בדיון של הועדה לביקורת המדינה אמרה יו"ר הועדה כי בעיית המפונים כבר הפכה להיות בעייה חברתית של מדינת ישראל.
ועדת המשנה לטיפול במפוני גוש קטיף קיימה היום דיון בעניין דור ההמשך של המפונים, מדובר ב-500 עד 700 בני 18 אשר על פי חוק פינוי פיצוי אינם זכאים לפיצויים בכמה מרכיבים ובהם מגורים ותעסוקה.
נציגי דור ההמשך הכינו מסמך מפורט המתאר הבעיות הקשות שלהם אותן לא לקח המחוקק בחשבון בעת שחוקק את חוק פינוי פיצוי, הנציגים טענו כי חוק פינוי פיצוי לא מאפשר להם לבנות את ביתם לצד הוריהם.
יונתן נציג דור ההמשך אמר כי "החוק הקיים מתעלם מאתנו, וגם כך המצב קשה מאד שכן ההורים שלנו נמצאים במצוקה כלכלית עקב הגירוש. אנו רוצים לקבל את הזכות לרכוש יחידת דיור בקהילה אחרת אם לא ניתן לנו לגור בקהילה המקורית שלנו".
"לצערי אין לנו גם זכות לקבל 30,000 אלף דולר להתיישבות בנגב ובגליל. אנו מבקשים לקבל גם מלגות ללימודים", כמו כן נשמעו טענות קשות של נציגי דור ההמשך לגבי העובדה שהמדינה לא הכירה בזוגות שנשאו לאחר היום הקובע לפינוי ובכך פגעה בזכויותיהם לגבי מגורים ותעסוקה.
ח"כ לימור לבנת (ליכוד), אמרה בדיון, למשנה ליו"ר מנהלת סל"ע "אתה עושה צחוק מהמפונים, עליך להתייחס ברצינות לטענותיהם". ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד), הוסיף בדיון כי רף הדרישות של המנהלת מהמפונים להוכיח שאכן גרו בגוש קטיף הן בלתי אפשריות, "גם אני לא יכול להוכיח שאני ירושלמי", אמר.
על פי נציג מנהלת סל"ע חוק פינוי פיצוי אכן לא נחקק מתוך מבט עתידי קדימה לגבי גורלם של בני דור ההמשך אלא נתן התייחסותו רק לזכויות העקורים עד התאריך הקובע לפינוי.
לסיכום הדיון אמרה יו"ר ועדת המשנה, ח"כ עמירה דותן (קדימה): "אני פונה בפניה אישית לרה"מ לפני חג הפסח בכדי שיציאת מצרים הזו לא תמשך 40 שנה כמו יציאת מצרים ההיסטורית, אני חושבת כי הבעיה הפסיקה להיות בעיה של מנהלת סל"ע אלא היא רובצת כעת לפתחם של רה"מ ומנכל משרדו".
"על מנת להוציא את העגלה מהבוץ עלינו להניח את הצעת החוק לתיקון חוק פינוי פיצוי על שולחן הכנסת. הבעיות הן כבר לא של המפונים אלא הפכו להיות בעיה חברתית של מדינת ישראל, יש גבול לסבלנות שלנו בענין מציאת פתרון למפונים שכן אני בושה ונכלמת מול האנשים המפונים".