0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
אני לא צריך לספר לך (אם ראית הלוויות וטקסי זיכרון מחו"ל, אז אתה יודע).
לא ראיתי בגלל זה אני שואל, אז אם אתה יודע תחלוק את המידע.הצפירה נועדה לזכר חללי ישראל וקורבנות השואה שבזכותם קיבלנו את המדינה ובזכותם נשארנו בה, וזה מראה את כבודנו אליהם שכל ישראל עומדים בשבילם.אני מקווה שתשנה את הגישה שלך כלפי הצפירה, תמיד אחר כך תוכל להקריא קדיש או תהילים אם זה מה שאתה חושב שמשפיע יותר.
לא ראיתי בגלל זה אני שואל, אז אם אתה יודע תחלוק את המידע.
הצפירה נועדה לזכר חללי ישראל וקורבנות השואה שבזכותם קיבלנו את המדינה ובזכותם נשארנו בה, וזה מראה את כבודנו אליהם שכל ישראל עומדים בשבילם.אני מקווה שתשנה את הגישה שלך כלפי הצפירה, תמיד אחר כך תוכל להקריא קדיש או תהילים אם זה מה שאתה חושב שמשפיע יותר.
אין לי משהו ספציפי, אבל אני בטוח שאם תחפש קצת ביוטיוב תמצא לא מעט דוגמאות.כמו שציינתי - כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, ואם עמידה של 2 דקות גורמת לך להרגיש שכיבדת את הקורבנות, אז זו הרגשתך האישית ואין לי כל טענות אליך.אני בכל אופן חושב שעמידה של 2 דקות אינה מספיקה ואינה תורמת מאומה לקורבנות השואה ולחללי מערכות ישראל.
בס"דאני בדעה הפוכה אני חושב שזה כן מכבד אבל מכיוון שזאת לא המסורת שלי למה שאני אנהג ככה לערבים יש את המסורת שלהם להזכיר את הנפטרים אז זה אומר שאני צריך לנהוג כמוהם ?!?! לא!!! אותו דבר כאן רק כי זה מנהג מערבי מסתכלים על זה אחרת
האמת היא שזה לא משנה מה המקור של המנהג, אלא במה הוא מועיל למטרה (עילוי נשמות הנפטרים).אני חושב שגם אם נעמוד שעות רצופות ללא תזוזה ודיבור, עדיין זה לא יועיל בכלום לנפטרים.
בס"דגם החינא של התימנים ועוד עדות ספרדיות זה מנהג גויים, ידעתם זה מנהג שהועתק מהערבים הם קוראים לו "אל-חנא"אז מה ואנחנו לא מקיימים את המנהג הזה? לא שמעתי רב שאומר שזה מנהג גוים! הרב עובדיה יוסף שליט"א אומנם אומר לא לעמוד בצפירה אם אתה בבית אבל אם אתה בחוץ אז עדיף לעמוד כדי לא לגרום למחלוקות ושנאת חינם.גם לראות משחקי ספורט זה מנהג של גויים! וגם ג'ינס זה מנהג של גויים!מהו גדרו של מנהג גויים?לפי רוב הפוסקים מנהג גויים הוא רק אם הוא כולל בתוכו פן כלשהו של עבודה זרה או אמונה תפילה.צפירה זה מנהג גויים? לא בטוח! ואם בכל זאת אתם סוברים כך אז אנא ממכם הסתכלו טוב טוב מה אתם עושים ביום יום ותראו שאתם עושים בלי סוף מנהגי גויים... מעניין שרק פה את צועקים מנהג גויים...
בס"דהבעת נאמנות למשטר שטובח ביהודים וצורר אותם בנאציות? בחיים לא.
בס"דבהחלט יש לנו הרבה בעיות עם המדינה אבל לא צריך להגזים! נאצים??? לצערנו, היום אנחנו מעיזים לקרוא לכל אחד נאצי....עם כל הכאב אנחנו במצב הכי טוב באלפיים שנים האחרונות...
בס"דאולי אתה יכול להשוות את החוק בזה שהוא דומה לחוק הנאצי.אבל קשה לי עם זה שמשווים יהודים לנאצים וחיילים לנאצים ואת כל הצבא לנאצי...
לא הכל צריך להשוות לנאצים, אבל אתה לא יכול להתעלם מהדמיון בין חוק השבות הציוני לבין ההגדרה של מיהו יהודי עפ"י חוקי הגזע הנאציים (על פי מה אתה חושב שמאות אלפי גויים גמורים עלו לארץ?).
זה לקוח ישירות מהנאצים. הרעיון היה שעל פי אותם חוקים שדנו יהודים למוות אנחנו נאפשר להם לעלות.