כתב נושא: ליברמן עושה כבוד למגזר  (נקרא 1747 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
ליברמן עושה כבוד למגזר
« ב- : מרץ 16, 2007, 15:17:15 »
השר לעניינים אסטרטגיים הגיע אמש לביקור מפתיע בכפר הערבי-נוצרי מעיליא שבגליל המערבי, ושוחח עם קבוצה קטנה של תושבים.

בכפר הנוצרי מעיליא שבגליל זכתה בבחירות האחרונות "ישראל ביתנו" ב-87 קולות, עובדה שלא הפריעה ליו"ר המפלגה, אביגדור ליברמן, להגיע אתמול לביקור פרטי בכפר ולשדר תחושה שלא יהסס להתחרות על קולות המיעוטים - גם מול המפלגות הערביות.

ליברמן, שר התיירות המיועד, יצחק אהרונוביץ', מנכ"לית המפלגה פאניה קירשנבאום ורכז אזור הגליל המערבי ב"ישראל ביתנו" זאב נוימן הוזמנו לארוחה חגיגית בביתו של אסד טנוס, צעיר בשנות העשרים, המזוהה כפעיל ותומך נלהב.

לצד המארח ובני משפחתו נכחו בארוחה כמה מתושבי הכפר וביניהם ראש המועצה המקומית, פתחי עסאף. עסאף שלא הסתיר את מבוכתו מהמעמד הדגיש כי מבחינתו מדובר בביקור מקצועי בלבד. "אנחנו נדבר על תשתיות ותיירות בלבד ואין לי שום קשר פוליטי", הבהיר בשיחה ל"הארץ".

גם טנוס מודע לכך שרוב תושבי הכפר לא רואים בעין יפה את פעילותו הפוליטית. "הביקור נועד לתמוך בכפר בתחום התיירות והתשתיות", אמר טנוס. "ליברמן ידוע כאיש של עשייה וכינויו בולדוזר, אין לי שום חשש מנידוי. אני יודע מה תושבי הכפר חושבים עלי, אבל מחשבות אלו אני שומר לעצמי", אמר טנוס.

לישראל ביתנו אין סניפים ביישובים הערבים וליברמן לא רואה בכך יעד, מתוך מודעות לקשיים שיעמדו בפני תומכיו באותם יישובים. "הקשר הבלתי אמצעי בלבוא ולבקר ולבדוק את הדברים מקרוב עדיף על הקשר הפורמלי", אמר. מבחן הקבלה בעבור ליברמן הוא "לויאליות למדינה" והרגשה של שייכות.

לשאלה מה המשמעות של נאמנות בעיניו והאם מדובר בקבלת המצע של ישראל ביתנו, השיב שהוא לא מצפה מאזרחי המדינה הערבים שיקבלו את מצע מפלגתו אלא את מגילת העצמאות.
"בשבילי השייח ראיד סלאח והרב משה הירש הם אותו דבר ושניהם שונאי ישראל", הדגיש ליברמן.

"היה צריך לגרשו בבושת פנים"

"לא עשינו בחוכמה שהפקרנו את בעלי הברית הכי נאמנים שלנו במזרח התיכון", אמר ליברמן בהתייחסו לאנשי צד"ל. ליברמן דיבר על הצורך בקידום מעמדן של קבוצות מיעוט. הוא הזכיר את הנוצרים, הדרוזים והבדווים אולם לא הזכיר ולו פעם אחת את המילה "ערבים", בדגש שאינו מתייחס לערביי ישראל כמקשה אחת של מיעוט לאומי.

כשנשאל על העובדה שבכפר בו הוא מבקר זכתה מפלגת בל"ד בבחירות האחרונות בכ-700 קולות תקף ליברמן את בל"ד ואמר כי היא מייצגת יותר את האינטרס הסורי והפלשתיני ולא את האינטרס של העדה הנוצרית, כהגדרתו.

ממפלגת בל"ד נמסר בתגובה: "ליברמן הגיע לפני כמה שנים מרוסיה וכבר רוצה לחלק את תושבי הארץ המקוריים לעדות ולאומים. הוא אינו דואג לאוכלוסייה הערבית אלא מהווה אחד ממקורות דאגותיה, אנחנו נאבקים למען זכויותינו כאזרחים וכערבים ואיננו מבקשים פירורי לחם מגזענים שישמשו להם אליבי. היה צריך לגרשו בבושת פנים, אבל עשרה מקבלי פנים זה גם הרבה לגזען כמוהו ולא כבוד בשבילם".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i