יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
כמה שאלות על שבת
דניאלJTF:
יש משהו שאני לא מבין.שאלתי את אחד שמעביר אצלנו שיעורי תורה והוא חרדי,והוא אמר לי שאני יכול להשתמש
בשבת בתנור שפועל כמו פלטה.אבל ראיתי בכל מיני מקומות שאסור אז מותר או לא?בנתיים אין לי פלטה.עוד משהו,
מישהו יכול להסביר לי איך עושים קידוש של יום?
jewlover and arabhater:
בס"ד
כנס לקישור הזה תוכל לראות שם מספרי טלפון של מענה הלכה ורבנים תתקשר ויסבירו לך הכל
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,30396.0.html
לוחם סיירת:
--- ציטוט של: דניאלJTF על אוגוסט 26, 2011, 15:18:40 ---יש משהו שאני לא מבין.שאלתי את אחד שמעביר אצלנו שיעורי תורה והוא חרדי,והוא אמר לי שאני יכול להשתמש
בשבת בתנור שפועל כמו פלטה.אבל ראיתי בכל מיני מקומות שאסור אז מותר או לא?בנתיים אין לי פלטה.עוד משהו,
מישהו יכול להסביר לי איך עושים קידוש של יום?
--- סוף ציטוט ---
א.מותר להשתמש בתנור אם לא הדליקו אותו בשבת ,
ב.יש בסידור סדר קידוש של יום ,מברכים על היין(או על התירוש) ואחרי זה נטילה ואז המוציא.
דניאלJTF:
--- ציטוט של: DeathMeTal על אוגוסט 26, 2011, 16:12:50 ---א.מותר להשתמש בתנור אם לא הדליקו אותו בשבת ,
ב.יש בסידור סדר קידוש של יום ,מברכים על היין(או על התירוש) ואחרי זה נטילה ואז המוציא.
--- סוף ציטוט ---
לא הדלקתי בשבת לא כלום רק מחממים בו.בקשר לקידוש,2 שאלות:מותר להשתמש מיין מאותו הבקבוק של הקידוש של ליל
שבת נכון?ובאיזה חלה להשתמש?כי יש חלה אחת שהיא שלמה,והחלה השנייה חתוכה כבר מהקידוש של ליל שבת.
תודה אחי
האלקשי:
--- ציטוט של: DeathMeTal על אוגוסט 26, 2011, 16:12:50 ---א.מותר להשתמש בתנור אם לא הדליקו אותו בשבת ,
--- סוף ציטוט ---
אתה מטעה, וחבל. ר"ע האשכול המקביל.
הוראה תפעולית לכל המשתמשים: מי שלא למד הלכות שבת בעיון חל עליו איסור לענות על שאלות בנושאי מלאכות השבת.
בנושאים אחרים תמשיך לכתוב כאוות נפשך.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה