תגידו בלבכם
זעזוע בבני-ברק: צלבי קרס רוססו ברחובות העיר
שכונת תל גיבורים במערב בני-ברק, הייתה עד לאחרונה שכונה שקטה ושלווה. בשנתיים האחרונות, החלו פועלים סודנים להתגורר בשכונה, והשלווה הופרה. בשבתות הם חוגגים עם חבריהם בליווי מוזיקה רועשת, והשיא נרשם בימים האחרונים כאשר צלבי קרס רוססו על בניינים בשכונה. התושבים זועמים ומתלוננים על המטרד

חיים שקדי
|
כ"ז באלול תשעא 15:38 26.09.11
הדפסה
צלב קרס (צילום: פלאש 90) - אנטישמיות בלב בני-ברק: צלב קרס ברחוב
צלב קרס (צילום: פלאש 90)
הלם וזעם אופפים את תושבי שכונת תל גיבורים במערב העיר בני-ברק, בשל מציאתם בימים האחרונים של שני צלבי קרס, שרוססו על קירות הבניינים בשכונה.
בשנים האחרונות הגיעו עשרות משפחות חרדיות צעריות, להתגורר בשכונת תל גיבורים במערב העיר, שכונה שקטה ושלווה, וחיו בהרמוניה מלאה עם תושבי השכונה הדתיים והחילונים.
אלא שבשנתיים האחרונות החלו להתגורר בשכונה גם עשרות עובדים זרים, פועלים סודנים ואריתראים, זה החל במספרים בודדים והגיע כבר לעשרות תושבים סודנים, והשלווה הופרה באחת.
תושבי השכונה מתלוננים כי השכנים החדשים מהווים מטרד מעיק בכל יום מימות השבוע, אך בעיקר בימי השבתות, כאשר המוני סודנים מגיעים מכל האזור לדירות שונות בשכונה, לחגיגות שהם עורכים, לצילי מוזיקה רועשת המפרה את שלוות השכונה והשבת.
שיאו של המטרד הוא ריסוס צלבי קרס בימים האחרונים על בנייני השכונה. הראשון התגלה ברחוב מנחם בגין, כאשר כעבור מספר שעות הוא כוסה בצבע לבן ולידו רוסס מגן דוד. אתמול (ראשון) בבוקר, אברהם תושב השכונה, גילה לחרדתו כי צלב קרס נוסף רוסס, הפעם ברחוב שלמה בן יוסף פינת סמטת זרובבל.
בשיחה עם "כיכר השבת", מספר אברהם: "אני עובר שם מדי יום, אתמול גיליתי את הצלב כך שזה רוסס ממש בימים הללו. זה מזעזע שבעיר חרדית, עשרות משפחות של זוגות צעירים נאלצות להתמודד עם מראות כאלה".
אברהם מספר כי הצלב רוסס מול בניין דירות בו מתגוררים הסודנים בשכונה, ושם נערכות החגיגות בשבתות. "יש דירה ברחוב גרונר, שגם לשם מגיעים המוני סודנים לחגוג בשבתות, זה בלתי נסבל", אומר תושב השכונה.
לשאלתנו האם נעשתה פנייה לעיריית בני-בקר בכדי שתטפל במטרד, משיב אברהם כי "אני לא פניתי אבל השכנים המתגוררים בקרבת הסודנים התלוננו, אך נראה כי לא נעשה דבר".
תגובת עיריית בני-ברק לא נתקבלה עד לפרסום הכתבה, לכשזו תתקבל - נפרסמה.