יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

גיור צבאי ו"חוק השבות"

<< < (2/2)

yossso:
אני מסכים עם אלכס, אתם יודעים איך זה אנשים - ברגע שיש להם משהו, הם לא מרגישים שהם צריכים אותו, אבל ברגע שתיקח מהם אותו, הם ירגישו בחסרונו. במילים אחרות, אם נבטל את חוק השבות, פתאום יהודים אידאליסטיים אמיתיים מארה"ב אנגליה וצרפת, שעד היום אמרו "אוקיי, אני אעלה לארץ, אחרי שאוציא תואר, ואחרי שהילדים יעברו את גיל 5, ואחרי שאני אדע עברית מספיק טוב", פתאום יבער בהם החשק לעלות לארץ, כי חוק השבות בוטל.. ככה זה אנשים. הלוא כן?

ביטול חוק השבות גם נותן איזושהי תחושה ליהודי הגולה שישראל היא מועדון אקסלוסיבי (הוא לא) שלא כל אפס מתקבל אליו. ומחזק בהם את החשק לבוא. כי מי מאיתנו לא אוהב להיות בחברה טובה?

חבל שאי אפשר לדבר עם מישהו מחו"ל שהיה בארץ ואח"כ חזר לחו"ל, כדי לדעת מה בדיוק הוא לא אהב בארץ. מה בדיוק אנחנו צריכים לשנות בעצמנו כדי שהם יעלו. (יש הרבה דברים, אבל אני מניח שזה קודם כל המצב החברתי, אני מניח. חבר שלי מקולומביה אמר שהמצב הכלכלי בארץ הרבה יותר טוב מבקולומביה, אבל מבחינה חברתית... לפחות ביישוב שבו הוא גר - מעלות, על הפנים. זה איש שאוהב מקומות כמו ת"א.. לא כמוני - איש יערות. הוא אוהב אנשים ובילויים, אני אוהב לבד.)

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה