יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה לגבי הקבלה
Rafoe:
אני לא מבין כלום בתורת הקבלה, ונתקלתי בוידאו הזה שבו מוסלמי שואל האם הוא יכול להישאר מוסלמי (לקיים את הדת כהלכתה), וגם ללמוד קבלה.
האם התשובה שענה המורה היא אכן נכונה? (אפשר להישאר עובד אלילים וגם ללמוד קבלה?) - בשנים האחרונות זה נהפך למאין אופנה (יותר ויותר גויים ברחבי העולם לומדים קבלה)
אשמח שמישהו שמבין בנושא יענה.
JewishGirl:
אותו אחד שעונה לו גם אומר שמצד אחד הם מלמדים תורה ומצד שני הם אומרים שהקבלה באה לפני היהדות(מה?).
אני נגד הקבלה. אני לא הייתי סומכת על הקבלה שילמדו אותי תורה ויהדות.
zelhar:
רפו אני בטוח שאתה מבין בעצמך את התשובה לשאלה שלך. המורה בסרטון הזה הוא שרלטן, שכנראה שייך לכת "מרכז הקבלה" או לחיקוי תואם שלה.
הוא מצוטט את בעל הסולם כדי "להוכיח" את הפסיקה שלו, אבל די ברור שבעל הסולם לא עוסק בשאלה המדוברת- אם אפשר ללמד גוי קבלה, הוא מתייחס קרוב לודאי לעניין של קיום דתות זרות ומה יחס היהדות כלפיהן.
ועוד יותר חמור, אותו "מורה" מבזה את היהדות כשהוא בעצם מונה אותה כעוד אחת מדתות עמי העולם ואילו הקבלה לטענתו היא בכלל תורה נפרדת שקדמה ליהדות.
לוחם סיירת:
וואו אחי טוב שפרסמתה את זה ושאלתה , אותו "רב" הוא מבני ברוך הוא אפיקורס
זה איסור גמור ללמוד ממנו. הוא אומר הרבה דברים נגד התורה כמו לדוג' שזה לא חובה להניח תפילין.
באתר הידברות יש שו"תים על מיכאל ליטמן וארגון הכפירה בני ברוך תוכל לחפש שם ולראות מה הרבנים אומרים עליו.
Rafoe:
--- ציטוט של: zelhar על יולי 07, 2011, 19:58:50 ---רפו אני בטוח שאתה מבין בעצמך את התשובה לשאלה שלך. המורה בסרטון הזה הוא שרלטן, שכנראה שייך לכת "מרכז הקבלה" או לחיקוי תואם שלה.
הוא מצוטט את בעל הסולם כדי "להוכיח" את הפסיקה שלו, אבל די ברור שבעל הסולם לא עוסק בשאלה המדוברת- אם אפשר ללמד גוי קבלה, הוא מתייחס קרוב לודאי לעניין של קיום דתות זרות ומה יחס היהדות כלפיהן.
ועוד יותר חמור, אותו "מורה" מבזה את היהדות כשהוא בעצם מונה אותה כעוד אחת מדתות עמי העולם ואילו הקבלה לטענתו היא בכלל תורה נפרדת שקדמה ליהדות.
--- סוף ציטוט ---
ברור שלא לקחתי את האימרה שלו (שהיהדות היא עוד דת) ברצינות, אלא שאלתי משום שאין לי ידע בקבלה, ורציתי להיות בטוח יותר.
אם הוא היה אומר שחסידי אומות העולם (מקיימים 7 מצוות בני נוח) יכולים ללמוד, אז כנראה שלא הייתי פותח את הדיון הזה, אך מכיוון ששאר דתות העבודה זרה לא עומדים בקריטריונים של 7 מצוות בני נוח נדלקה לי נורה אדומה בקשר לתשובתו של המדריך.
כל המורים שמלמדים קבלה מתפרסמים בעיקר מכל הסלבריטאים מחו"ל שלומדים אצלם (וכמובן שיהיה להם אינטרס שכל גוי יוכל ללמוד).
תודה על התשובה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה