רק תפקיד כזה יכול להוציא אותך מ"מאחורי הכבשים" (ציטוט אמיתי שלו ממעריב

)

היסטוריה בנגב: בדואי מרהט מונה למג"ד
סא"ל וואחיד אל הוזייל, שיעמוד בראש גדוד הסיור המדברי, מאמין שרק הצבא יכול "להוציא אותך ממאחורי הכבשים לתפקיד כזה בכיר"
"מעולם לא הרגשתי קיפוח בצבא. בצה"ל תמיד זכיתי לתמיכה של מפקדים, ומעולם לא הרגשתי כי לא מקדמים אותי בגלל המוצא הבדואי. אני חושב שמי שרוצה להיות חלק מהחברה חייב לשרת בצה"ל. מכל הקשת החברתית במדינה, רק הצבא מסוגל להביא אותך ממאחורי הכבשים עד לתפקיד מפקד גדוד, שעבר את כל ההכשרות המקצועיות. אם הייתי נשאר באזרחות, לא הייתי מגיע לתפקיד כזה בכיר".
במשפחתו של המג"ד הטרי שמחו כמובן על המינוי החדש, אך החגיגות טרם החלו משום שאל הוזייל נכנס לתפקידו מיד לאחר שהתבשר עליו. גם ברהט המינוי עורר התרגשות, ואישי ציבור רבים הגיעו לטקס קבלת הדרגה ובירכו על המינוי.
אל הוזייל החליף בתפקיד את סא"ל מאיר אלמלם, שקודם לתפקיד סגן מפקד חטיבה בצפון. המג"ד היוצא סיפר אתמול: "גדוד הסיור המדברי הוא המורכב בצה"ל ובעל המגוון הרחב ביותר של אנשים, כאשר לפקד
עליו זהו אתגר אדיר שעל כל השקעה בו יש התקדמות משמעותית. יש בגדוד בית ספר, מדור אימונים, הכנה למ"כים, הכנה לקצינים, ובנוסף לזאת אחראי הגדוד על הפעילות המבצעית בגזרה החמה ביותר מול דרום רצועת עזה".
על משמעות המינוי של בדואי מרהט לתפקיד מפקד הגדוד, אמר אלמלם: "זוהי תעודת כבוד לצה"ל. מי שמתאים לפקד על גדוד יפקד, ובדואי מהנגב כמפקד הגדוד זה סופר-חשוב כי עיקר האוכלוסייה הבדואית נמצא בנגב. המינוי הזה מצביע על כך שבצה"ל הבדואים שווים, וזהו מסר קריטי להבנתי. בשנתיים שבהן פיקדתי על הגדוד הקמנו עוד פלוגה, הגדלנו את הגיוס וגייסנו גם חייל שגר ליד המסגד שנהרס ברהט".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/271/121.html