חדשות ודיונים > דיון כללי

שאלה-אתם שונאים שחורים?

<< < (5/6) > >>

Rafoe:

--- ציטוט של: נדב על יוני 23, 2011, 03:40:48 ---לא רק צבע עורם שחור. גם תווי הפנים שלהם אפריקאים, גם השיער מקורזל. הם אפריקאים מבחינה אתנית. אתה טוען ששהיה באזור חם במשך אלפי שנים משפיעה על צבע העור - עוד לא ראיתי הוכחות לזה, בדיון שעבר ציינת את המונח אפיגנטיקה, אבל האם יש לך הוכחות של ממש? בלי קשר לזה - האם שהיה באזור חם משפיעה גם על תווי הפנים?

--- סוף ציטוט ---
כשקראתי את מה שקראתי (ולא מאתר דתי) לא חשבתי שאני אצטרך הוכחות לזה מתי שהוא, אבל כן - שהייה באקלים מסויים למשך זמן רב (מאות ואלפי שנים) כן משפיעה על תווי הפנים (ואף יותר מזה).

אני לא מדען או מלומד גדול בתחום הזה, ואני לא זוכר אפילו את המושגים המדעיים שקראתי, אבל אני כן זוכר בבירור את ההשוואות בין סוגי האקלים בעולם (היו שם תמונות של מלוכסני עיניים, אפריקאים, ושאר סוגים).

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על יוני 23, 2011, 04:37:16 ---שמישהו יבדוק את המטען הגנטי שלהם. לכל היהודים בעולם, מרוסיה ועד תימן, יש מאפיינים גנטיים משותפים ברמות גבוהות. מישהו טרח לתקוע מזרק בחתיכות החומות האלה כדי לבדוק?

--- סוף ציטוט ---
זה כבר נעשה, ואף ישנם מחקרים שעדיין נערכים בנושא.
ואכן אתה צודק - לכל היהודים (לבנים אשכנזים, מזרחים שחומי עור, ויוצאי אתיופיה) יש מאפיינים גנטים משותפים.
יותר מכך - מחקרים גילו אף שלחלק מהערבים בארץ יש מאפיינים גנטיים משופים עם היהודים (מה שמוכיח בעצם שהם צאצאי יהודים שהתאסלמו והתנצרו במהלך הדורות הקודמים).

נדב:
לא נתקלתי בטענה כזו מעולם, אפשר רפרנס?

הימני:

--- ציטוט של: נדב על יוני 23, 2011, 03:40:48 ---לא רק צבע עורם שחור. גם תווי הפנים שלהם אפריקאים, גם השיער מקורזל. הם אפריקאים מבחינה אתנית. אתה טוען ששהיה באזור חם במשך אלפי שנים משפיעה על צבע העור - עוד לא ראיתי הוכחות לזה, בדיון שעבר ציינת את המונח אפיגנטיקה, אבל האם יש לך הוכחות של ממש? בלי קשר לזה - האם שהיה באזור חם משפיעה גם על תווי הפנים?

--- סוף ציטוט ---

היהודים ממוצא אתיופי אכן יותר דומים לכושים מאתיופיה, היהודים ממוצא עיראקי אכן יותר דומים לערבים, היהודים ההונגרים אכן יותר דומים להונגרים. . . .

הסיבה לזה היה "זרימת גנים" בין אוכלוסיות :
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%AA_%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9D

צבע עור שהשתנה ליהודי הראשון שהגיע לאתיופיה לא השפיע על הילדים שלו. מה שגרם לכך שהיהודים באתיופיה(למשל) נהיו שחורים זה בגלל שנטמעה בהם אוכלוסייה מקומית.
כמובן שלא צריכה להיות עם זה בעיה מבחינה דתית, בגלל שאנו מאמינים שהיהודים בכל מקום שמרו על הכללים של היהדות (נקבה יהודית עם זכר שהתגייר).

נדב:

--- ציטוט של: השמאלני על יוני 23, 2011, 16:52:39 ---היהודים ממוצא אתיופי אכן יותר דומים לכושים מאתיופיה, היהודים ממוצא עיראקי אכן יותר דומים לערבים, היהודים ההונגרים אכן יותר דומים להונגרים. . . .

הסיבה לזה היה "זרימת גנים" בין אוכלוסיות :
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%AA_%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9D

צבע עור שהשתנה ליהודי הראשון שהגיע לאתיופיה לא השפיע על הילדים שלו. מה שגרם לכך שהיהודים באתיופיה(למשל) נהיו שחורים זה בגלל שנטמעה בהם אוכלוסייה מקומית.
כמובן שלא צריכה להיות עם זה בעיה מבחינה דתית, בגלל שאנו מאמינים שהיהודים בכל מקום שמרו על הכללים של היהדות (נקבה יהודית עם זכר שהתגייר).

--- סוף ציטוט ---

אני מסכים אתך, לדעתי זהו ההסבר ההגיוני היחיד. יהודי תימן נראים תימנים, יהודי רוסיה נראים רוסים, לא רק בצבע העור אלא גם בפנים, רפו טוען שזה עניין של אקלים, אני מבקש רפרנס.

Rafoe:

--- ציטוט של: נדב על יוני 23, 2011, 18:22:47 ---אני מסכים אתך, לדעתי זהו ההסבר ההגיוני היחיד. יהודי תימן נראים תימנים, יהודי רוסיה נראים רוסים, לא רק בצבע העור אלא גם בפנים, רפו טוען שזה עניין של אקלים, אני מבקש רפרנס.

--- סוף ציטוט ---
אני אנסה למצוא לך.
אגב - תופעת "זרימת הגנים" שהובאה כאן חדשה לי (זה יכול להיות עוד הסבר סביר).

בכל מקרה מחקרים גנטיים הוכיחו כבר שקהילת ביתא ישראל הם לא כושים, כי אם יהודים.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה