בסיגריות אין יתרון אתה צודק, יש תחושת רוגע בסיגריה של אחרי אוכל או עבודה, אני לא מדבר על 'סוטול' מי שמעשן כבד מבין את זה..
אין יתרון בסיגריות, להפך הגמור. אבל אם נופלים קשה מאוד להפסיק.. עד עכשיו כל נסיון שלי להגמל גרם לי לעשן יותר.
לגבי אלכוהול, מסכים חלקית. לא יודע מה איתך אבל אני נהנה מה"טעם מר" הזה.. ולשתות עד שכרות זה טיפשי, צריך לדעת לשתות וכוס שתיים פעם ב.. זה דווקא בריא.
הרוגע הזה זה בדיוק המנת סם שאתה מקבל מהסיגריה, אתה עצבני כי אתה בקריז, כי חסרה לך המנה היומית שלך של הניקוטין.
ואני מסכים איתך שזה קשה, אבל צריך להיות חזקים ולהתמיד, זה גם יותר בריא לגוף וגם יותר בריא לכיס.
אתה נהנה מהטעם המר הזה כי התרגלת אליו, בהתחלה אני בטוח שלא אהבת אותו, אמרו לי שזה טעם נרכש, אבל למה לי לסבול את זה אם גם ככה זה לא משהו כזה טוב?
ואתה מתכוון לכוס יין אדום, זה באמת בריא פעם ב..
אבל זה לא על מה שאנחנו מדברים פה =)
זה אולי נכון לילדים בני 10 שמעשנים בכוח ואחר כך מקיאים.. אין בזה הנאה של טעם כמו מסטיק או הנאה של 'היי' כמו באלכוהול\ סמים, יש בזה לדעתי סוג של הנאה פסיכולוגית שנוצרת מההתמכרות..
אני לא סתם אומר שרק מי שמעשן יכול להבין כי בטכלס אין בזה כלום אבל יש בזה המון..
לא רק, גם מהחברה ומהסטטוס.
אני מבין את זה לגמרי למרות שאני לא מעשן ולא עישנתי בחיי, כי גם עלי הופעל הלחץ הזה, כי גם בסביבה שלי יש אנשים שמעשנים ואני מדבר איתם והם מסבירים לי.
השאלה זה עד כמה אתה חזק כדי להבין שזה לא בריא ואין לך באמת צורך בזה, כמה אתה חזק כדי להגיד לחברה לא.
חברים שניסו לדחוף אותי לעשן לא החשבתי בתור חברים, אחרת הם לא היו מנסים לגרום לי לעשן...אז על אחת כמה וכמה לא היה אכפת לי להגיד להם שאין מצב בעולם שאני נוגע ברעל הזה.