הנציג הדרום קוריאני בשיחות הרב צדדיות הנערכות בבייג'ינג הכריז כי פיוניאנג נערכת להוציא מכלל פעולה את הכור הגרעיני הראשי במדינה. במקביל, דורשת צפון קוריאה להפשיר כספים שהוקפאו.
צפון קוריאה בדרך לקיום ההסכם? נציגי צפון קוריאה בשיחות הרב צדדיות הנערכות בבייג'ינג הכריז היום (שבת) כי מדינתו נערכת להוציא מכלל פעולה את הכור הגרעיני הראשי במדינה, כך אמר הנציג הדרום קוריאני בשיחות. לדבריו, נציגי צפון קוריאה אמרו כי כבר החלו בהכנות לסגירת הכור, וכי הם ישתקו אותו סופית כאשר יווצרו התנאים המתאימים לכך.
במסגרת ההסכם שהושג בפברואר, שנועד לשכנע את צפון קוריאה לזנוח את תוכנית הנשק הגרעיני שלה, נאותה פיונגיאנג להפסיק תוך 60 יום את הפעילות במתקן הגרעיני המרכזי במדינה ביונגביון - ובהמשך הוא צפויה להיסגר, לצד מתקנים נוספים שייסגרו. בתמורה תקבל צפון קוריאה חבילת הטבות כלכליות ודיפלומטיות נרחבות.
ההודעה באה לאחר שמוקדם יותר היום אמר נציג המדינה בשיחות, קים קי-גוון, כי פיונגיאנג לא תשעה את תוכניתה הגרעינית, אם ארצות הברית לא תסיר את הסנקציות הכלכליות מעליה. בנוסף דרש הנציג להפשיר 25 מיליון דולר שהוקפאו בבנק במקאו.
עם זאת בסוכנות לאנרגיה אטומית אופטימיים בנושא צפון קוריאה. ראש הסוכנות מוחמד אל-בראדעי, אמר ביום רביעי כי פיונגיאנג מחויבת לפעול לקראת התפרקות מנשקה הגרעיני, על פי ההסכם שנחתם בבייג'ינג בחודש שעבר, אך היא רוצה שקודם לכן יוסרו הסנקציות שהוטלו עליה. "צפון קוריאה ציינה כי הם ממתינים להסרת הסנקציות הכלכליות שהטילה ארה"ב לפני שיישמו את החלק בהסכם הקורא לשובם של הפקחים למדינה כדי לאשר את סגירת המתקן ביונגביון", הוא אמר.