בואו נתייחס לנקודות החשובות שהעלה בכיר הפת"ח בראיון:
נקודה 1: "הפלסטינים אומרים שהם רוצים את השטח של 1967 לא גבולות, שטחים. ואנחנו רוצים חילופי שטחים מוסכמים שנועדו גם להשאיר את הגושים וגם לענות על צורכי הביטחון של ישראל. הוויכוח הוא בין אחוז וחצי לשבעה-שמונה אחוזים. זה מרכז המשא ומתן. זה כל הפער. לכן אני מאמין שהוא ניתן לגישור"
הערה: כבודו כנראה "שכח" שאהוד ברק הסכים לכל דרישותיו הטריטוריאליות של עראפאת יש"ו (קרי - יו"ש ומזרח ירושלים), והמו"מ בזמנו (שנת 2000) פוצץ על סוגיית ההיתר ליהודים להתפלל בהר הבית, ועל ה"פליטים" (לא זכור לי שהערבים הסכימו לוותר על דרישתם להציף את ה"קו הירוק" המליוני ערבים).
נקודה 2: "עברנו דרך ארוכה. נשאר רק מעט עד השלום".
הערה: מעניין למה מתכוון כבודו כשהוא אומר "נשאר מעט עד השלום" (יותר מ-1000 יהודים שנרצחו לא מספיק?).
נקודה 3: "לישראל יש מחויבויות לפירוק התנחלויות, אבל אני יודע שזה דבר לא פשוט ולכן יש שתי אפשרויות. האחת, שהמתנחלים יחזרו הביתה מרצון ויקבלו פיצויים והשנייה שנקים את שלושת המרכזים, גושי התיישבות עם חילופי קרקע. צריך רק לקבוע היכן יהיו שלושת הגושים במשא ומתן שקט".
הערה: למי שחשב שליברמן ימני, שימו לב למה שאומר פרסקי: הוא בעד חילופי שטחים (עוד הוכחה שליברמן זה לכל היותר גרסא צעקנית של "קדימה").