כתב נושא: בחוץ מסוכן, ובבית?  (נקרא 1637 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
בחוץ מסוכן, ובבית?
« ב- : אוקטובר 12, 2010, 11:03:06 »
הגנה על יהודים איננה רק הגנה עליהם מפני הטרור הערבי. יש עוד סכנות. הנה דוא"ל ששלחתי היום למהנדס חשמל בעל 40 שנות ניסיון, אדם חכם, והמרצה שלי בלימודי "הנדסאי חשמל":

"
שלום [שם], שמי יוסף כהן. בעבר הייתי תלמיד שלך בלימודי הנדסאים.

השאלה שלי: אחת לכמה זמן, יש להחליף את המפסקים של הארון בבית?

אני שואל זאת, כי אני כבר מתקרב לגיל 30, ואני מעוניין להקים משפחה, ומניסיוני, התחשמלות לא תמיד נקטעת ע"י המפסק, ולכן אני חושש לגורל הילדים שיום אחד יהיו לי. אני חושב שהייתה פעם שהתחשמלתי למשך שניה, או אפילו מעבר לכך, ורק אז המפסק ניתק. בשאר ההתחשמלויות שלי, זה לא היה המפסק - אני בעצמי הפסקתי התנתקתי מהזרם (אחרי ההלם הנפשי הראשוני כמובן).

בבית הוריי, המפסקים הם בני 21 שנים. (אני בן 27, ובנינו את הבית בערך מגיל 6, ולכן 21 שנים).

דווקא לגבי הטריק של להפוך ממסר-פחת ליותר רגיש (כמו שאמור להיות בגני ילדים), אני לא מודאג, כי אני יודע לעשות זאת - זה רשום במדריך לחשמלאי. ולגבי אטמים לשקעי החשמל, אני בכלל לא מוטרד, כי זה ממש קל.

עוד דבר שלמדתי מהניסיון (אך אינו קשור לחשמל) הוא שכשיש תינוקות בבית, מאד לא מומלץ שיהיו שולחנות עם שפיצים. הילדון מרים את הראש, ונכנס ישר בשפיץ של השולחן, זה קרה לאח שלי, הוא בסדר, אבל ממה שזכור לי, צריך היה למלות לו את ה"חור" שנוצר בסיליקון, או שאולי לא שמעתי נכון, אל תתפוס אותי במילה.

[שם], כל טוב.
"

הוא עוד לא ענה לי, כמובן. כשהוא יענה לי, אפרסם זאת כאן. (אם אזכור)

תחשבו על זה.. מה זה חשוב איך הבן שלך נהרג?
טרור ערבי, תאונת דרכים, דליקה בבית, התחשמלות... מת זה מת.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בחוץ מסוכן, ובבית?
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 12, 2010, 12:27:10 »
הגנה על יהודים איננה רק הגנה עליהם מפני הטרור הערבי. יש עוד סכנות. הנה דוא"ל ששלחתי היום למהנדס חשמל בעל 40 שנות ניסיון, אדם חכם, והמרצה שלי בלימודי "הנדסאי חשמל":

"
שלום [שם], שמי יוסף כהן. בעבר הייתי תלמיד שלך בלימודי הנדסאים.

השאלה שלי: אחת לכמה זמן, יש להחליף את המפסקים של הארון בבית?

אני שואל זאת, כי אני כבר מתקרב לגיל 30, ואני מעוניין להקים משפחה, ומניסיוני, התחשמלות לא תמיד נקטעת ע"י המפסק, ולכן אני חושש לגורל הילדים שיום אחד יהיו לי. אני חושב שהייתה פעם שהתחשמלתי למשך שניה, או אפילו מעבר לכך, ורק אז המפסק ניתק. בשאר ההתחשמלויות שלי, זה לא היה המפסק - אני בעצמי הפסקתי התנתקתי מהזרם (אחרי ההלם הנפשי הראשוני כמובן).

בבית הוריי, המפסקים הם בני 21 שנים. (אני בן 27, ובנינו את הבית בערך מגיל 6, ולכן 21 שנים).

דווקא לגבי הטריק של להפוך ממסר-פחת ליותר רגיש (כמו שאמור להיות בגני ילדים), אני לא מודאג, כי אני יודע לעשות זאת - זה רשום במדריך לחשמלאי. ולגבי אטמים לשקעי החשמל, אני בכלל לא מוטרד, כי זה ממש קל.

עוד דבר שלמדתי מהניסיון (אך אינו קשור לחשמל) הוא שכשיש תינוקות בבית, מאד לא מומלץ שיהיו שולחנות עם שפיצים. הילדון מרים את הראש, ונכנס ישר בשפיץ של השולחן, זה קרה לאח שלי, הוא בסדר, אבל ממה שזכור לי, צריך היה למלות לו את ה"חור" שנוצר בסיליקון, או שאולי לא שמעתי נכון, אל תתפוס אותי במילה.

[שם], כל טוב.
"

הוא עוד לא ענה לי, כמובן. כשהוא יענה לי, אפרסם זאת כאן. (אם אזכור)

תחשבו על זה.. מה זה חשוב איך הבן שלך נהרג?
טרור ערבי, תאונת דרכים, דליקה בבית, התחשמלות... מת זה מת.

צודק אבל אין קשר בין זה לבין המטרה של הפורום,למרות שלא מזיק לקרוא מידע כזה,זה כמו שתכתוב על ברקסים בפורום של חברת חשמל.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
תשובת המהנדס
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 12, 2010, 18:26:08 »
שלום יוסי
כל הכבוד לך על הרהורי הבטיחות שלך.
המפסקים האוטומטיים (מאז""ים) לא מנתקים את הזרם בזמן אפס, אלא אם נוצר קצר של ממש והזרם עולה לפי 3 או יותר מהנומינלי של המפסק.
במפסקים מסוימים עלית הזרם צריכה להיות פי 6 או פי 8 מהנומינלי.
לכן, אם ילד מכניס מסמר לשקע, הזרם שזורם אינו מספיק גדול להפסקה מידית של המפסק, אבל הוא עצום לעומת הדרוש להרוג בן אדם.
לכן חובה להתקין מפסק פחת. מפסק פחת מפסיק את הזרם מידית ב-30 מיליאמפר. זרם כזה הזורם למשך זמן קצר אינו גורם נזק בלתי הפיך.
אתה צודק, בכלל לא רצוי להזרים זרם דרך גוף הילד או המבוגר, לכן מאוד רצוי להגן על ילדים קטנים על ידי התקנת מכסי פלסטיק בשקעים שאינם בשימוש.
אין סיבה להחליף מאמטי"ם תקינים. אם הם שלמים ולא פגועים מכנית ולא מעוותים מחום, הם יפעלו כראוי. בכל אופן, קיים מיכשור שיכול לבדוק שהם מגיבים לפי הערכים
הרשומים עליהם, אבל את זה יכול לבצע חשמלאי מנוסה. לא ידוע לי על טכניקה של החלפת המפסקים האלה עקב הזדקנותם.
בכל אופן, אם תחליט להחליף את המפסקים האלה, מתוך רצון לחדש את המתקן, עליך להקפיד על ביצוע חיבורים טובים. חיבור רופף עלול לגרום לשריפה בלוח.

שמחתי ליעץ לך.
בהצלחה
[שם]
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)