אני יכול להסתכל על איך התנהג יהודי לפני 150+ שנים ולקבל תמונה די ברורה של איך נראה יהודי החי לפי התורה. כשאני מסתכל על איך נראינו אז ועל כמות החרא שאכלנו. על החוסר כבוד עצמי ו0 גאווה שהייתה לנו. אני לא אוהב את מה שאני רואה. נכון, לא הייתה ישות מדינית, לא היה צבא, לא הייתה מדינה, אבל זה לא תירוץ.
אני לא יודע אם לזה היהדות מכוונת או לזה העם הדרדר והתאים את היהדות כדי שלא ירגיש רע עם עצמו (בגדול) אבל שורה התחתונה היא שהגענו לאן שהגענו ונראינו איך שנראינו.
שוב אני אומר - לקבוע מהי היהדות עפ"י לבוש והתנהגות של מגזר כזה או אחר זה לא רציני.
גם קבוצת הבוגדים נטורי קרתא מתלבשים כמו יהודים וטוענים שהם יהודים (אז לשיטתך אני אמור להבין שהם אלה שחיים לפי היהדות?)
מה שהיה לפני 100 או 200 שנה לא רלוונטי.
תקרא את חמשת חומשי תורה ואז תהיה לך תמונה הרבה יותר מלאה על מהי היהדות ולמה היא מתכוונת (התקשורת הכניסה פחד בכל חילוני שיהודי שומר מצוות חייב ללבוש שחורים ולחבוש שטריימל, אבל כרגיל - להאמין לתקשורת השמאלנית זה כמו להאמין לערבי שאומר שהוא רוצה שלום).
את התורה קל מאד לסלף ולעוות (תראה מה עושים ארגוני השמאל שנאבקים להשאיר פה את הפולשים הזרים - הם מעוותים את המושג של 'גר תושב' כדי לשרת את המטרה שלהם).
תקרא את חמשת חומשי תורה בעצמך ואז נדבר (קח את הזמן ותקרא קצת כל יום או בכל זמן פנוי שיש לך).
3 תפילות ביום, תפילה לפני כל ארוחה תפילה אחרי כל ארוחה, ואני בטוח שיש עוד כמה עניינים.
התפילה הכי ארוכה היא שחרית (והיא לוקחת בין 30 ל-40 דקות), וברכה לפני האוכל לוקחת 10 שניות (ברכת המזון לוקחת לכל היותר 10 דקות).
מה כבר יכול להיות קשה בזה?