כתב נושא: שאלה:דעת גדולי ישראל על הרב צבי יהודה  (נקרא 2293 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
ב"ה

שאלה:
הייתי בישיבה חרדית ושמעתי דברים קשים נגד הרב צבי יהודה. הטענה העיקרית ששמעתי היא שאף אחד לא הסמיך אותו. כלומר אף אחד לא נתן לו לגיטימציה - כלומר הוא לא נכנס למגרש כלל. לדוג’ הראי"ה היה רב שגדולי אותו הדור נתנו לו לגיטימציה אך בו בזמן חלקו עליו אך לרצי"ה לא נתנו כלל לגיטמציה. הנהגתו נבעה מכך שקבוצת "מזרוחניקים" (כלשונם) המליכה אותו לרב - ולא זאת גישת היהדות בקשר לקביעת מי אלו גדולי הדור שמנהיגים. כיוון שכך, הרב הוציא את עצמו משושלת תושב"ע ואין להקשיב לו כלל.
טענה נוספת ששמעתי הייתה כי הרצי"ה היה אומר שמדי צה"ל וטנקים והממשלה הכופרנית הם קודש - ומאיפה לו הדברים הללו, שהרי לא מצינו כאלו שמרו כאלו דברים על כופרים במשך הדורות?

אודה לרב אם יוכל לתת לי רשימה של גדולי הדור הקודם אשר כן הכירו ברצי"ה אך למרות זאת חלקו עליו.
כמו כן אודה אם הרב יוכל לענות לי באמת מה המקור של הדברים שהרצי"ה אמר.

תשובה:
הם חולקים על שיטתו של הראי"ה קוק וממשיך דרכו הרצי"ה, והם מסתמכים על איזו טענה פורמלית שאינני יודע אם היא נכונה או לא. בקיצור אלו סתם דברים באויר.

לגבי כך שרבנים לא דיברו אף פעם על מדים וצבא כך, זה משום שלא היתה אז מדינה וצבא יהודי, הטענה בכלל לא שייכת כי לא היה דבר כזה שנקרא צבא ישראל.

בקיצור זו התנגדות לציונות, לשיבת עם ישראל לארץ ישראל, וממשיכים בכך את חטא המרגלים. בגלל שיש אנשים שלא שומרים תורה ומצוות הם רוצים לשלול את כל השיבה של עם ישראל לארצו ולאסור את הקמת המדינה. הדבר הזה הוא לא דבר חדש, הם ממשיכים את הרעה הזאת, וזה לא תימה שעם ישראל סובל כל כך. אם כל הציבור החרדי לפני 70-80 שנה היה מתעורר ועולה בהמוניו ארצה אז כל המצב במדינה היה אחרת. אז הם עמדו מן הצד, ועכשיו ממשיכים לקטר!

הרב צבי-יהודה הוא ממשיך דרכו של הרב זצ"ל, הרב קוק, בכל הנוגע לשיבת עם ישראל לארצו, תהליך הגאולה, חינוך לאמונה בעמקות והרחבה. גדלות בתורה לא נמדדת אם יש לאדם סמיכה או שאין לו סמיכה. השאלה מה הוא פעל ומיהם התלמידים, ומהי התזה שהוא מייצג.

תשובותו של הרב דב ליאור

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
שאלה:דעת גדולי ישראל על הרב צבי יהודה
« להגיב #1 ב- : פברואר 26, 2011, 21:49:14 »
מתן היקר,

את כל השאלות שלך (שהן טובות ב"ה) -- אני ממליץ לך לשאול כאן: http://www.yoel-ab.com/forum.asp , וכולי ביטחון ואמונה- שתקבל תשובות חותכות ומלאות בלי להותיר רבב נידח. שאל שם, והבא את התשובות לכאן. נשמח ללמוד ולהשכיל גם אנחנו. בהצלחה!

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : פברואר 26, 2011, 22:17:20 »
מתן היקר,

את כל השאלות שלך (שהן טובות ב"ה) -- אני ממליץ לך לשאול כאן: http://www.yoel-ab.com/forum.asp , וכולי ביטחון ואמונה- שתקבל תשובות חותכות ומלאות בלי להותיר רבב נידח. שאל שם, והבא את התשובות לכאן. נשמח ללמוד ולהשכיל גם אנחנו. בהצלחה!
ב"ה

אני מבין שהרב דב ליאור הוא לא מספיק בשבילך..

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #3 ב- : פברואר 26, 2011, 23:03:35 »
תראה, אני לא מזלזל חו"ח בגאון הרב דב ליאור שליט"א, ואני במקרה גם מאזין קבוע שלו בכל התכניות שלו בערוץ 7. אבל יש כנגד לדעתו, בנוגע לאותם נושאים ספציפיים שבדינם אתה שואל, גדולי תורה רבים שאני חש לדעתם, ולא רק בזכות ההכרה שהם גדולים ממנו, אלא מפני שתשובותיהם מוצקות ומבוססות יותר על עוגן התורה. אמנם שמותיהם של הענקים הגאונים הללו היו צריכים להספיק לי (הרב קנייבסקי, הרב שטיינמן, הרב אלישיב, הרב עובדיה יוסף, הרב אלפאנדרי, הרב יוסף ידיד הלוי, אדמו"רים בלי סוף והרשימה לא נגמרת), שאני בטוח שאפילו אתה לא תוכל להישאר אדיש לדעתם. אולם כיוון שאני עקשן באורחותיי ורוצה להכיר את האמת הישרה בלי מריחות וסילופים -- לא ויתרתי ונכנסתי בעובי הקורה עם כל מי שרק אפשר, עד שהגעתי למסקנה ולהבנה הנכונה בעצמי. מי שרוצה להגיע לאמת באמת, יגיע בע"ה. אבל צריך פתיחות, רצון אמיתי לדעת ומסירות-נפש. לא הביישן למד.

הרב יואל אלחנן מכיר את הנושא מכל הזוויות ויודע להשיב. אתה יכול לשאול אותו בדיוק מה ששאלת פה, ואני מבטיח לך מנסיון - תזכה להאיר את כל מה שאינו מובן לך, אם באמת חשובה לך האמת.