המאמר הבא לא נועד להסית בין מזרחיים לאשכנזים. חס וחלילה. חשוב לזכור שכולנו אחים יהודים. המאמר הבא גם לא בא לבטל או לגמד את העוול שנגרם למזרחיים, כי בפירוש נגרם להם עוול. נתחיל.
קודם כל, הנה סרטון של הרב כהנא מול צ'רלי ביטון:
דקה 2:48 עד 3:16
צ'רלי ביטון היה חבר בולט בתנועת הפנתרים השחורים בתחילת דרכה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9Dבמאמר רשום שראובן אברג'ל - חבר התנועה, נתן לתנועה את שמה בהשראת התנועה האמריקאית בעלת השם הזהה, בעקבות פגישה עם אנג'לה דייוויס.
בדקתי מיהי אנג'לה דייוויס בויקיפדיה האנגלית, מסתבר שהיא קיבלה השכלה בין היתר גם מאוניברסיטת פרנקפורט שבגרמניה - המקום ממנו צמחה אסכולת פרנקפורט - היא הפוליטיקלי קורקט כפי שאנו מכירים אותו היום.
על אסכולת פרנקפורט תמצאו כאן:
"ההיסטוריה של הפוליטיקלי קורקט" באתר הימין האמיתי:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,29112.0.htmlאותו מאמר באתר נפרד:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=716478לתנועת הפנתרים השחורים יש קשר ישיר עם השמאל החדש.
אני יכול לומר מניסיון שלהשפעתה של תנועה זו בארץ, יש השפעה עד היום. ראיתי לא מעט מקרים של אנשים שחושבים שהם קופחו, לא ע"י הממסד שגזל מהם את יהדותם, או ע"י תנועת הפנתרים השחורים - שהיטעתה אותם לחשיבה שגויה, אלא ע"י אשכנזים. משוכנעים שהבעיות שלהם נובעות "הגמוניה אשכנזית", הם לא יקבלו את הרעיון שאולי האשכנזים הגיעו לאן שהם הגיעו, כי הם פשוט התאמצו ולא ויתרו לעצמם. אבל הגרוע מכל בעיני, הוא חוסר הרסן המוחלט שלהם נגד האשכנזים: לכנות אותם מניאקים, לכנות אותם נאצים!!! וזה בפירוש קורה. יש מונח חדש בארץ: אשכנאצי. איך מזרחי היה מרגיש לו היו משווים אותו למחבל? רע, נכון? חשוב לי שתבינו את עומק ההשפלה שנגרם לנו. וזה עוד אחרי כל מה שהאשכנזים היקרים עשו בשביל הארץ הזאת. מי הביא את המזרחיים לארץ? מי הכניע את צבאות ערב תוך 6 ימים? - תושבי הארץ אז, (600 אלף איש) היו ניצולי שואה - אשכנזים. מי עצר את השואה? הפרטיזנים - שחלקם היו יהודים. אם השואה לא הייתה נעצרת בזמן, היטלר היה מגיע לצפון אפריקה. ואם
זה היה קורה, אז כל מה שהוא צריך היה לעשות בשביל להשמיד את היהודים שם, היה לעודד את המוסלמים לדבוק בדתם. אבל במקום להכיר לנו תודה, אנחנו מקבלים יריקה בפרצוף. פעם אחר פעם.
הנה דוגמה מחיי האישיים: שני בחורים במכללה שלי, אחד בן 28 והשני בן 30, לומדים לתואר מהנדס אלקטרוניקה - אנשים מבוגרים ורציניים.
אחד מהם, בן 28, אקרא לו א' (זו האות הראשונה בשמו), אוהב לומר "אשכנזים" בטון מזלזל. ואף אחד לא מגיב למתקפה הכוללנית הזאת. ויש מספיק אשכנזים בכיתה. בסופו של דבר בחורה מהכיתה אמרה לו בצד שהוא לא בסדר, אז הוא נרגע (היא אשכנזיה).
והשני, אקרא לו ז', מזלזל בשואה בלי חשבון, אמר למרצה למתמטיקה כך:
המרצה: אבא שלי עוד היה באירופה.
ז: נו אז מה...[עוד כל מיני שטויות, אבל אז אני ואחרים צעקנו עליו והשתקנו אותו]
אותו ז' זועק "אשכנזי מניאק" לכל עבר, אבל
לי הוא גם קרא "אשכנזי נאצי". (אני לא יכול לתת את המלל המדויק שבו נאמרו הדברים, כי זה יחשוף שם של מרצה מהמכללה שלי).
לא יכולתי לסבול את זה. כתבתי מכתב למנהל המכללה (אשכנזי), בו הסברתי מה קרה, הצעתי לסלק אותו לאלתר מבית הספר להנדסה, וגם קראתי לאשכנזים בכלל להתאחד נגד התופעה הזאת. ז' קיבל נזיפה, ובזה נסגר העניין. בסופו של דבר הוא גם גילה שזה אני. חצי שנה הוא קיטר וקיטר על המכתב. בעיקר הוא טען שהייתי צריך "לבוא לדבר איתו". שקר! אדם כל כך חסר כבוד, שקורא לי "אשכנזי נאצי", ואחרי שאני אומר לו בפרצוף: "ז', זה מוגזם!" הוא אומר לי: "אז מה, ואתה יכול לקרוא לי [עדה כלשהי] שמטפס על העצים." לאדם כזה אני לא חייב
כלום! אני לא צריך לנהוג עם נבלה כזאת בשום יחס של כבוד! האם כשערבי יצעק לי "איטבח אל יאהוד" אני אמור "לבוא לדבר איתו"? לא נראה לי!
תבינו כמה
מעוות המוסר שלו: כשהוא משווה אותי ל
נאצי, בלי שעשיתי לו בכלל משהו, זה תקין בעיניו. אבל כשאני תוקף אותו בחזרה - כמו שאני
אמור לעשות,
זה נראה בעיניו לא בסדר. (כשהתירוץ הוא, ששלחתי מכתב ולא באתי לדבר איתו, אבל האמת היא, שהוא חושב שהוא יכול ללכלך על אשכנזים באופן חופשי, והיה המום מהמעשה שלי כי זו כנראה הפעם הראשונה שאשכנזי גם החזיר מלחמה על העוולה שלו). חצי שנה קישקש לי על זה בכיתה - "מכתב ל[שם מנהל המכללה], מכתב ל[שם מנהל המכללה]".
פה קבור הכלב, התנועה הזאת השפיעה קשות על אנשים מסוימים. אדם יכול להיות נחמד וטוב לגבי כל נושא שבעולם, אבל כשזה מגיע לאשכנזים, להפוך לחלאה. - זה מדהים אותי!
יש גם טיעון ידוע בארץ, שגם אני האמנתי בו עד לא מזמן: הטענה שאשכנזים הם שמאלנים. טענה זו היא ניסיון מרושע להכתים את האשכנזים. האמת היא שהאשכנזים הם אשכנזים, ושהשמאלנים הם שמאלנים. הנה סרטון המנסה להציג את אחינו האשכנזים כשמאלנים:
האפליה היא גם מערכתית: ראיתי שמלגות מחולקות לפי עדות ומינים. נשים שלומדות בתחומים מסוימים, ו- "סטודנטים למשפחות יוצאות ארצות-איסלם" וגם "יוצאות צפון-אפריקה". אבל אין מלגות ליוצאי ארצות-נצרות או ליוצאי ארצות-אירופה. ובוודאי שאין מלגות לגברים. ואני תוהה מדוע לא קובעים מלגות על פי מצב כלכלי של הסטודנט. ההנחה-מראש שאלו שזקוקים לתמיכה כלכלית הם מזרחיים ונשים, אבל לא אשכנזים או גברים, מעלה בי כעס ותהיות. אני במוצא שלי, חצי מזרחי. האם אקבל חצי מלגה? - תופעה כזו היא
כה שערורייתית ומגוחכת, עד שניתן לסתור אותה במשפט אחד. וכמובן שצדק אין בה. היא גם לא התחילה מהתקופה האחרונה, מרצה למתמטיקה (בת 50 פלוס אני מעריך) סיפרה לי על מקרה שבו היא הייתה צעירה, של "העדפה מתקנת" מהסוג הזה, שבה שובץ בחור לטכניון על סמך העדה שלו. שערו בנפשכם איך אמור להרגיש הבחור ש
לא התקבל כי הוא היה שייך לעדה "הלא נכונה" - כי מישהו מהעדה הכביכול
כן נכונה תפס את מקומו, ו
לא כי הוא פחות מוכשר.
זה מה שהממסד עושה! טרור! אבל אני לא יודע על איזה אנשים פרטיים לשים את האצבע, כי אני לא מתמצא במתן מלגות וב"העדפות מתקנות".