יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הרמב"ם ופרשנים אחרים

<< < (2/3) > >>

zelhar:

--- ציטוט של: m4a1 על אוקטובר 24, 2011, 00:22:36 ---אני יודע שיש הרבה פרשנים ורבנים שנחשבו לגדולים, אבל מה נותן להם את הסמכות להוציא הלכות? התורה ניתנה בסיני והיא דברי אלוהים, למה ללכת אחרי רבנים?

--- סוף ציטוט ---
על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל  (דברים יז יא)

jewlover and arabhater:
בס"ד
אמונת חכמים
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9223

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=12251

Rafoe:

--- ציטוט של: m4a1 על אוקטובר 24, 2011, 00:45:52 ---כן אבל מאיפה הסמכות הזו? הרי זה לא שהם גילו משהו שלא ידעו בעבר, זה לא נגיד שהם מצאו נוסחה חדשה או משהו כזה, הם פשוט הסיקו מסקנה, מדוע המסקנה שלהם נחשבת יותר מאשר מסקנה אחרת? למה לא להיצמד לכתוב?

--- סוף ציטוט ---
הסמכות נובעת משנים של לימוד תורה.

לדוגמא - למה אתה מקשיב לרופא שאומר לך ליטול תרופה כזו או אחרת כשאתה חולה? (הרי אתה סומך עליו משום שהוא למד שנים רפואה)

m4a1:

--- ציטוט של: Rafoe על אוקטובר 24, 2011, 21:48:54 ---הסמכות נובעת משנים של לימוד תורה.

לדוגמא - למה אתה מקשיב לרופא שאומר לך ליטול תרופה כזו או אחרת כשאתה חולה? (הרי אתה סומך עליו משום שהוא למד שנים רפואה)

--- סוף ציטוט ---

לא הבהרתי את עצמי, מדוע למשל שרבנים מנסים להעביר נקודה הם פונים למקורות כמו הרמב"ם? אני בטוח שהיה תותח אבל עם כל הכבוד לו, הדעות שלו זה לאו דווקא דברי ה'.

Rafoe:

--- ציטוט של: m4a1 על אוקטובר 24, 2011, 22:41:57 ---לא הבהרתי את עצמי, מדוע למשל שרבנים מנסים להעביר נקודה הם פונים למקורות כמו הרמב"ם? אני בטוח שהיה תותח אבל עם כל הכבוד לו, הדעות שלו זה לאו דווקא דברי ה'.

--- סוף ציטוט ---
אין לי תשובה חד משמעית (אני מקווה שלמישהו כאן יש), אבל אני מניח שזה בגלל כמו שאמרת (שהוא היה תותח על).

ובנוסף - אל תשכח שבתקופתו של הרמב"ם לא היו פילוגים גדולים בין אשכנזים וספרדים, ובין חרדים לשאר (כמדומני שבכלל לא היו דברים מהסוג הזה אז).

אז כנראה שמשום שפסיקותיו וכתביו של הרמב"ם היו קונצנזוס בקרב כל היהודים דאז, אז גם רבנים בדור היתום של היום מעדיפים לעיין בפסיקות של הרמב"ם לפני שהם פוסקים בנושא כלשהו.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה