כתב נושא: סגן נשיא קובה: קסטרו חש בטוב ויחזור לתפקידו  (נקרא 2142 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
מול השמועות על מצבו הבריאותי הרעוע של קסטרו, ממשיכים בכירי קובה להזים את הדיווחים. סגן הנשיא, ריקארדו אלקרון, אמר כי מצבו של הנשיא מצוין והוא יחזור לעמוד בראש המדינה בקדנציה הבאה.

פידל קסטרו גוסס? תחשבו שוב. סגן נשיא קובה, ריקארדו אלרקון, אמר הלילה (ו') כי נשיא המדינה פידל קסטרו נמצא במצב בריאותי מצוין והוא מוכן ומזומן להשתתף בבחירות שייערכו בשנה הבאה, כדי לשרת קדנציה נוספת בתפקידו.

בתחילת אוגוסט אושפז קסטרו בן ה-80 בבית חולים בבירה הוואנה ונותח במעיו. בעקבות מצבו העביר את סמכויותיו כנשיא ומפקד הצבא הקובני לאחיו הצעיר ראול (75), שמכהן כסגן הנשיא ושר ההגנה של קובה. המסתורין שאופף את מצבו הבריאותי הזין לא מעט שמועות על מותו הקרב, אך בכירי קובה מכחישים זאת בתוקף.

"אני אתמוך במועמדותו. אני סמוך ובטוח שהוא יוכל לנהל את ענייניה של קובה באחריות רבה. מצבו משתפר והוא ממשיך להתמקד בהחלמה ובשיקום", אמר אלקרון.

"פידל מאוד מעורה, מקושר ופעיל בקבלת ההחלטות במדינה", דיווח אלקרון על מעורבתו של הנשיא הנבצר, שהעביר זמנית את סמכויות השלטון לאחיו הצעיר, בן ה-75. "עם זאת, הוא עדיין לא יכול לעשות כן באותו אופן שלפני הניתוח מאחר שהוא חייב להקדיש זמן רב לשיקום והתחזקות". לדברי סגן הנשיא, בשבועות האחרונים הוא שוחח רבות עם קסטרו, אך לא סיפר אם נפגש עמו באופן אישי.

לפני כשלושה שבועות שבר שליט קובה הקשיש שתיקה ארוכה ועלה במפתיע לשידור בתוכנית הרדיו של ידידו, נשיא ונצואלה הוגו צ'אבז "הלו פרזידנטה". "אני מאושר ומרגיש טוב", אמר קסטרו בשידור החי והוסיף: "אני לא יכול להבטיח שאני בא לבקר בקרוב אבל, אני מתאושש. אני מחוזק ואנרגטי יותר".

מאז העביר את מושכות השלטון לאחיו, לפני שאושפז לניתוח בבטנו, לא נראה קסטרו בציבור, אלא בתמונות וצילומי וידאו . המסתורין שאופף את מצבו הבריאותי הזין לא מעט שמועות על מותו הקרב, שבכירי קובה מכחישים בתוקף.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i