כתב נושא: מחקר נחמד על תפילות  (נקרא 3582 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Panzer

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« ב- : מאי 18, 2011, 11:42:15 »
המחקר הגדול ביותר אי פעם על השפעת תפילות על מצבם של מנותחי לב.
החולים חולקו לקבוצות והתפללו בשבילם אנשים מכל הדתות.
התוצאות - גורנישט.

הלינק למאמר ולאתר הנאצי נמחק. אתה יכול לשטוח את טענותיך כל עוד הן ענייניות, אך לינקים לאתרים ומאמרים כאלו לא נקבל כאן... רון בן מיכאל.
« עריכה אחרונה: מאי 18, 2011, 18:15:23 על ידי רון בן מיכאל »
"האם לא די בכך שנראה כי גן פרחים הוא יפה מבלי שנצטרך להאמין שיש גם פיות בתוכו?"  -דאגלס אדאמס

מנותק אדם לא שפוי

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #1 ב- : מאי 18, 2011, 11:45:33 »
אם זה נותן לבן אדם תחושה טובה ומשמעותית לקרוא תהילים אז שיבושם לו. אף פעם לא שללתי את זכותם של טיפשים להפגין את בורותם. לי, בתור אתאיסט גאה, ברור שמדובר בריטואל מגוחך.
« עריכה אחרונה: מאי 18, 2011, 18:14:07 על ידי רון בן מיכאל »

מנותק Panzer

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #2 ב- : מאי 18, 2011, 11:58:56 »
אין ספק שהתפילה עוזרת להרגשה של המתפלל, והיא בדיוק כמו לנקוט גישה חיובית (אגב, יש גם מחקר על חולי סרטן שמוכיח שגישה אופטימית לא עוזרת לגוף אבל זה משהו אחר).
האם היא מועילה ממשית? הממ.
"האם לא די בכך שנראה כי גן פרחים הוא יפה מבלי שנצטרך להאמין שיש גם פיות בתוכו?"  -דאגלס אדאמס

מנותק אדם לא שפוי

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #3 ב- : מאי 18, 2011, 12:18:39 »
אין ספק שהתפילה עוזרת להרגשה של המתפלל, והיא בדיוק כמו לנקוט גישה חיובית (אגב, יש גם מחקר על חולי סרטן שמוכיח שגישה אופטימית לא עוזרת לגוף אבל זה משהו אחר).

אם תקרא בקפידה את הכתבה תיווכח שהסתירו מהמנותחים את דבר התפילה לשלומם. עשו זאת היא בדיוק בשביל לנטרל אפקטים פסיכולוגיים מסוג זה. לו המנותחים היו יודעים על התפילה יתכן מאוד שהיינו נתקלים במעיין "אפקט פלאסיבו". בין אם מדובר בגלולת סרק, חשיבה חיובית או הכרה בכך שאנשים מתפללים למענך התוצאה זהה- השפעה שהיא נטו פסיכולוגית.

התפילה עצמה עוזרת לשלושה גורמים עיקריים:

א. לבני משפחה וחברים שחשים חוסר אונים- אין להם באמת יכולת להשפיע על תוצאות האופרציה הכירוגית, אז הם מאמצים גישה דתית)

ב. לאנשים שרוצים להרגיש שהם עושים מעשה טוב- יש אנשים שקוראים תהילים לשלומם של אנשים הזרים להם לחלוטין. כנראה כי לא נאה להם להתנדב בשטח ולעזור באמת שכן ישיבה בבית וקריאת טקסטים שעברו קנוניזציה הרבה יותר מועילה.

ג. למנותחים עצמם- בהנחה שהמנותח יודע שמייחלים לשלומו ומתפללים למענו סביר להניח שזה ירומם את מצב רוחו אך ספק אם ישפיע על מהלך הניתוח ותוצאותיו.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #4 ב- : מאי 18, 2011, 15:23:32 »
ואיך בדיוק קבעת שהקב"ה אמור לקבל את תפילת האדם ולמלא את רצונו ללא תנאי? (רק חסרי אמונה וגאוותנים חושבים כך)

האם בכל פעולה שלך למען האחר אתה מצפה לקבל תמורה? (אם כן, אז אתה לא עוזר באמת אלא מתוך אינטרס אישי)
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #5 ב- : מאי 18, 2011, 17:52:39 »
מחקר סטטיסטי שתוצאותיו התפרסמו בכתב עת רפואי מכובד למדי (western journal of medicine)  די הפוך בתוצאותיו מהמחקר שהבאת.(1998 כרך (6)169 עמודים 356-363 שם המאמר הוא A randomized double-blind study of the effect of distant healing in a population with advanced AIDS. Report of a small scale study.
F Sicher, E Targ, D Moore, 2nd, and H S Smith)

DISTANT HEALING = תפילה , רפואה-ספיריטואלית, וכו', בדקו את כל הנושאים האלה, תפילה עבדה , לכל הפציינטים נאמר שהתפללו עבורם, אך המצב השתפר סטטיסטית אצל אלו שהתפללו עבורם באמת.

LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #6 ב- : מאי 18, 2011, 18:03:11 »
אגב אני מבהיר ,הבאתי את המחקר הזה רק כמשקל נגד למאמר שלך.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #7 ב- : מאי 18, 2011, 21:07:35 »
אם זה נותן לבן אדם תחושה טובה ומשמעותית לקרוא תהילים אז שיבושם לו. אף פעם לא שללתי את זכותם של טיפשים להפגין את בורותם. לי, בתור אתאיסט גאה, ברור שמדובר בריטואל מגוחך.

אתה גם אתאיסט מתנשא. ריטואל מגוחך הוא להשתחוות לפסל שאדם הכין בידיו מבול עץ שמחלקו הוא השתמש לבשל .תפילה + מאמץ אנושי הם לא מושא לבוז ,זה הכרה בכך (בכל עניין) שהשם הוא אלוקי ההיסטוריה והישועה לא באה דרך סוסים ומרכבות,שאמנם צריך גם צריך,כדי לא "לסמוך על הנס" ,אלא להשתדל ,תוך סמיכה עליו שיעזור.
בתור יהודי גאה , אני בז לך ,על שקורצת מחומר של הוגי דעות,ובכל זאת אתה חקיין של מוקיונים ,שלא יכלו לחשוב בשביל עצמם, והיו צריכים כופר יהודי שיתווה להם את דרכם,לא משנה כמה כשלים לוגיים הובילו אותו אל מחוז כפירתו,ואף על פי שהם ראוהו בכשליו ,האתאיזם שאתה מאמץ , הוא הבן הממזר של הגיון נוצרי קלוקל אצל מרדנים מבית מדרשו,ושל אותו כופר אויל .

מנותק Panzer

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #8 ב- : מאי 19, 2011, 09:37:21 »
זה רק מתוך נקודת ההשקפה שלך. אין שום הבדל. ההבדל נמצא אצלך (ואצל כל מאמין למעשה) בראש.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #9 ב- : מאי 19, 2011, 14:37:53 »
אין שום הבדל בין להאמין בכח עליון שיצר אותך ובין לעבוד פסל שטיפש יצר במו ידיו ?  

מנותק Panzer

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #10 ב- : מאי 19, 2011, 14:40:21 »
הבדל דק בעיניי

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #11 ב- : מאי 19, 2011, 14:49:24 »
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק Panzer

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #12 ב- : מאי 19, 2011, 15:07:34 »
זו בסך הכל דעתי האישית. אני חושב שגם את התורה כתבו אנשים ואני חושב שאלוהים הוא המצאה מאוד מחוכמת של אנשים, ולכן אין בעיניי הרבה הבדל. אני מסוגל להבין את כוח המשיכה של הרעיון, ואני מסוגל להבין למה 'כוח עליון' הוא נשגב, רוחני ועוצמתי יותר מפסל, אבל ההבדל הוא סמנטי.
אני מצטער אם אני פוגע פה במישהו בדברים שלי, זו רק דעתי על העניין.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #13 ב- : מאי 19, 2011, 15:37:59 »
אני גם חושב, שמפי הקב"ה , נכתבה התורה על ידי משה רבנו עליו השלום ( ואולי לפי עוד כמה דעות,פרשה אחת על ידי בנות צלפחד, וכמה פסוקים על ידי יהושע עליו השלום) . בקשר לזה שאתה חושב שהתורה והקב"ה 'הומצאו' על ידי אנשים, על זה כמובן אני חולק עליך , אנשים לא יכולים להמציא כל כך הרבה נבואות שהתגשמו

מנותק Panzer

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מחקר נחמד על תפילות
« להגיב #14 ב- : מאי 19, 2011, 16:06:39 »
לא שולל את האפשרות שאני טועה.

מומלץ לכולם לראות את המחיקה של הלינק למעלה.

ומכיוון שרון קרא לזה אתר נאצי -  הנה משהו נאצי-

'עינוי יהודים היה בידור מקובל בקרב חיילים ואנשי ס"ס גם יחד. ירו לעברם, אילצו אותם למרוח צואה זה על זה, לקפוץ, לזחול, לשיר, לנקות מחראות בטליתותיהם, הלקו אותם, אילצו אותם לאכול חזיר, זקנים ופאות נגזזו, הועלו באש, והכול לפני קהלים גדולים וחיילים צוהלים ומריעים'