כתב נושא: "אותי גירשו לפני הבירור - המתנחלים נשארים"  (נקרא 2154 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
כשעיסא עאמר שכר דירה בחברון, מיהרו השלטונות לגרשו - ורק אז ניגשו לבדוק את המסמכים שבידו. לכן היחס האחר, שקיבלו המתנחלים בבית המריבה, מקומם אותו במיוחד.

הפלסטינים בחברון מאשימים את המשטרה ואת צה"ל כי הם בוחרים שלא לבצע בדיקה מעמיקה של מסמכי הבעלות שמציגים המתנחלים, שהשתלטו על "בית המריבה " בעיר. אך נראה שלעתים, שלטונות החוק ומערכת הביטחון הישראלית דווקא מדקדקים ועורכים בדיקות מקיפות כדי לוודא מיהם בעלי הנכס בשטחים - אבל ככל הנראה זה קורה רק כשמי שמבקש לרכוש או להשכיר נכס הוא פלסטיני.

כך אירע לעיסא עאמר, צעיר פלסטיני תושב חברון. עאמר תיכנן להינשא בקרוב, ולפני החתונה הלך ושכר בית בשכונת תל רומיידה בעיר. הוא שילם שכר דירה בסך 1,000 דינר ירדנים (כ-6,000 שקל) לתקופה של שנה, ואסף מספר חברים כדי להתחיל בעבודות שיפוץ וניקיון כדי להכין את הבית לקראת החתונה.

אלא שלטענתו, כאשר הגיע עם חבריו לבית המיועד, הם גורשו על ידי החיילים והשוטרים בטענה שבטרם תתאפשר כניסתם, יש לבדוק האם לא מדובר בהשתלטות עוינת, ושיש ברשותם את המסמכים המעידים על כך שהם שכרו כדת וכדין את הנכס מבעל המקום האמיתי.

"אחרי שגירשו אותי הגעתי למפקדת התיאום והקישור, והבאתי את כל המסמכים שמעידים ומאשרים על כך שהפלסטיני שממנו שכרתי את הבית הוא אכן הבעלים, והצגתי בפניהם את חוזה השכירות. שני הקצינים הדרוזים שעימם נפגשתי אמרו לי כי המסמכים הם אמיתיים ונכונים, וכי בתוך יומיים שלושה הם יאשרו לי את הכניסה לבית כדי שאתחיל בעבודה".

לדבריו, כבר יותר מחודש הוא מחכה שיאשרו את כניסתו, ובינתיים החתונה מתעכבת. "מעניין, כשאני הפלסטיני אמור להיכנס לגור בבית שאותו אני שוכר מפלסטיני - הם מדקדקים ועורכים בדיקות מקיפות. אבל כשהמתנחלים נכנסו לבית, אף אחד לא טרח לבדוק ולדקדק במסמכים שלהם. זה מוכיח שמעל לכל ספק בישראל ובשטחים אין חוק. יש גזענות ויש איפה ואיפה".

בינתיים, כך טוען עאמר, הוא נאלץ לראות מתנחלים שנכנסים לתוך הבית ששכר. "יש לי תמונות של מתנחלים שנכנסים באין מפריע לבית שלי, יושבים שם, מבלים ונהנים, מבלי שאף אחד יפריע להם, וכשידוע לשלטונות שזה בית של פלסטיני ושאני אמור לגור בו. מקרים נוספים ודומים לשלי מוכיחים שמדובר בתוכנית מוגדרת וברורה שמותווית על ידי הדרגים הגבוהים בישראל - לייהד את האזור ולגרש את תושביו הפלסטינים".

דרור אטקס, מרכז פרויקט מעקב ההתנחלויות ב"שלום עכשיו", מסר ל-ynet בתגובה כי "הסיפור מוכיח פעם נוספת שהצבא והמינהל האזרחי מעורבים עד צוואר בניסיון לדלל את האוכלוסייה הפלסטינית בחברון ובסיוע למתנחלים, אם במעשים ואם בהעלמת עין, להשתלטות על נכסים נוספים בעיר".

מהמשטרה נמסר כי מי שמטפל בנושא הוא המינהל האזרחי. למרות פניות ynet, עד לשעת הפרסום לא התקבלה תגובה מהמינהל לטענות העולות מן הכתבה.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i