לא יצא לי לקרוא על החזון איש ודעתו על המדינה, אני ישמח אם תראה כתבות או משהו. (אגב, עכשיו בדיוק אני מחפש מידע על הנושא ומצאתי במקרה שרשום שהוא היה מגדולי הרבנים בזמן קום המדינה, והדבר שהוא הכי נאבק עליו זה האחיזה בארץ, אז נכון שזה שונה מהרעיון להקים מדינה, אבל אם נהיה מציאותיים כדי לאחוז באדמה צריך עם ומדינה.)
אני לא רוצה לדבר חלילה על צדיקים אבל לדעתי מי שנגד קום המדינה הוא לא שונה מנטורי קרתא.
מה עדיף? לחיות בגלות בקהילות קטנות במדינות זרות סביב גויים אנטישמים שרוצים להשמיד אותנו?
אני מסתכל בעובדות, עם קטן מפוזר אחרי 2000 שנה חוזר פתאום לארץ אבותיו, כנגד כל הסיכויים מביס אימפריה בריטית שלמה, נלחם באין סוף אויבים ומצליח להקים מדינה כנגד כל הסיכויים.
אף עם אחר בעולם לא היה מצליח לעשות דבר כזה, כי אין לאף אחד השגחה אלוקית כמו לעם ישראל, וקום המדינה הוא נס כי בלי עזרה אלוקית לא היינו קרבים אפילו להקים מדינה.
עם כל הכבוד לאצ"ל ולכל הלוחמים והמתיישבים, צבאות יותר גדולים ואימפריות נכשלו בדברים יותר קטנים מזה.. אז שאני רואה את העובדות בשטח שהיהודים פה בארץ הצליחו להקים מדינה ולנצח בכל מלחמה ומלחמה, לא רק שזה מחזק את הטענה שלי שקום המדינה הוא נס אלוקי, כל שניה ושניה שהמדינה הזאת עדיין קיימת היא נס אלוקי. איזה עוד מדינה בעולם עם השטח כמעט הכי קטן בעולם מצליח לשרוד סביב כל מדינות ערב? כבשה בן 70 זאבים זה לא סתם פתגם, אנחנו עם קטן סביב אין ספור מדינות מוסלמיות ונוצריות שרוצות להשמיד אותנו רוחנית ופיזית, והינה למרות הכל אף אחד לא יכול עלינו! למרות שאנחנו העם אולי הכי מפולג בעולם, והעם שיש בתוכו כמעט יותר בוגדים מאוייבים, עדיין המדינה קיימת ואנחנו כאן. אם אתם חושבים שמה שמונע עכשיו מכל המדינות לקום על הרגליים ולהשמיד אותנו טואלית זה הכור בדימונה וצה"ל אז טעות מרה בידכם, אני יודע שאתם לא חושבים ככה אבל רובם הגדול של האזרחים כן, יש אין ספור הוחכות (וחיים בעצמו אמר באחד האשכולות שקום המדינה הוא נס אלוקי) שכל רגע שאנחנו כאן זה פשוט נס כמו שהאדם קם כל בוקר מחדש.
אם תיקח כל מדינה בעולם או כל עם שתרצה, ותיתן לו לחיות במצב שלנו בסיטואציות שהעם שלנו עבר כמובן שאותו העם היה נכחד ממזמן..
עברנו את פרעה במצרים עברנו מלחמות, חורבן בתי מקדש, גלויות, פרעות אנטישמיות, שואה, טבח מוסלמי שנמשך עד היום, ובנוסף להכל גם סבלנו מהאחים הבוגדים שלנו שהפכו למלשינים ומשת"פים של האויב, והינה למרות הכל אנחנו כאן. והמשותף לכל הצרות שעברנו זה כי אנחנו יהודים ויש לנו את התורה, אני חושב שהדור של היום הרבה יותר עויין ליהדות מהדור בתקופת פרעה במצרים. היום כל ה"מודרניזציה" של התלאביבניקים יותר מסוכנת לדעתי מהשוטים של פרעה. לא שאני דוגל בחיי ספגנות כל אחד שיחיה ויעבוד את התורה בדרך שלו, אבל התקופה היום מחטיאה אנשים וגורמת להם לעזוב את הדת ועדיין למרות כל זה התורה שלנו חזקה ולא תעלם לעולם.
זה כל ההיבט שלי על המדינה ולמה אני חושב שהיא נס אלוקי, שאני מסתכל על ההיסטוריה של אמריקה הנאצית אני לא יכול לראות שום נס.. כמו כן כל שאר מדינות העולם.. אבל שאני מסתכל על תמונות או סרטים על קום המדינה שלנו, אני כמו תינוק שמסתכל על צנצנת של סוכריות צבעוניות..
אתה\ם יכולים להגדיר את זה איך ורק שתרצו, אבל קיבלנו פה מתנה א-ל-ו-ק-י-ת שזה מדינת ישראל. סליחה, אני חייב לתקן: זה הזכות לחיות בארץ ישראל בימנו.
עד שמדינת ישראל לא תהיה תחת שלטון מתוקן והלכתי אני מסכים עם כל טענה שלכם שהמדינה והממשלה במצב של היום הם אסון לעם, אבל שוב אני לא מדבר אתך פה על המדינה הנוכחית אלא על קום המדינה.
אז לקרוא לכל זה גזרה או צירוף מקרים זה לא טמטום זה פשוט הזוי.
אני שהתחלתי לחזור בתשובה שמעתי הרצאה של אחד הרבנים (אני חושב אמנון יצחק אם אני לא טועה) שאמר שמי שרוצה לחזור בתשובה בדרך הטובה ביותר, שיסתכל סביבו יראה עולם שמתפקד כמו שצריך, השמש כל יום עולה ואין מצב שהיא תחליט שמחר היא לא יוצאת לעבוד.. כנ"ל לגבי אין ספור הבריאות בעולם הנפלא שלנו.
אותו כנ"ל לגבי ההיבט שלי על קום המדינה, אם תחזור 100 שנה אחורה ותספר ליהודים בגלות כל מה שהולך להיות עד היום, יצחקו לך בפנים כי זה בהחלט הזוי.
הכי כואב זה שאנשים חשובים בעם שלנו כמו גדולי רבנים או יהודים למינהם שומרים מצוות, אוהבים את העם והיהדות, הכל טוב ויפה אבל היחס שלהם למדינה לציונות ולצה"ל הוא יחס מזלזל וכמו שאמרת "גזרה".
ושאני אומר ציונות ואני מגדיר את עצמי כציוני, אני מתכוון ליהודי שחי בציון מאמין בשיבת ציון ושכל ציון היא של עם ישראל ועם ישראל בלבד.
בלי קשר כמובן לתנועה הציונית הניו נאצית.
לגבי הכהנים, האמת חידשת לי שיש דבר כזה כהן עם אילן יוחסין (כהן אורגינל

) אני לצערי לא ממש בקיא בכל הדברים שהיה צריך בבית המקדש, אבל נראה לי שגם פרה אדומה זה הבעיה הכי קטנה.. חסרים כל כך הרבה דברים.. ובית המקדש צריך להבנות לפי התנ"ך ולא לפי תוכניות של העיריה.. צריך טונות של זהב כסף וכל מיני דברים מיוחדים, כמובן שצריך משכן ועוד כמה דברים.. שוב אני לא בקיא אבל מהזכור לי שיש המון המון דברים.. בקיצור אם הייתה לנו רשות מלמעלה לבנות אותו תאמינו לי שהוא כבר היה עומד בירושלים הבירה.
אתה צודק, לא צריך מדינה כדי שהיוקר יאמיר ובן לא יכבד את אביו, אבל תחשוב לרגע איך זה היה נראה אם לא הייתה מדינה ואנחנו היינו בגלות, והמקסימום יהודים שהייתה מכיר זה היה היהודים בשכונה שלך.
וחוץ מזה, אחד הסממנים לגאולה זה שבני ישראל יתאספו ויתחילו לשוב ולעלות לארץ ישראל.. שמעתי את זה בהרצאה של 'הידברות' אני ממליץ לך גם להקשיב.
לסיכום, אני לא אומר שאנחנו צריכים \ מנסים לגאול את עצמנו, אם אנחנו רוצים לעשות את זה אז פשוט צריך לחזור בתשובה זה הכל. אבל יש הבדל בין לנסות לבנות את בית המקדש לבין להקים מדינה, בית המקדש השלישי (שיבנה במהרה בימנו) ידוע כבית המקדש העתידי לגאולה האמיתית, ולכן כל נסיון לבנות אותו ועוד במצב של היום, מה שחסר זה לקחת מישהו שקוראים לו משיח והשם משפחה זה בן דוד, לשים אותו על חמור לבן ולתקוע לו שופר בפה.. זה באמת נסיון לגאול את עצמנו. נסיון חלם. אבל להקים מדינה ? זה שונה לגמרי.. אם קראת עד לפה אז אני לא צריך לפרט למה..
שבת שלום אחים.