כתב נושא: מדוע לא בונים את בית המקדש?  (נקרא 4284 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק MaorJudah

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
מדוע לא בונים את בית המקדש?
« ב- : אוגוסט 09, 2011, 13:28:52 »
היום, בתשעה באב, אנחנו מציינים את חורבן בית המקדש. ידוע שכאשר ייבנה המקדש תגיע הגאולה. אם ככה, מדוע אנחנו לא בונים אותו עכשיו?

לפני פחות מ-2,000 שנה (בשנת 70 לספירת הנוצרים) נחרב בית המקדש השני, ועם ישראל גלה מארצו. במשך תקופה ארוכה הסתובבנו בארצות שונות, נרדפנו בידי בני דתות אחרות, אבל למרות הכל שרדנו, ובדיוק כמו שהובטח במקורות - בסופו של דבר גם חזרנו לארץ, באופן חסר תקדים בהיסטוריה, לאחר כ-2,000 שנות גלות, ובנינו כאן מדינה שנחשבת בעיניים תורניות כ"אתחלתא דגאולה", תחילת הגאולה. אחד הדברים הבודדים שנשארו להשלמת תהליך הגאולה (לצד ביאת המשיח, כמובן) הוא בניית בית המקדש.

בהתחשב במגוון המכשור והכלים שעומדים היום לרשות ענף הבנייה, ברור שמבחינה טכנית זו לא בעיה להקים את בית המקדש מחדש, אפילו בגרסה הרבה יותר מפוארת ומשוכללת מבתי המקדש הראשון והשני. אם כך, למה אנחנו מחכים? למה כבר היום לא בונים את בית המקדש, ותחת זאת אנו ממשיכים להתאבל עד היום על חורבנו, בעיקר בתקופת בין המצרים וט' באב?

"בית המקדש הוא לא רק מבנה אדריכלי מרשים", אומר הרב אלי עמר, "אלא גם מקום השראת השכינה. אלוקים היה האדריכל של הבית הקדוש. הוא קבע מה יהיה איפה ולמה, והדברים מופיעים בפירוט בתנ"ך. הרי כל המערכת של בית המקדש מכוונת למערכת רוחנית גבוהה. כאשר עם ישראל היה ראוי - השכינה שרתה בבית המקדש, וכאשר לא - השכינה הסתלקה ממנו. כאשר טיטוס החריב את בית המקדש, הוא כבר היה ללא השראת שכינה. ואז יצאה בת קול ואמרה 'בית חרוב החרבת'. כלומר, ממילא החרבת רק אבנים, ממילא לא הייתה במקום השראת שכינה".

אז אם נבנה היום את בית המקדש, יהיה מדובר במבנה ותו-לא, ללא שום ממד של קדושה?
"נכון. גם אם נבנה את בית המקדש השלישי, זה לא יעזור. אם מעשינו יהיו ראויים - אלוקים עצמו יוריד את בית המקדש מוכן מן השמים. זו הסיבה שאנחנו בוכים בתשעה באב מדי שנה - לא על בית, הרי תמיד אפשר לבנות בית אחר, אלא כי לכל אחד מישראל יש כיום חסימה רוחנית. היום הרבה יותר קשה לתקשר עם אלוקים מאשר פעם. בעבר שלמה המלך אמר שכל מי שמתפלל בבית המקדש - אפילו גוי - אלוקים ישמע את בקשתו. היום אדם יכול להתפלל, ובקשתו לא תמיד תישמע ותתקבל. הגמרא אומרת שמיום שחרב בית המקדש, מחיצה של ברזל מפסיקה בין ישראל לבין אביהם שבשמיים. משמע שיש כאן חסם רוחני שנוצר כתוצאה מהיעדרו של בית המקדש. לכן לא יעזור שאנשים יבנו את בית המקדש, כי אנחנו לא מחפשים את המבנה אלא רק את הצד הרוחני שייפתח. ועד עכשיו, ככל הנראה, עוד לא זכינו לכך".
מי יבנה יבנה בית מקדש בישראל?

עד היום היו מספר יוזמות קטנות ולא משמעותיות לבניין בית המקדש מחדש.
"אינני מכיר את הפרטים, אבל בזוהר הקדוש מסופר (חלק ג', דף ר"כ) שחכם גוי טען בפני רבי אליעזר שאלוקים לא יבנה יותר את בית המקדש. ענה לו רבי אליעזר: בית המקדש השלישי הוא בית שייבנה רק על ידי אלוקים. לכן אנו אומרים בתהלים פרק קמ"ז 'בונה ירושלים ה''. הזוהר הקדוש טוען שהתוכנית הייתה שאלוקים יבנה גם את בית המקדש הראשון, אבל בגלל עוונות העם - שלמה בנה אותו. ועוד לפני כן כתב דוד המלך בתהלים פרק קכ"ז 'אם ה' לא יבנה בית - שווא עמלו בוניו בו'. בית המקדש השלישי לא ייחרב לעולם, כי הוא עתיד להיבנות רק על ידי אלוקים. לאדם אין יכולת ליצור את המערכת הרוחנית הזו".

וכשהמקדש ייבנה, איך זה ישנה את החיים שלנו?
"קשה להבין את זה לעומק, כי זה כמו שתבוא לאדם עיוור ותשאל אותו איך ייראו חייו אחרי שיעבור ניתוח שיחזיר לו את מאור עיניו. אבל המערכת הרוחנית והפסגות שאדם יוכל להגיע אליהן יהיו בלתי מוגבלות. גם הנשמה תגדל מבחינה אלוקית, הקשר בין האדם לבין האלוקים יהיה גדול וזורם יותר, ונוכל יותר להבין את האלוקים ולשוחח איתו.
"חשוב להבין שהיום אנחנו נמצאים בחסימה רוחנית מאוד גבוהה. מבחינה אידיאלית, האדם היה צריך להבין את שיחות העופות, הציפורים והחיות; המערכת שלנו הייתה אמורה לקלוט מסרים ברמה הרבה יותר גבוהה; האדם האידיאלי היה יכול להריח מצבים רוחניים של אנשים אחרים, כמו יראת שמים; הוא היה יכול לראות מסוף העולם ועד סופו. היום אנחנו רואים עד הקיר, מבינים רק שפה שאנחנו מכירים, ומריחים רק דברים בסקאלה מוגבלת. המערכת מאוד רדודה מבחינת מימוש הפוטנציאל של האדם. בזמן הגאולה תהיה פתיחה רוחנית שתעניק לנו גם משמעות פיזית משמעותית מאוד".

http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/weekly-answer/Article-017a5f48ffaa131006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153

מעניין מאוד

מנותק soldierofgod

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 09, 2011, 13:46:51 »
היום, בתשעה באב, אנחנו מציינים את חורבן בית המקדש. ידוע שכאשר ייבנה המקדש תגיע הגאולה. אם ככה, מדוע אנחנו לא בונים אותו עכשיו?

כשתגיע הגאולה אז ייבנה בית המקדש
וזה מסוכן לבנות אותו עכישו כי יש מיליארד ומשהו מוסלמים בעולם ואתה חושב שהם ישתקו על זה?

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 09, 2011, 18:56:46 »
ויש עוד קשיים טכניים.
אנחנו טמאי מתים ולא יכולים להכנס לאזור המקדש.
אנחנו לא יכולים לגאול את עצמנו. אנחנו מחכים שהקב"ה יגאל אותנו.
כל הברברת הזו על שהמדינה היא אתחלתא דגאולה זו אמונה תפלה. המדינה הזו היא חפצא של גלות. מקום שבו רודפים יהודים בגלל דתם ואמונתם ומתנכלים להם כמו שלא מתנכלים להם במקומות אחרים בעולם.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 09, 2011, 19:00:09 »
כשתגיע הגאולה אז ייבנה בית המקדש
וזה מסוכן לבנות אותו עכישו כי יש מיליארד ומשהו מוסלמים בעולם ואתה חושב שהם ישתקו על זה?

חח מי סופר אותם בכלל? זה לא קשור בכלל לסיכון זה פשוט אסור.
כמו שרשום בכתבה האדריכל של בית המקדש זה לא ילד סיים אוניברסיטה, זה בורא עולם בכבודו ועצמו.
אם הוא היה רוצה שיהיה בית מקדש תאמין לי שהוא כבר היה עומד עכשיו בירושלים וכל המוסלמים היו אוכלים את הלב.
לעם כרגע לא מגיע בית מקדש.. חוץ מזה שאין לנו כוהנים ולווים..

היום בראש השנה ששוחטים תרנגולות לכפרות באים כל מיני פלצנים מת"א ובוכים שזה צער בעלי חיים..
בירושלים כל שנה צועדים מאות הומואים נאלחים ושרצים.. מי שחושב שבית המקדש יכול להיות במקום כזה כנראה לא מבין מזה..

אביר הקרנפים - אני דווקא כן שקום המדינה הוא סוג של תחילת הגאולה.. אף אחד לא יכול להתווכח עם זה שזה נס גלוי..

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי"
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 09, 2011, 19:04:07 »
קום המדינה זה כן תחילת הגאולה.הרי קודם כל בני ישראל היו צריכים לחזור למולדתם
מ"4 כנפות הארץ"

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #5 ב- : אוגוסט 09, 2011, 20:28:28 »
קום המדינה זו לא תחילת הגאולה.
א. בגאולה כל היהודים יתקבצו לארץ ישראל. לא רבע מהם.
ב. כך נאמר: והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול ובאו האובדים מארץ אשור והנידחים מארץ מצרים והשתחוו לה' בהר הקודש בירושלים.
קודם כל ישמע שופרו של משיח. קודם יבוא המשיח ואז כולם יגיעו. יגיעו על מנת להשתחוות לה' בירושלים. לא על מנת לקבל הטבות עולים. לא גויים שעולים מכוח חוק השבות, ולא צ'חצ'חים שבאים לפה מכל העולם כי זו אחלה מדינה למיעוטים.
אתה שמעת את שופרו של משיח?
נדמה לי שהשופר של גורן לא נחשב.
 ולהוא שטען שקום המדינה זה נס גלוי. לא קום המדינה זה נס אלא עצם קיומו של עם ישראל זה נס. וניסים נעשו לעם ישראל במרוצת ההיסטוריה בלי שום קשר לגאולה.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : אוגוסט 10, 2011, 01:26:13 »
קום המדינה זו לא תחילת הגאולה.
א. בגאולה כל היהודים יתקבצו לארץ ישראל. לא רבע מהם.
ב. כך נאמר: והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול ובאו האובדים מארץ אשור והנידחים מארץ מצרים והשתחוו לה' בהר הקודש בירושלים.
קודם כל ישמע שופרו של משיח. קודם יבוא המשיח ואז כולם יגיעו. יגיעו על מנת להשתחוות לה' בירושלים. לא על מנת לקבל הטבות עולים. לא גויים שעולים מכוח חוק השבות, ולא צ'חצ'חים שבאים לפה מכל העולם כי זו אחלה מדינה למיעוטים.
אתה שמעת את שופרו של משיח?
נדמה לי שהשופר של גורן לא נחשב.
 ולהוא שטען שקום המדינה זה נס גלוי. לא קום המדינה זה נס אלא עצם קיומו של עם ישראל זה נס. וניסים נעשו לעם ישראל במרוצת ההיסטוריה בלי שום קשר לגאולה.

תראה קודם כל אני חושב שנכון לתקופת קום המדינה כל היהודים שהיו ועלו לפה הם היו יותר מרבע היהודים שיש היום בעולם.
וזה כן תחילת הגאולה אבל סוג של.. אנחנו יודעים שבאחרית הימים יקומו עלינו אומות העולם, בני ישמעאל מאז ותמיד ירצו לרצוח אותנו אבל באחרית הימים במיוחד.
אנחנו גם יודעים שבאחרית הימים פני הדור הוא כפני הכלב (תוצאה ישירה מהממשלה שיש היום) היוקר והמחיה יעלו והאיש הישר בעינו יעשה (הגדרה מעולה לממשלת ישראל).
אז קום המדינה קודם כל הוא נס גלוי שצריך להודות עליו כל שניה ושניה ואין מחלוקת על זה, אבל בהקשר של הגאולה אני חושב שהוא מהווה כמעין מפתח או צינור איך שלא תגדיר את זה..

הרי אנחנו צריכים מדינה כדי שכל הדברים האלה יהיו תקפים.. נכון שאומות העולם היו קמים עלינו גם בלי מדינה כי מה לעשות העולם שונא יהודים, אבל אם לא הייתה מדינה זה היה שונה כי היהודים היו מפוזרים לכל מיני מדינות וכ' כנ"ל לגבי שאר התסמינים של אחרית הימים.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : אוגוסט 10, 2011, 02:01:42 »
אני חושב שהסיבה שלא משחזרים את בית המקדש היא כי אין כהנים...
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #8 ב- : אוגוסט 12, 2011, 04:51:38 »
א. עדיין לא הסברת מה בדיוק הנס בקום המדינה. וזה שאתה קובע שאין על זה מחלוקת זה מגוחך. כי יש על זה מחלוקת איתנים. יש המון שסוברים שזו בכלל גזירה שנגזרה על עם ישראל. קראת על החזון איש ועל היחס שלו למדינה ?
ב. יש כהנים. כהנים עם מגילות יוחסין. אבל מי יתן להם אפר פרה אדומה? כולנו טמאי מתים.
ג. לא צריך מדינה כדי שהיוקר יאמיר ופני הדור כפני הכלב. היוקר מאמיר בכל העולם ובכל העולם פני הדור כפני הכלב ואיש הישר בעיניו עושה. הסימנים הכתובים לא קשורים בכלל למדינה.

תפנימו, אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים. ולא אנחנו נגאל את עצמנו בזה שכביכול נקים מדינה או ננסה לבנות את בית המקדש. זו הטעות הכי גדולה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : אוגוסט 12, 2011, 06:21:02 »
לא יצא לי לקרוא על החזון איש ודעתו על המדינה, אני ישמח אם תראה כתבות או משהו. (אגב, עכשיו בדיוק אני מחפש מידע על הנושא ומצאתי במקרה שרשום שהוא היה מגדולי הרבנים בזמן קום המדינה, והדבר שהוא הכי נאבק עליו זה האחיזה בארץ, אז נכון שזה שונה מהרעיון להקים מדינה, אבל אם נהיה מציאותיים כדי לאחוז באדמה צריך עם ומדינה.)
אני לא רוצה לדבר חלילה על צדיקים אבל לדעתי מי שנגד קום המדינה הוא לא שונה מנטורי קרתא.
מה עדיף? לחיות בגלות בקהילות קטנות במדינות זרות סביב גויים אנטישמים שרוצים להשמיד אותנו?

אני מסתכל בעובדות, עם קטן מפוזר אחרי 2000 שנה חוזר פתאום לארץ אבותיו, כנגד כל הסיכויים מביס אימפריה בריטית שלמה, נלחם באין סוף אויבים ומצליח להקים מדינה כנגד כל הסיכויים.
אף עם אחר בעולם לא היה מצליח לעשות דבר כזה, כי אין לאף אחד השגחה אלוקית כמו לעם ישראל, וקום המדינה הוא נס כי בלי עזרה אלוקית לא היינו קרבים אפילו להקים מדינה.
עם כל הכבוד לאצ"ל ולכל הלוחמים והמתיישבים, צבאות יותר גדולים ואימפריות נכשלו בדברים יותר קטנים מזה.. אז שאני רואה את העובדות בשטח שהיהודים פה בארץ הצליחו להקים מדינה ולנצח בכל מלחמה ומלחמה, לא רק שזה מחזק את הטענה שלי שקום המדינה הוא נס אלוקי, כל שניה ושניה שהמדינה הזאת עדיין קיימת היא נס אלוקי. איזה עוד מדינה בעולם עם השטח כמעט הכי קטן בעולם מצליח לשרוד סביב כל מדינות ערב? כבשה בן 70 זאבים זה לא סתם פתגם, אנחנו עם קטן סביב אין ספור מדינות מוסלמיות ונוצריות שרוצות להשמיד אותנו רוחנית ופיזית, והינה למרות הכל אף אחד לא יכול עלינו! למרות שאנחנו העם אולי הכי מפולג בעולם, והעם שיש בתוכו כמעט יותר בוגדים מאוייבים, עדיין המדינה קיימת ואנחנו כאן. אם אתם חושבים שמה שמונע עכשיו מכל המדינות לקום על הרגליים ולהשמיד אותנו טואלית זה הכור בדימונה וצה"ל אז טעות מרה בידכם, אני יודע שאתם לא חושבים ככה אבל רובם הגדול של האזרחים כן, יש אין ספור הוחכות (וחיים בעצמו אמר באחד האשכולות שקום המדינה הוא נס אלוקי) שכל רגע שאנחנו כאן זה פשוט נס כמו שהאדם קם כל בוקר מחדש.
אם תיקח כל מדינה בעולם או כל עם שתרצה, ותיתן לו לחיות במצב שלנו בסיטואציות שהעם שלנו עבר כמובן שאותו העם היה נכחד ממזמן..
עברנו את פרעה במצרים עברנו מלחמות, חורבן בתי מקדש, גלויות, פרעות אנטישמיות, שואה, טבח מוסלמי שנמשך עד היום, ובנוסף להכל גם סבלנו מהאחים הבוגדים שלנו שהפכו למלשינים ומשת"פים של האויב, והינה למרות הכל אנחנו כאן. והמשותף לכל הצרות שעברנו זה כי אנחנו יהודים ויש לנו את התורה, אני חושב שהדור של היום הרבה יותר עויין ליהדות מהדור בתקופת פרעה במצרים. היום כל ה"מודרניזציה" של התלאביבניקים יותר מסוכנת לדעתי מהשוטים של פרעה. לא שאני דוגל בחיי ספגנות כל אחד שיחיה ויעבוד את התורה בדרך שלו, אבל התקופה היום מחטיאה אנשים וגורמת להם לעזוב את הדת ועדיין למרות כל זה התורה שלנו חזקה ולא תעלם לעולם.

זה כל ההיבט שלי על המדינה ולמה אני חושב שהיא נס אלוקי, שאני מסתכל על ההיסטוריה של אמריקה הנאצית אני לא יכול לראות שום נס.. כמו כן כל שאר מדינות העולם.. אבל שאני מסתכל על תמונות או סרטים על קום המדינה שלנו, אני כמו תינוק שמסתכל על צנצנת של סוכריות צבעוניות..
אתה\ם יכולים להגדיר את זה איך ורק שתרצו, אבל קיבלנו פה מתנה א-ל-ו-ק-י-ת שזה מדינת ישראל. סליחה, אני חייב לתקן: זה הזכות לחיות בארץ ישראל בימנו.
עד שמדינת ישראל לא תהיה תחת שלטון מתוקן והלכתי אני מסכים עם כל טענה שלכם שהמדינה והממשלה במצב של היום הם אסון לעם, אבל שוב אני לא מדבר אתך פה על המדינה הנוכחית אלא על קום המדינה.

אז לקרוא לכל זה גזרה או צירוף מקרים זה לא טמטום זה פשוט הזוי.
אני שהתחלתי לחזור בתשובה שמעתי הרצאה של אחד הרבנים (אני חושב אמנון יצחק אם אני לא טועה) שאמר שמי שרוצה לחזור בתשובה בדרך הטובה ביותר, שיסתכל סביבו יראה עולם שמתפקד כמו שצריך, השמש כל יום עולה ואין מצב שהיא תחליט שמחר היא לא יוצאת לעבוד.. כנ"ל לגבי אין ספור הבריאות בעולם הנפלא שלנו.
אותו כנ"ל לגבי ההיבט שלי על קום המדינה, אם תחזור  100 שנה אחורה ותספר ליהודים בגלות כל מה שהולך להיות עד היום, יצחקו לך בפנים כי זה בהחלט הזוי.

הכי כואב זה שאנשים חשובים בעם שלנו כמו גדולי רבנים או יהודים למינהם שומרים מצוות, אוהבים את העם והיהדות, הכל טוב ויפה אבל היחס שלהם למדינה לציונות ולצה"ל הוא יחס מזלזל וכמו שאמרת "גזרה".
ושאני אומר ציונות ואני מגדיר את עצמי כציוני, אני מתכוון ליהודי שחי בציון מאמין בשיבת ציון ושכל ציון היא של עם ישראל ועם ישראל בלבד.
בלי קשר כמובן לתנועה הציונית הניו נאצית.

לגבי הכהנים, האמת חידשת לי שיש דבר כזה כהן עם אילן יוחסין (כהן אורגינל :)) אני לצערי לא ממש בקיא בכל הדברים שהיה צריך בבית המקדש, אבל נראה לי שגם פרה אדומה זה הבעיה הכי קטנה.. חסרים כל כך הרבה דברים.. ובית המקדש צריך להבנות לפי התנ"ך ולא לפי תוכניות של העיריה.. צריך טונות של זהב כסף וכל מיני דברים מיוחדים, כמובן שצריך משכן ועוד כמה דברים.. שוב אני לא בקיא אבל מהזכור לי שיש המון המון דברים.. בקיצור אם הייתה לנו רשות מלמעלה לבנות אותו תאמינו לי שהוא כבר היה עומד בירושלים הבירה.

אתה צודק, לא צריך מדינה כדי שהיוקר יאמיר ובן לא יכבד את אביו, אבל תחשוב לרגע איך זה היה נראה אם לא הייתה מדינה ואנחנו היינו בגלות, והמקסימום יהודים שהייתה מכיר זה היה היהודים בשכונה שלך.
וחוץ מזה, אחד הסממנים לגאולה זה שבני ישראל יתאספו ויתחילו לשוב ולעלות לארץ ישראל.. שמעתי את זה בהרצאה של 'הידברות' אני ממליץ לך גם להקשיב.

לסיכום, אני לא אומר שאנחנו צריכים \ מנסים לגאול את עצמנו, אם אנחנו רוצים לעשות את זה אז פשוט צריך לחזור בתשובה זה הכל. אבל יש הבדל בין לנסות לבנות את בית המקדש לבין להקים מדינה, בית המקדש השלישי (שיבנה במהרה בימנו) ידוע כבית המקדש העתידי לגאולה האמיתית, ולכן כל נסיון לבנות אותו ועוד במצב של היום, מה שחסר זה לקחת מישהו שקוראים לו משיח והשם משפחה זה בן דוד, לשים אותו על חמור לבן ולתקוע לו שופר בפה.. זה באמת נסיון לגאול את עצמנו. נסיון חלם.  אבל להקים מדינה ? זה שונה לגמרי.. אם קראת עד לפה אז אני לא צריך לפרט למה..

שבת שלום אחים.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : אוגוסט 12, 2011, 17:34:21 »
בס"ד
בקיצור המדינה זה נס גלוי אבל חייבים להבדיל בין המדינה שזה שלטון יהודי לבין רשעים ששולטים עליה אנשי הערב רב שונאי תורה וא"י
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #11 ב- : אוגוסט 18, 2011, 13:28:19 »
לא יצא לי לקרוא על החזון איש ודעתו על המדינה, אני ישמח אם תראה כתבות או משהו. (אגב, עכשיו בדיוק אני מחפש מידע על הנושא ומצאתי במקרה שרשום שהוא היה מגדולי הרבנים בזמן קום המדינה, והדבר שהוא הכי נאבק עליו זה האחיזה בארץ, אז נכון שזה שונה מהרעיון להקים מדינה, אבל אם נהיה מציאותיים כדי לאחוז באדמה צריך עם ומדינה.)
אני לא רוצה לדבר חלילה על צדיקים אבל לדעתי מי שנגד קום המדינה הוא לא שונה מנטורי קרתא.
מה עדיף? לחיות בגלות בקהילות קטנות במדינות זרות סביב גויים אנטישמים שרוצים להשמיד אותנו?

אני מסתכל בעובדות, עם קטן מפוזר אחרי 2000 שנה חוזר פתאום לארץ אבותיו, כנגד כל הסיכויים מביס אימפריה בריטית שלמה, נלחם באין סוף אויבים ומצליח להקים מדינה כנגד כל הסיכויים.
אף עם אחר בעולם לא היה מצליח לעשות דבר כזה, כי אין לאף אחד השגחה אלוקית כמו לעם ישראל, וקום המדינה הוא נס כי בלי עזרה אלוקית לא היינו קרבים אפילו להקים מדינה.
עם כל הכבוד לאצ"ל ולכל הלוחמים והמתיישבים, צבאות יותר גדולים ואימפריות נכשלו בדברים יותר קטנים מזה.. אז שאני רואה את העובדות בשטח שהיהודים פה בארץ הצליחו להקים מדינה ולנצח בכל מלחמה ומלחמה, לא רק שזה מחזק את הטענה שלי שקום המדינה הוא נס אלוקי, כל שניה ושניה שהמדינה הזאת עדיין קיימת היא נס אלוקי. איזה עוד מדינה בעולם עם השטח כמעט הכי קטן בעולם מצליח לשרוד סביב כל מדינות ערב? כבשה בן 70 זאבים זה לא סתם פתגם, אנחנו עם קטן סביב אין ספור מדינות מוסלמיות ונוצריות שרוצות להשמיד אותנו רוחנית ופיזית, והינה למרות הכל אף אחד לא יכול עלינו! למרות שאנחנו העם אולי הכי מפולג בעולם, והעם שיש בתוכו כמעט יותר בוגדים מאוייבים, עדיין המדינה קיימת ואנחנו כאן. אם אתם חושבים שמה שמונע עכשיו מכל המדינות לקום על הרגליים ולהשמיד אותנו טואלית זה הכור בדימונה וצה"ל אז טעות מרה בידכם, אני יודע שאתם לא חושבים ככה אבל רובם הגדול של האזרחים כן, יש אין ספור הוחכות (וחיים בעצמו אמר באחד האשכולות שקום המדינה הוא נס אלוקי) שכל רגע שאנחנו כאן זה פשוט נס כמו שהאדם קם כל בוקר מחדש.
אם תיקח כל מדינה בעולם או כל עם שתרצה, ותיתן לו לחיות במצב שלנו בסיטואציות שהעם שלנו עבר כמובן שאותו העם היה נכחד ממזמן..
עברנו את פרעה במצרים עברנו מלחמות, חורבן בתי מקדש, גלויות, פרעות אנטישמיות, שואה, טבח מוסלמי שנמשך עד היום, ובנוסף להכל גם סבלנו מהאחים הבוגדים שלנו שהפכו למלשינים ומשת"פים של האויב, והינה למרות הכל אנחנו כאן. והמשותף לכל הצרות שעברנו זה כי אנחנו יהודים ויש לנו את התורה, אני חושב שהדור של היום הרבה יותר עויין ליהדות מהדור בתקופת פרעה במצרים. היום כל ה"מודרניזציה" של התלאביבניקים יותר מסוכנת לדעתי מהשוטים של פרעה. לא שאני דוגל בחיי ספגנות כל אחד שיחיה ויעבוד את התורה בדרך שלו, אבל התקופה היום מחטיאה אנשים וגורמת להם לעזוב את הדת ועדיין למרות כל זה התורה שלנו חזקה ולא תעלם לעולם.

זה כל ההיבט שלי על המדינה ולמה אני חושב שהיא נס אלוקי, שאני מסתכל על ההיסטוריה של אמריקה הנאצית אני לא יכול לראות שום נס.. כמו כן כל שאר מדינות העולם.. אבל שאני מסתכל על תמונות או סרטים על קום המדינה שלנו, אני כמו תינוק שמסתכל על צנצנת של סוכריות צבעוניות..
אתה\ם יכולים להגדיר את זה איך ורק שתרצו, אבל קיבלנו פה מתנה א-ל-ו-ק-י-ת שזה מדינת ישראל. סליחה, אני חייב לתקן: זה הזכות לחיות בארץ ישראל בימנו.
עד שמדינת ישראל לא תהיה תחת שלטון מתוקן והלכתי אני מסכים עם כל טענה שלכם שהמדינה והממשלה במצב של היום הם אסון לעם, אבל שוב אני לא מדבר אתך פה על המדינה הנוכחית אלא על קום המדינה.

אז לקרוא לכל זה גזרה או צירוף מקרים זה לא טמטום זה פשוט הזוי.
אני שהתחלתי לחזור בתשובה שמעתי הרצאה של אחד הרבנים (אני חושב אמנון יצחק אם אני לא טועה) שאמר שמי שרוצה לחזור בתשובה בדרך הטובה ביותר, שיסתכל סביבו יראה עולם שמתפקד כמו שצריך, השמש כל יום עולה ואין מצב שהיא תחליט שמחר היא לא יוצאת לעבוד.. כנ"ל לגבי אין ספור הבריאות בעולם הנפלא שלנו.
אותו כנ"ל לגבי ההיבט שלי על קום המדינה, אם תחזור  100 שנה אחורה ותספר ליהודים בגלות כל מה שהולך להיות עד היום, יצחקו לך בפנים כי זה בהחלט הזוי.

הכי כואב זה שאנשים חשובים בעם שלנו כמו גדולי רבנים או יהודים למינהם שומרים מצוות, אוהבים את העם והיהדות, הכל טוב ויפה אבל היחס שלהם למדינה לציונות ולצה"ל הוא יחס מזלזל וכמו שאמרת "גזרה".
ושאני אומר ציונות ואני מגדיר את עצמי כציוני, אני מתכוון ליהודי שחי בציון מאמין בשיבת ציון ושכל ציון היא של עם ישראל ועם ישראל בלבד.
בלי קשר כמובן לתנועה הציונית הניו נאצית.

לגבי הכהנים, האמת חידשת לי שיש דבר כזה כהן עם אילן יוחסין (כהן אורגינל :)) אני לצערי לא ממש בקיא בכל הדברים שהיה צריך בבית המקדש, אבל נראה לי שגם פרה אדומה זה הבעיה הכי קטנה.. חסרים כל כך הרבה דברים.. ובית המקדש צריך להבנות לפי התנ"ך ולא לפי תוכניות של העיריה.. צריך טונות של זהב כסף וכל מיני דברים מיוחדים, כמובן שצריך משכן ועוד כמה דברים.. שוב אני לא בקיא אבל מהזכור לי שיש המון המון דברים.. בקיצור אם הייתה לנו רשות מלמעלה לבנות אותו תאמינו לי שהוא כבר היה עומד בירושלים הבירה.

אתה צודק, לא צריך מדינה כדי שהיוקר יאמיר ובן לא יכבד את אביו, אבל תחשוב לרגע איך זה היה נראה אם לא הייתה מדינה ואנחנו היינו בגלות, והמקסימום יהודים שהייתה מכיר זה היה היהודים בשכונה שלך.
וחוץ מזה, אחד הסממנים לגאולה זה שבני ישראל יתאספו ויתחילו לשוב ולעלות לארץ ישראל.. שמעתי את זה בהרצאה של 'הידברות' אני ממליץ לך גם להקשיב.

לסיכום, אני לא אומר שאנחנו צריכים \ מנסים לגאול את עצמנו, אם אנחנו רוצים לעשות את זה אז פשוט צריך לחזור בתשובה זה הכל. אבל יש הבדל בין לנסות לבנות את בית המקדש לבין להקים מדינה, בית המקדש השלישי (שיבנה במהרה בימנו) ידוע כבית המקדש העתידי לגאולה האמיתית, ולכן כל נסיון לבנות אותו ועוד במצב של היום, מה שחסר זה לקחת מישהו שקוראים לו משיח והשם משפחה זה בן דוד, לשים אותו על חמור לבן ולתקוע לו שופר בפה.. זה באמת נסיון לגאול את עצמנו. נסיון חלם.  אבל להקים מדינה ? זה שונה לגמרי.. אם קראת עד לפה אז אני לא צריך לפרט למה..

שבת שלום אחים.
א. כמו שכתבתי מספר פעמים, ישנם מקומות בעולם שיותר קל לחיות כיהודי מאשר בארץ. לצערנו.
ב. אף אחד לא הביס פה אימפריה בריטית שלמה. אולי נוח לך לנפח לעצמך את האגו הציוני ולדמיין שמעשי המכבים שבו. אבל המציאות היא שהישוב היהודי לא נלחם בבריטים. היו התנכלויות והצקות וטרור מצד האצ"ל והלח"י. אבל לא הייתה מלחמה. הבריטים לא הובסו, הם קיימו את החלטת האו"ם.
ג. עם כל הכבוד למה שאמרת שצבאות גדולים יותר ואימפריות נכשלו בדברים קטנים יותר, גם ארגונים קטנים יותר ונחושים פחות, הצליחו. אנחנו לא היחידים שהקימו מדינה לאחר כיבוש זר ולא הראשונים ולא האחרונים.
ד. תן לי לחדש לך עוד משהו וזה יהיה אולי גם דבר תורה קטן.
פרה אדומה לא היה עניין של מה בכך. פרה אדומה היה עניין מיוחד וסיבה גדולה למסיבה. מסופר בגמרא על דמא בן נתינא, גוי שהיה מכבד את הוריו בצורה מופלאה שבזכות זה זכה ונולדה לו פרה אדומה. אם פרה אדומה זה עניין רגיל, אז איפה פה המסיבה?
שמעתי כשהייתי ילד שבכל הדורות כולם, מבריאת העולם ועד קץ הימים, יש מקום לעשר פרות אדומות בלבד. העשירית תהיה כשיבוא משיח צדקנו ויטהר את כל טמאי המתים. לאחר תחיית המתים לא יצטרכו עוד פרה אדומה שהרי "ובלע המוות לנצח". וזו גם התשובה לרון בן מיכאל שחושב שאנחנו צריכים לבנות מקדש ואם לא נבנה ביטלנו מצוות עשה. שהרי אם יבוא משיח תבטל מצוות פרה אדומה.
ואמרו חז"ל שמשחרב המקדש המצווה היא בבית מקדש מעט. לא בבית המקדש הגדול שאסור לנו לנסות לבנות.
לסיכום.
אני לא חושב שהמדינה ספציפית היא נס אלוקי. הקיום שלנו פה הוא נס אלוקי. אחד מגדולי הדור בזמן קום המדינה אמר שהניסים היו צריכים להיות גדולים יותר, אבל ברגע שהציונים התערבו בעניין הם רק קלקלו.
אותו מקור שבו קראתי את זה, מספר על החפץ חיים כאשר אמר שהולכת להיות מלחמה גדולה באירופה והמון יהודים ינזקו. שאלו אותו מה לעשות? ענה להם: ובהר ציון תהיה פליטה.
אז זה מה שקורה פה. ה' משגיח על היהודים שחיים פה. לא על המדינה הזו שהיא עגל הזהב. ותמיד, גם אחרי מקרי החורבן הכי גדולים, נשארו פה יהודים. זכרו את קהילתו של גדליה בן אחיקם ואת היהודים שחיו פה אחרי חורבן בית שני.
גם אז נעשו ניסים וצה"ל לא היה מעורב. ה' שומר עלינו כבר אלפי שנים.

צבא יהושע עוד יחזור!