עמלק ואויבי ישראל > המאבק על ארץ ישראל

מה יקרה אם ארץ ישראל תכבש על ידי הערבים המוסלמים הנאצים?

<< < (5/10) > >>

GY:
בס"ד
עז77 זה לא נכון שברגע שיהודי חוזר בתשובה יש מונה אוטומטי של העבירות ועושים RESET למונה. תתחיל לחשוב שלא שוכחים לך כלום, אפילו אתה חוזר בתשובה. זה יהיה ברבה יותר קרוב לאמת. בכלל עדיף לך לבחור בדרך שתחטא כמה שפחות ותלמד ותדע את המצוות גם עשה וגם לא תעשה.

יהודי אחד היה ירא שמיים וחטא מעט. יהודי אחר היה מופקר וחזר בתשובה. נראה לך שלמופקר אין עבירות רק בגלל שחזר בתשובה ולירא השמיים יש?  אז לפי זה לא כדאי להיות דתי לפני גיל, נניח 83.

אין ארוחות חינם. ככל שהעבירות רבות יותר, כך יותר קשה ויותר מכאיב לחזור בתשובה. אם חוטאים אחרי החזרה בתשובה באותם החטאים המצב אפילו יותר גרוע כי כעת האדם יודע ומבין בדיוק מה עשה ולמה מגיע לך עונש.

בכלל, עד שאדם מגיע למצב שהוא עובר את כל הניסיונות ומוחקים לו בכל זאת משהו... כבר עדיף לחטוא מה שפחות מראש.

עז77:

--- ציטוט של: GY על דצמבר 01, 2006, 13:53:27 ---בס"ד
עז77 זה לא נכון שברגע שיהודי חוזר בתשובה יש מונה אוטומטי של העבירות ועושים RESET למונה. תתחיל לחשוב שלא שוכחים לך כלום, אפילו אתה חוזר בתשובה. זה יהיה ברבה יותר קרוב לאמת. בכלל עדיף לך לבחור בדרך שתחטא כמה שפחות ותלמד ותדע את המצוות גם עשה וגם לא תעשה.

יהודי אחד היה ירא שמיים וחטא מעט. יהודי אחר היה מופקר וחזר בתשובה. נראה לך שלמופקר אין עבירות רק בגלל שחזר בתשובה ולירא השמיים יש?  אז לפי זה לא כדאי להיות דתי לפני גיל, נניח 83.

אין ארוחות חינם. ככל שהעבירות רבות יותר, כך יותר קשה ויותר מכאיב לחזור בתשובה. אם חוטאים אחרי החזרה בתשובה באותם החטאים המצב אפילו יותר גרוע כי כעת האדם יודע ומבין בדיוק מה עשה ולמה מגיע לך עונש.

בכלל, עד שאדם מגיע למצב שהוא עובר את כל הניסיונות ומוחקים לו בכל זאת משהו... כבר עדיף לחטוא מה שפחות מראש.

--- סוף ציטוט ---

אני לא בטוח עוד שאתה באמת דתי,
כי זה דבר אחד שכללל הרבנים מכל הזרמים מסכימים עליו - חזרה בתשובה מנקה לך את כל חטאיך.
אני אמנם חילוני ובור בדת, אבל אני אומר את הדברים לא על דעתי אלא מפי רבנים גדולים מעדות וזרמים שונים.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: עז77 על דצמבר 01, 2006, 14:03:14 ---
--- ציטוט של: GY על דצמבר 01, 2006, 13:53:27 ---בס"ד

--- סוף ציטוט ---

אני לא בטוח עוד שאתה באמת דתי,
כי זה דבר אחד שכללל הרבנים מכל הזרמים מסכימים עליו - חזרה בתשובה מנקה לך את כל חטאיך.
אני אמנם חילוני ובור בדת, אבל אני אומר את הדברים לא על דעתי אלא מפי רבנים גדולים מעדות וזרמים שונים.

--- סוף ציטוט ---
GY צודק, אבל גם אתה, עז, צודק.  היהדות זה לא נצרות---שום דבר לא נמחק.  ביום הדין מקטרגים עליו כל מעשיו הרעים, ואילו סניגוריו הם חזרתו בתשובה, רחמיו על הבריות, גמילות חסדים, וכו', ותלמוד תורה כנגד כולם.  (GY---נאמר "תלמוד תורה", ולא "תלמוד כתביו של שפינוזה".) 

בכלל, כל העניין של "שכר" ו"עונש" הוא מטאפורי, ונועד עבור קטני אמונה, עם הארץ, שזקוקים לתמריצים, לחיזוק מלאכותי, לנקודת התחלה בהתפתחותם הרוחנית.  כשיהודי עולה במעלות האמונה והקדושה, הוא לא מקיים מצוות בשביל לקבל שכר או "למחוק חטאים"---הוא מקיים מצוות מאהבת השם ולמען קידוש השם; הוא רואה בקיום מצוות ה' שכר בפני עצמו.  זהו האידאל שאליו צריך לשאוף.

GY:
בס"ד
דוקא_כך ידידי, שוב הבנת אתה אותי ואחרים לא. תבורך ותודה על השירות!

אם כבר מדברים על תלמוד תורה, יש מפעל יפה של הדף היומי. היום כבר צריך להירשם ולא סתם להתחבר, אבל שווה את המאמץ. יש שם רבנים צעירים שהם ממש עילוי בגמרא. צריך להפיץ את זה בפורום שלנו. יש אתר אחר עם דפי עזר לשיעורים השונים שמקל על ההבנה. יש באתר את דפי התלמוד וקישור לאנשים שבאותו הזמן לומדים את אותו הפרק ואפשר לשוחח איתם וללבן נושאים. כל יום אני מברך את מי שבנו את המפעל הענק הזה!! עוד מעט נגמרת מסכת ביצה ומתחילה מסכת ראש השנה.

http://hadafhayomi.co.il/index.php?l=he&a=calendar/calendar

לגבי לימודי חולין, נמצאת על שולחני הטרגדיה פאוסט של גטה (שני החלקים). 777 עמודים בגרמנית...טוב בוא נשכח מזה...
GY

דוקא_כך:

--- ציטוט של: GY על דצמבר 02, 2006, 22:52:01 ---בס"ד
דוקא_כך ידידי, שוב הבנת אתה אותי ואחרים לא. תבורך ותודה על השירות!

אם כבר מדברים על תלמוד תורה, יש מפעל יפה של הדף היומי. היום כבר צריך להירשם ולא סתם להתחבר, אבל שווה את המאמץ. יש שם רבנים צעירים שהם ממש עילוי בגמרא. צריך להפיץ את זה בפורום שלנו. יש אתר אחר עם דפי עזר לשיעורים השונים שמקל על ההבנה. יש באתר את דפי התלמוד וקישור לאנשים שבאותו הזמן לומדים את אותו הפרק ואפשר לשוחח איתם וללבן נושאים. כל יום אני מברך את מי שבנו את המפעל הענק הזה!! עוד מעט נגמרת מסכת ביצה ומתחילה מסכת ראש השנה.

http://hadafhayomi.co.il/index.php?l=he&a=calendar/calendar

לגבי לימודי חולין, נמצאת על שולחני הטרגדיה פאוסט של גטה (שני החלקים). 777 עמודים בגרמנית...טוב בוא נשכח מזה...
GY

--- סוף ציטוט ---
GY,
תודה על דבריך ועל הקישור החשוב.  בקשר ללימודי חולין... פאוסט, שפינוזה ודומיהם---זה לא חולין אובייקטיבי של כימיה, מתמטיקה או היסטוריה.  זה חולין של פילוסופיה, של כפירה, שמשקף את נקודת מבטו של הפילוסוף.  אני רואה טעם ללמוד פילוסופיה כזו רק עבור יהודי שבקיא בתורה, בגמרא ובתלמוד, ומרגיש צורך לבטל תלמוד תורה וללמוד את הסילופים של הפילוסופיה כדי להילחם בהשפעתם על יהודים (למשל, ספרו של הרב קוק על המינים).  אם אתה מתכונן לקראת DEBATE (ויכוח רשמי?) עם גוי או מתיוון, שיזכה לסיקור נרחב, כמובן שיש טעם להתכונן היטב וללמוד לעומק את הסילופים והשיקוצים של הגוים והמתיוונים, כדי שתוכל לחשוף את נחיתותם, לנצח בויכוח, ולקדש שם שמיים.  הרב כהנא התמחה בצעירותו ב-DEBATES כאלו, ובהכנותיו לקראתם אני משוכנע שהוא התעמק בפילוסופיות של הגוים.

אחרת, אני אישית לא רואה סיבה מיוחדת שמצדיקה ביטול תורה.  גם אם תיקח חוזר בתשובה כמוני, שלא רגיל לתורה ומצוות מצעירותו, ושקשה לו ללמוד, לחיות ולנשום תורה 24 שעות ביממה, ושלפעמים יש צורך לעשות "משהו אחר"---למה שזה יהיה פילוסופיה ולא היסטוריה (אמיתית)?  אם יש לי רגע פנוי ואני רוצה "להרחיב את אופקי", אני אישית מעדיף לקרוא שוב (ושוב ושוב ושוב) את "אור הרעיון" או את "לשכים בעינכם", או ספרים על האיסלם ועל הקוראן או ספרים על היסטוריה.  אתה יודע, פעם דגלתי בלימוד לשם הלימוד.  לא עוד.  היום אני מאמין שלימוד חייב לשרת צרכים ממשיים.  מספר האנשים שבקיאים בפילוסופיה קטן.  מטרת תנועתנו היא להעביר את האמת לכלל עם ישראל, ולא לאליטה אקדמית, שקרוב לודאי בלאו הכי לא ישנו את דעותיהם המעוותות.

יש לי מכר גוי, דוקטור בפיזיקה, שהקדיש שנים רבות לקריאת כתביהם של כל הפילוסופים הידועים.  בסופו של דבר הוא הגיע למסקנה---"It's all a bunch of BS".  הוא איש מבריק, אני מאמין לו...   ;)

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה