בזמן שאולמרט מבהיר כי הממשלה לא תקיים קשרים עם שרים בממשלת האחדות, אומר אביו של החייל החטוף: " צריך להיות פרקטי. יש לבחון הממשלה החדשה עפ"י מעשים ולא דיבורים".
בישראל הדגישו ביממה האחרונה כי לא יקיימו קשרים עם הממשלה הפלשתינית החדשה. ביטוי לאותה עמדה נתן היום ראש הממשלה בהצהרה פומבית בישיבת הממשלה השבועית. אבל מתברר שיש מי שסבור שאין מה למהר ולסגור את הדלת. "אני לא בעמדה של לתת עצות לממשלה, אבל אם הכיוון יהיה חיובי צריך לדבר איתם", אמר הבוקר ל-nrg מעריב נועם שליט, אביו של החייל החטוף גלעד שליט.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, התייחס הבוקר לראשונה לממשלת האחדות הפלשתינית. "המצע של הממשלה הפלשתינית החדשה כולל אלמנטים בעיתיים מאוד, שלא יכולים להיות מקובלים עלינו ועל הקהילה הבינלאומית", אמר אולמרט. "אנחנו מקווים שהקהילה הבינלאומית לא תלך שולל אחרי ממשלת האחדות".
נועם שליט, אביו של גלעד שנחטף לפני למעלה מ-8 חודשים על ידי 3 ארגונים פלשתינים, סבור שיש לבחון את הממשלה החדשה. "אני לא בפוזיציה של לתת עצות, אבל כדאי להיות פרקטי בנושאים האלו, ולראות לאן הממשלה הזו תוביל", הוא אומר. "אם זה יוביל לכיוון חיובי, צריך לדבר עם הממשלה הזו, או לפחות עם החלקים היותר חיוביים בממשלה הזו שמכירים בישראל".
שליט מבהיר כי הדגש צריך להיות על מעשי הממשלה בפועל. "צריך לראות לאן זה מוביל, ולראות מה הממשלה עושה ולא מה היא אומרת. אני לא בוחן עניינים פוליטיים לפי הדיבורים, אלא לפי המעשים".
נוהגים בו בהתאם להלכה
אתמול
הודיע דובר ועדות ההתנגדות העממית, אבו-מוג'אהד, בראיון לעיתון "א-סנארה", היוצא לאור בנצרת כי ישנה "התפתחות רצינית וגדולה בפרשת החייל החטוף, גלעד שליט". לדבריו העסקה לשחרורו של שליט תכלול את כל מנהיגי הפלגים הפלשתיניים הכלואים בישראל ובהם ראש התנזים בגדה לשעבר, מרואן ברגותי, מזכ"ל החזית העממית, אחמד סעדאת, סגנו, עבד אל-רחים מלוח, ומנהיגים נוספים.
אבו מוג'אהד אף מתח ביקורת על ההתנהלות התקשורתית של הפלשתינים בנושא עסקת השבויים ואמר כי "הם מדברים על החייל שליט ולא מדברים על אלפי האסירים". לדבריו, שליט אינו שווה לציפורן של אסיר פלשתיני אחד.
הדובר ניצל את ההזדמנות כדי להעביר גם מסר לנועם שליט, וקרא לו ללחוץ על ממשלת ישראל להסכים לדרישות החוטפים ולהתחיל בצעדים מעשיים לשחרור האסירים כדי שבנו ישוחרר. הוא הדגיש כי חוטפי החייל נוהגים בו בהתאם ל"שריעה" (ההלכה – א.ע) האיסלאמית שאינה מתירה לדבריו לפגוע בשבוי מלחמה. "היחס אליו הוא בהתאם לכללים ולעקרונות אנושיים", אמר.