כתב נושא: שאלה לחיים בן פסח על תאומים סיאמיים ועל איש הפיל  (נקרא 2440 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
השאלה איננה דווקא אל חיים אלא אל כל מי שמבין בנושא.

תאומים סיאמיים, הם בעצם שתי נפשות הכלואות בגוף אחד. אני מניח שכאשר הם גדלים, הם סובלים.

לגבי איש הפיל - אני לא מבין. למה שייברא אדם שכזה? האם אנשים נולדו על מנת לסבול? האם זה סימבולי? אני לא מבין. הרי ברור שהוא סבל בחיים שלו.

אני לא מבין גם למה נולדים אנשים מפגרים, למשל. זה לא שיש לי משהו נגדם. אבל אני מניח שאדם מפגר, הוא נולד, והוא סובל. - אז הוא בעצם.. "נולד בשביל לסבול". מה שהכי גרוע הוא, שהם נשלחים של הנאצים של מוסדות הרווחה כדי ש"יטפלו בהם".

מי שהולך לקרוא לי "חזיר חסר-התחשבות", יעליב אותי, וגם טועה. אני לא נגד קבוצות האנשים שהזכרתי, אני רק תוהה איזה מן חיים יש להם, ולמה הם נבראו כך מלכתחילה. אני מניח שאם הם היו נולדים בחברה יהודית אמיתית, הם לא היו סובלים, כי הייתה שם הבנה אמיתית של האחר (בניגוד להבנה מזויפת של האחר - כמו זו שאליה מחנכים בבתי הספר - "סבלנות ואהבה לזולת"). - לא יתקיפו אותם. וחוץ מזה, גם הייתה להם תורה - שזה דבר שעושה אנשים למאושרים.

אני מניח שלתאומים סיאמיים יש גוף חזק יותר מאשר לאדם רגיל - כמו של שני אנשים, ואולי בכך יכולה להתבטא תרומתם לחברה ושילובם בה.

אני רציני לגמרי, ולא באתי לעשות צחוק מאף אדם.
כשאני רוצה לצחוק, יש לכך סימנים ברורים - אני לא אדם שמשתמע לשני פנים. אני גם שונא אנשים כאלה - כאלה שקשה לדעת למה הם התכוונו.

מי שאין לו תשובה, ורוצה לתקוף אותי על דבריי במקום לענות לי בצורה רצינית, מתבקש שלא להגיב.

:israel:
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח על תאומים סיאמיים ועל איש הפיל
« להגיב #1 ב- : נובמבר 19, 2010, 23:56:26 »
כשאני חושב על זה, אם היו לי ילדים שהם תאומים סיאמיים, הדבר שהיה הכי מפחיד בעיניי, הוא שעובדת סוציאלית או פקידת סעד תראה אותם, ותיקח אותם ממני בכוח באמצעות שוטרים, בחסות החוק, ואז הם יישלחו ל"מוסדות" לשם "טיפול נאות" ב- "בעיה" שלהם. זה הרבה יותר מפחיד אותי, מאשר כמה מקובלים או לא מקובלים הם יהיו בין הילדים. גשטפו-רווחה כבר אמרנו.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #2 ב- : נובמבר 20, 2010, 00:04:44 »
במחשבה שלישית. בילדותי הייתי שונה בדעותיי מהאחרים. אבל פיזית הייתי זהה להם. האנשים שהזכרתי שונים פיזית מהאחרים (המפגרים גם שונים בדיעות שלהם מהאחרים, השוני הפיזי הוא קטן, אבל עדיין ניכר), אבל אולי לקבל את השונה (פיזית) נובע בעיקר מהזדהות עם דיעותיו.

אני מניח שאם אדם מפגר, יסכים איתי על דברים רבים, אני אחבב אותו יותר מאשר אם הוא יתנגד לדעותיי בדברים רבים. יכול להיות שהמפגר הוא האדם הבסיסי והטבעי יותר, שבא להזכיר לנו כמה התרחקנו מהטבעי והפשוט - כמה הסתבכנו בדוקטורינות שונות ומשונות שאינם טבעיות כל עיקר. אבל אני מנחש, האמת היא שמעולם לא נפגשתי עם מפגר.

הנה דוגמה שקשורה בעקיפין:

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #3 ב- : נובמבר 20, 2010, 00:21:14 »
במחשבה רביעית, המסקנה מכל זה מוכרחה להיות, שמה שקובע הוא הלב האנושי - מה אדם מרגיש. לא השכל, ולא הצורה הפיזית.

מנותק TONYBEJERANO

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • גם אם אלך בגיי צלמוות לא אירע רע כי אתה עימדי
« להגיב #4 ב- : נובמבר 20, 2010, 15:33:46 »
אנשים נולדים ככה מכל מיני סיבות

למשל עונש על החיים בגלגול הקודם שלהם וכו

[i

זצ"ל
------------------------------------------------------------------------------
הזבל שיש לנו בעולם-הישמעלים,העמלקים,יונתן שפירא,יוסי שריד,ציפי ליבני,שמעון פרס
וכל שאר השמאלנים

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
« להגיב #5 ב- : נובמבר 20, 2010, 17:13:07 »
אף אחד לא יודע חשבונות שמיים.
אנשים נולדים ככה לצערנו כי לך תדע איזה תיקון הם היו צריכים לעשות ומה היה לפני כן..

ותאומים סיאמים זה לא 2 נפשות בגוף אחד זה כל נפש גוף משלה פשוט ברחם הגופות שלהם התאחדו וזה מקרים נדירים בדרך כלל..

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #6 ב- : נובמבר 21, 2010, 07:37:14 »
ותאומים סיאמים זה לא 2 נפשות בגוף אחד זה כל נפש גוף משלה פשוט ברחם הגופות שלהם התאחדו וזה מקרים נדירים בדרך כלל..

לא ידעתי. תודה על המידע.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #7 ב- : נובמבר 21, 2010, 07:42:17 »
אנשים נולדים ככה מכל מיני סיבות
למשל עונש על החיים בגלגול הקודם שלהם וכו

חידשת לי. לא ידעתי שביהדות מאמינים בגלגול נשמות. ידעתי רק שמאמינים שנשמה טובה מגיעה לעולם טוב יותר הוא העולם הבא.

מנותק TONYBEJERANO

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • גם אם אלך בגיי צלמוות לא אירע רע כי אתה עימדי
« להגיב #8 ב- : נובמבר 21, 2010, 19:40:02 »
לפעמים נותנים למי שנידון לגיהנום הזדמנות לחזור בגלגול ולנסות לתקן את מה שהוא עשה בגילגול הקודם
[i

זצ"ל
------------------------------------------------------------------------------
הזבל שיש לנו בעולם-הישמעלים,העמלקים,יונתן שפירא,יוסי שריד,ציפי ליבני,שמעון פרס
וכל שאר השמאלנים

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #9 ב- : נובמבר 23, 2010, 12:23:52 »
אה. לא כמו פה אצלנו הא.  :old_laugh: האל הוא רחום וחנון, אם אני הייתי בעמדת כוח... אני אינני רחום וחנון, אני פשוט נאלץ להתאפק כי אני לא בעמדת כוח. לפחות אני מודה בזה.  :old_tongue: אני גם יהיר לפעמים, הנה:  :old_azn: