השר לעניינים אסטרטגיים מודאג מכך ש"קיימת חבירה מסוכנת בין ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל וממשלת האחדות הפלסטינית החדשה. גם אלה וגם אלה קוראים למעשה להרס ישראל כמדינה יהודית וציונית".
סגן ראש הממשלה והשר הממונה על העניינים האסטרטגיים, אביגדור ליברמן, מודאג. "קיימת חבירה מסוכנת בין ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל וממשלת האחדות הפלסטינית החדשה. שתיהן קוראות להשמדת ישראל", הוא אומר ומודיע, כי בכוונתו להעלות את הנושא בבוקר (יום א') בישיבת הממשלה השבועית.
ליברמן קורא לראש הממשלה, אהוד אולמרט, להחרים את ועדת המעקב, "עד שלא יחזרו בהם מקריאתם שלעולם לא ישלימו עם מדינת ישראל כמדינה יהודית". שתי הצהרות של ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל עוררו את זעמו. האחרונה היתה תמיכתם בממשלת האחדות הפלסטינית, כפי שפורסמה אתמול. ההצהרה השנייה פורסמה בדצמבר האחרון, בנייר שנקרא "מסמך החזון העתידי של ערביי ישראל".
בין עיקריו: "הציבור הערבי תומך בהקמת מדינה פלסטינית לצד ישראל. ישראל תהיה מדינה דו-לאומית, שכן יש בה רוב יהודי ומיעוט ערבי גדול", "הקמת משטר של 'דמוקרטיה הסדרית', שמהווה קואליציה בין היהודים והערבים", ובה "כל קבוצה תחזיק בזכות וטו על החלטות הצד השני". במסמך נכתב ש"הציבור הערבי מוכן לראות בישראל 'מולדת משותפת' לשני העמים", ואין הכרה ביהדותה של ישראל.
ליברמן: "הקריאה של ועדת המעקב לתמוך בממשלת האחדות הפלסטינית, מייצגת חבירה מדהימה, מדאיגה ומסוכנת בינם לבין הממשלה הקוראת להשמדת ישראל. גם אלה וגם אלה קוראים למעשה להרס ישראל כמדינה יהודית וציונית. יש להזכיר את האנלוגיה הזאת ואני מתכוון לומר זאת בישיבת הממשלה השבועית. יש כאן קונצנזוס יהודי מלא בישראל בעניין הזה, מיוסי ביילין ועד אביגדור ליברמן".
"אני מתכוון לתבוע מראש הממשלה להחרים את ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל. זאת עד שלא תחזור בה מהכרזתה בהצהרת חזונה, שקובעת בשורה התחתונה שאין להשלים עם מדינת ישראל כמדינה יהודית. צריך לקיים בעניין הזה דיון מקיף בממשלה ולפעול נחרצות נגד ועדת המעקב, שהפכה להיות ממשרתת צורכי האוכלוסייה הערבית-ישראלית, לגוף שמשרת את הממשלה הפלסטינית הקורא להשמדת ישראל. הבעיה שלי לא עם כלל ערביי ישראל, אלא עם ועדת המעקב העליונה שלהם".
ליברמן גם מתכוון לתבוע בממשלה צעדים נחרצים נגד ממשלת האחדות הפלסטינית החדשה. כפי שפורסם ב-ynet ביום חמישי האחרון, קורא ליברמן להתנתק לאלתר מאבו-מאזן, לאחר שחתם עם חמאס על ממשלת האחדות.
הוא אף מתכוון להציע בממשלה הצעה חריפה יותר - להשתלט מחדש בכוח על ציר פילדלפי. "עלינו להיכנס מיד בכוח צבאי לקו הגבול בין מצרים לרצועת עזה, כדי לעצור את הברחות הנשק לרצועת עזה ולהוכיח שישראל לא תשלים עם הממשלה החדשה שתעודד את המשך התחמשות הטרוריסטים שיכוונו את נשקם לישראל".