סקר

האם להתגייס לצה"ל?

לא. אסור להקריב את חיי כבשר תותחים בשביל "אזרחים" ערבים ומחבלי אש"ף, וללבוש את מדי צבא הגירוש, זה חילול ה'
7 (31.8%)
כן
14 (63.6%)
לא יודע
1 (4.5%)

סך הכל הצבעות: 1

כתב נושא: סקר: האם להתגייס לצה"ל?  (נקרא 6070 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
סקר: האם להתגייס לצה"ל?
« ב- : נובמבר 28, 2010, 16:26:18 »
1

אנא הסבירו ונמקו את דעתכם - היא חשובה לנו.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #1 ב- : נובמבר 28, 2010, 16:36:05 »
הצבעתי כן, אבל אני חושב שהיית צריך להוסיף עוד סעיף שאומר כך: "כן, אך לא למלא פקודות לא מוסריות כמו גירוש יהודים או סיכון חיים למען ילדים ערבים"
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק JewSoldier

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הימין האמיתי=581=גואל ישראל
« להגיב #2 ב- : נובמבר 28, 2010, 16:45:16 »
כן,אם לא מי ילחם מול כל מאות מיליוני המחבלים הערבים

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #3 ב- : נובמבר 28, 2010, 17:10:36 »
כן,אם לא מי ילחם מול כל מאות מיליוני המחבלים הערבים
השאלה היא לא מי ילחם, אלא איך ילחם.
המצב היום הוא בלתי נסבל - חיילים יהודים שנכנסים לסמטאות בעזה (כמו ברווזים במטווח) משתמשים בילד ערבי "חף מפשע" כדי לפתוח תיקים חשודים (שמי יודע - אולי האבות המחבלים של אותם ילדים הכינו) ומועמדים לדין על "פשעי מלחמה" (כאשר כל "פשעם" היה להגן על חייהם מול האוייב הערבי).
באיזו מדינה נשמע הדבר הזה? (הצבא האמריקני בכלל לא מכניס חיילים לאזורי הצפיפות אלא מפציץ בלי חשבון מהאוויר).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
« להגיב #4 ב- : נובמבר 28, 2010, 17:14:17 »
בחרתי לא. לפני שהתגייסתי הייתי בדיכאון (סיבות אישיות), כשהתגייסתי ביקשתי גולני אבל קבעו עם כל מיני בדיקות משונות שאני בעל פרופיל 75 או שמונים ומשהו, לא זוכר. שמו אותי בטירונות 02 עם חבורת עצלנים שרק רוצים הביתה, חודש טירונות, ואז חודש בטכני עם אותם עצלני 02 (כי מי שלומד במגמת אלקטרוניקה בתיכון, עושים ממנו טכנאי, וזה אכן מה שהייתי), ואז הוצבתי בבסיס הקבע בתחנת כוח. לא עשינו כלום, רק ישבנו ועישנו לידי, אני לא מעשן, וגם הייתי צריך לקרוא ספר ענק מלא שטויות כמו "10 אמצעי זהירות של ירידה בסולם", אחרי שאתה משתחרר מבית הספר - ישיבה למשך שעות והתעסקות בקריאה וכתיבה, אתה רוצה לא לקרוא ולכתוב כלום, ולעסוק בריצה או בפעילות גופנית כמו עבודה, הצבא עשה לי בדיוק ההיפך. אחר כך, המפקדים ראו שאני בדיכאון, שלחו אותי לקב"ן לכמה פגישות, ואז החליטו לשחרר אותי על 21, אני לא בחרתי להשתחרר. וכששיחררו אותי, אז גם שלחו אותי למחלקה הפסיכיאטרית של תל השומר, ושם הייתי בערך שבועיים אני מעריך, היה ממש רע, ואחר כך חזרתי הביתה, ובשלב מסוים נלקח ממני רישיון הנהיגה כי הוציאו אותי על 21.

לא קוראים לי למילואים, אבל אולי יהיו לי בעיות להתקבל למקומות עבודה.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק אמריקאן פאי

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
  • מצא את הרמז המתחבא
« להגיב #5 ב- : נובמבר 28, 2010, 17:14:54 »
הצבעתי כן למרות שאני מבין את עמדת המתנגדים.אני מאמין שכל פטריוט ישראלי חייב לשרת בצבא או לפחות בשירות לאומי ולתרום למדינה למרות שאני נגעל מהציונות באופן אישי (אני מדבר על הדפוקים שמנהלים לנו את המדינה ומביאים לנו ערבושים לתוך המדינה עוד מתחילת המאה ה20 כשעדיין היינו חלק מהאימפריה העותמאנית,לא הציונות האמיתית).אם אתם כל כך לא רוצים להגן על ערבים ואני מסכים עם הגישה הזאת תמיד אפשר להיות ג'ובניק ולעזור לקרביים.

עוד שאלה שלא קשורה,איך בדיוק עושים פה סקרים?

מנותק אמריקאן פאי

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
  • מצא את הרמז המתחבא
« להגיב #6 ב- : נובמבר 28, 2010, 17:17:20 »
בחרתי לא. לפני שהתגייסתי הייתי בדיכאון (סיבות אישיות), כשהתגייסתי ביקשתי גולני אבל קבעו עם כל מיני בדיקות משונות שאני בעל פרופיל 75 או שמונים ומשהו, לא זוכר. שמו אותי בטירונות 02 עם חבורת עצלנים שרק רוצים הביתה, חודש טירונות, ואז חודש בטכני עם אותם עצלני 02 (כי מי שלומד במגמת אלקטרוניקה בתיכון, עושים ממנו טכנאי, וזה אכן מה שהייתי), ואז הוצבתי בבסיס הקבע בתחנת כוח. לא עשינו כלום, רק ישבנו ועישנו לידי, אני לא מעשן, וגם הייתי צריך לקרוא ספר ענק מלא שטויות כמו "10 אמצעי זהירות של ירידה בסולם", אחרי שאתה משתחרר מבית הספר - ישיבה למשך שעות והתעסקות בקריאה וכתיבה, אתה רוצה לא לקרוא ולכתוב כלום, ולעסוק בריצה או בפעילות גופנית כמו עבודה, הצבא עשה לי בדיוק ההיפך. אחר כך, המפקדים ראו שאני בדיכאון, שלחו אותי לקב"ן לכמה פגישות, ואז החליטו לשחרר אותי על 21, אני לא בחרתי להשתחרר. וכששיחררו אותי, אז גם שלחו אותי למחלקה הפסיכיאטרית של תל השומר, ושם הייתי בערך שבועיים אני מעריך, היה ממש רע, ואחר כך חזרתי הביתה, ובשלב מסוים נלקח ממני רישיון הנהיגה כי הוצאתי על 21.

לא קוראים לי למילואים, אבל אולי יהיו לי בעיות להתקבל למקומות עבודה.
וואו,אחרי קריאת התגובה שלך אני מפחד מהשיבוץ.מפסיק פיספסתי בטעות את הצו הראשון ונאלצתי להוצי א אחד חדש בינואר,אני גם סובל מאסתמה,כאבים כרוניים,אלרגיה לאבק ופוביה מכלבים אז אני מניח שהפרופיל שלי לא בדיוק יהיה 97...

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
« להגיב #7 ב- : נובמבר 28, 2010, 17:20:04 »
וואו,אחרי קריאת התגובה שלך אני מפחד מהשיבוץ.מפסיק פיספסתי בטעות את הצו הראשון ונאלצתי להוצי א אחד חדש בינואר,אני גם סובל מאסתמה,כאבים כרוניים,אלרגיה לאבק ופוביה מכלבים אז אני מניח שהפרופיל שלי לא בדיוק יהיה 97...

א. אתה לא בדיכאון לפני הגיוס. ואני מתכוון דיכאון, חזק, מגיל 6, ברמה של רצון להתאבד. לא איזה דכדוך קל וחולף שאנשים מכנים אותו "דיכאון".
ב. הבדיקה הגופנית שלי הייתה בדיקת הנשימה שלי, ובדיקה באיזור אינטימי. אני לא יודע אם זה נכון לגביך.
ג. למדתי אלקטרוניקה, אז שובצתי כטכנאי בתחנת כוח - מראש לא הייתה לי הזדמנות להיות בקרבי רק בגלל לימודיי בתיכון.

העיקר שתשובץ במקום בו אתה באמת תשרת את המדינה, שלא תסבול יותר מדי, ומעל הכל - שלא תהיה בסכנת חיים. (אני אז הייתי בדיכאון כבד, לא איכפת היה לי למות. רוב האנשים אינם כאלה. ברוך השם.)
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק אמריקאן פאי

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
  • מצא את הרמז המתחבא
« להגיב #8 ב- : נובמבר 28, 2010, 17:27:32 »
א. אתה לא בדיכאון לפני הגיוס. ואני מתכוון דיכאון, חזק, מגיל 6, ברמה של רצון להתאבד. לא איזה דכדוך קל וחולף שאנשים מכנים אותו "דיכאון".
ב. הבדיקה הגופנית שלי הייתה בדיקת הנשימה שלי, ובדיקה באיזור אינטימי. אני לא יודע אם זה נכון לגביך.
ג. למדתי אלקטרוניקה, אז שובצתי כטכנאי בתחנת כוח - מראש לא הייתה לי הזדמנות להיות בקרבי רק בגלל לימודיי בתיכון.

העיקר שתשובץ במקום בו אתה באמת תשרת את המדינה, שלא תסבול יותר מדי, ומעל הכל - שלא תהיה בסכנת חיים. (אני אז הייתי בדיכאון כבד, לא איכפת היה לי למות. רוב האנשים אינם כאלה. ברוך השם.)
א) אמת,ברוך השם אין לי דיכאון אפילו קל שבקלים.אני מגדיר את עצמי כאשם די מאושר.
ב) או,אז הם יגלו את האסתמה ורופא העיניים שלי כבר עדכן אותם על בעיות הראייה (יש לי ראייה שש-שש בעין ימין עם משקפיים אבל ראייה שש-שישים בעין שמאל).והם יצתרכו גם להוסיף אלימות לרפרטואר שלי במידה והם ינסו לבדוק אותי במקומות האינטימיים.
ג) מצויין,אני כרגע לומד פיסיקה וחקלאות בתיכון למחוננים בהרצליה.אני מקווה שישבצו אותי במקום שמתאים לילמודיי.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : נובמבר 28, 2010, 21:50:44 »
כבר אמרתי לך, רון היקר, אין שום בעיה בלהיות מפקד/חייל גיבור בצה"ל, לחסל מחבלים נאצים, לתת את הנשמה לארץ שאתה כל כך אוהב,
להגן בגופך על היהודים ביהודה ושומרון, להפוך את החיים של המחבלים לקשים.

אבל, ברגע שחלילה באה פקודת גירוש, מורידים את המדים ועוברים לצד היותר יהודי שלנו (אפשר גם להישאר עם המדים עליך).

הקיצר, פחות או יותר כמו ש"רפו" אמר.
אמרתי לך, חפש בגוגל על עמיחי מרחביה הי"ד :

http://amichay.eli.co.il/mediaIn.asp?fId=30

הינה הציטוט מהכתבה :

"השבוע התרוצצו בדואר האלקטרוני תמונות של עמיחי, שצילמה מרים צחי לפני כשלוש שנים, במאחז חוות גלעד. עמיחי הוכה אז נמרצות בידי שוטרי היס"מ. הוא היה אחד מאלה שהושמצו בתקשורת כ"נוער הגבעות פורעי החוק". זה לא פגע במוטיבציה שלו להתגייס לצבא, במיוחד אחרי נפילת חברו הטוב שמואל וייס בג'נין, במבצע "חומת מגן"."

תסתכל על כל הכתבה באקספלורר, לא עולה טוב בדפדפנים אחרים.

תוכל לראות גם פה :

(יש ארבעה חלקים)

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #10 ב- : נובמבר 28, 2010, 21:54:04 »
כמובן
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #11 ב- : נובמבר 29, 2010, 15:48:11 »
הצבעתי כן, אבל אני חושב שהיית צריך להוסיף עוד סעיף שאומר כך: "כן, אך לא למלא פקודות לא מוסריות כמו גירוש יהודים או סיכון חיים למען ילדים ערבים"

חושב כמוך
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
« להגיב #12 ב- : דצמבר 06, 2010, 09:54:48 »
ללא ספק!
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : דצמבר 06, 2010, 11:11:20 »
מי שלא מתגייס ללא סיבה מוצדקת (נכות כלשהיא וכדומה) אז אני לא רואה איך הוא שונה מכל עלוקה אחרת שיש לנו בחברה.

חרדים ערבים וכדומה.

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : דצמבר 06, 2010, 11:29:44 »
מי שלא מתגייס ללא סיבה מוצדקת (נכות כלשהיא וכדומה) אז אני לא רואה איך הוא שונה מכל עלוקה אחרת שיש לנו בחברה.

חרדים ערבים וכדומה.
צודק במה שכתבתה עד שהכנסתה את החרדים!
אתה יודע מי אותם "החרדים" העלוקות?!.אותם אלה שמקבלים שכר על זה שהם יושבים כל היום ולומדים תורה אבל הם סתם שורפים את הזמן על דברים אחרים שלא קשור ללימוד ואיתם ישלנו את הבעיה ולא אותם אלא שיושבים כל היום ובאמת לומדים ובכך תורמים לעם ישראל..אתה לא מאמין שזה תורם?!?.זה כבר משהו אחר..עדיפים על פני התל אביבים שלא עושים כלום ויוצאים נגד הצבא ופועים בו בכל מיני דרכים בניגוד לחרדים שלא מחוללים הפגנות נגד צהל!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : דצמבר 06, 2010, 11:40:57 »
צודק במה שכתבתה עד שהכנסתה את החרדים!
אתה יודע מי אותם "החרדים" העלוקות?!.אותם אלה שמקבלים שכר על זה שהם יושבים כל היום ולומדים תורה אבל הם סתם שורפים את הזמן על דברים אחרים שלא קשור ללימוד ואיתם ישלנו את הבעיה ולא אותם אלא שיושבים כל היום ובאמת לומדים ובכך תורמים לעם ישראל..אתה לא מאמין שזה תורם?!?.זה כבר משהו אחר..עדיפים על פני התל אביבים שלא עושים כלום ויוצאים נגד הצבא ופועים בו בכל מיני דרכים בניגוד לחרדים שלא מחוללים הפגנות נגד צהל!

אני לא יודע מה ה% של אלה שבאמת יושבים כל היום ולומדים לעומת אלה שלא עושים זאת, ואני גם לא יודע מה התועלת בכך, מה שאני יודע זה שאני ממן את שניהם, וזה לא צודק.

ולגבי התל אביבים שלא עושים כלום ויוצאים נגד הצבא, הם אולי שמאלנים, אבל לא חיים על חשבוני, לא מקבלים דירות בזול, והפגנות נגד צה"ל זה אולי להיות זבל, אבל לא להיות עלוקה כלכלית.