מבחינת טכנולוגיה אנחנו מתקדמים הרבה יותר מהם.
מבחינת גודל ,בדר"כ יש להם כמויות די גדולות, אפילו מהגדולות באירופה ,אך חלק ניכר מהמערכות שהם משתמשים בהם הם ישנות + שדרוגים באחוז כזה או אחר. ההפרש הכמותי בין טורקיה לביננו הוא לא רב.חוד החנית של החילות שלהם הוא בדר"כ במספרים קטנים יותר (באופן כללי מול שאר הכלים שלהם) ,ובחילות האוויר של השניים זה בא לידי ביטוי לעומת ישראל (זאת אומרת, מטוסים מתקדמים ומודרניים, לנו יש פי שניים ועוד ,יותר מהם. + טכנולוגיות ישראליות משולבות שהופכות את הכלים האלה להרבה הרבה יותר מתקדמים מהגרסא האמריקאית של יצוא שהטורקים משתמשים בה(גם אמריקה לא ממהרת לחלוק את הטכנולוגיה המיוחדת שלהם) )
הייתי יכול לומר אותו דבר על צבא היבשה הטורקי וטנקי המערכה שלו( שחוד החנית שלהם הוא מאות טנקי לאופורד מתקדמים) ...אבל הטורקים משדרגים את המערכות המיושנות שלהם (בחיל האוויר שלהם,את הפאנטומים הישנים,לפחות חצי מהם שודרגו) ,והם בהחלט שידרגו מאות טנקי פאטון ,בין השאר על ידי ישראל , שהפכה אותם לטנקים ברמה של הלאופורד .... (מצד שני ... אנחנו יודעים בדיוק איך הם עובדים,כי הטכנולוגיה ששיפרה אותם שייכת לנו) , אבל אין לנו גבול משותף , והמרכבות ,שוב, יותר מתקדמות מהטנקים שלהם (למי שרוצה להתווכח שיש מצב שהלאופרד והמרכבה באותו רמה,רק אזכיר שהמרכבה יכולה להוריד מסוקים מהשמים),ויש לנו אמצעים לא מעטים לטפל בכמויות שריון.
החיל ים שלהם גדול בהרבה ...אבל נחות יותר טכנולוגית. אין שום ספק שצוללות דופלין ,בהתאם למחיר (מהמכונות הכי יקרות שהמין האנושי איי פעם יצר) ,ולטכנולוגיה ששולבה בהם.... הם פשוט כמה ליגות מעל הצוללות הטורקיות. אבל שוב, לטורקים יש המון כלי שיט ,כולל לא מעט צוללות.
אם הם ינסו לתקוף אותנו מהים, "קרוב לבית" , לא כדאי להם. יש לנו מספיק אמצעים מהאוויר מהחוף ומהים ( + לוחמה אלקטרונית הכי טובה בעולם, כולל של חיל הים ) כדי לטפל בחיל הים שלהם.
מבחינת מיומנות - אני לא בטוח מה הרמה הכללית של הטורקים,אבל מן הסתם היא לא גרועה ...אחרי הכל הם מתאמנים עם המעצמות החזקות בעולם במשך עשרות שנים.
לצערם של הטורקים, אנחנו מכירים את הצבא והפלטפורמות שלהם די טוב. ובקשר לרמה שלנו...אני לא חושב שיש למישהו ספק שיש לנו את אחד הצבאות הכי מקצועיים ומאומנים בעולם.