למדתי 3 סימסטרים מתוך 8, במטרה להוציא תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה במכללה (מהנדס, לא הנדסאי, 4 שנות לימוד). ב- 3 הסימסטרים האלו למדתי מתמטיקה ופיזיקה (מאנגלית קיבלתי פטור כי עברתי אמיר"מ עם ציון מספיק גבוה), כלומר אלקטרוניקה לא הספקתי ללמוד הרבה.
יום אחד בחורה מתקשרת אליי, ואומרת שהיא שמעה שאני טוב במתמטיקה, אנחנו קובעים יום, היא באה אליי פעמיים או שלושה. היא הייתה צריכה מתמטיקה של 3 יחידות, אז זה היה קל עבורי. שאלתי אותה איך היא שמעה עליי, היא אמרה ש- [שם פרטי], שהוא האיש שמשכיר לי את הדירה, המליץ עליי. אני לא זוכר שהפצתי בין אנשים שמועות על היכולות שלי, אפילו לא לבנאדם אחד באיזור. יש גם אשה אחרת, שגרה באיזור, והיא אמרה "שמעתי שאתה גאון במתמטיקה". אולי זה בגלל שלימדתי ילדי בית ספר במתמטיקה, בתור מלגה. אני לא זוכר לפי זמנים מה בא לפני ואחרי מה. לקחתי ממנה 50 ש"ח לשעה בעיקרון, אבל בגלל שהייתי מאד יסודי וגם התבלבלתי הרבה, זה נמשך משמעותית יותר משעה, בכל זאת לקחתי 50.
נ.ב. אני לא גאון במתמטיקה. מתמטיקה נראית מסובכת היום להרבה אנשים, כי מלמדים אותה בבתי הספר בצורה נוראית.
הידעתם שחוקי הכפל המקוצר הם בעצם שני חוקים ולא שלושה? (בכיתות ט' מלמדים את זה בתור שלושה חוקים)
חוק א:
(א + ב) * (א + ב) = א^2 + 2*א*ב + ב^2 = (א + ב)^2
חוק ב:
(א - ב) * (א - ב) = א^2 + 2*א*ב - ב^2 = (א - ב)^2
שני החוקים האלה, הם אותו חוק. רק חוק א' קיים, חוק ב' הוא סתם העתקה שלו. אם נגדיר את חוק א' כך שבמקום המשתנה "א" אני כותב "א-":
חוק א (כאשר "א" מוחלף ב- "א-"):
( (א-) + ב) * ( (א-) + ב) = (א-)^2 + 2*(א-)*ב + ב^2
חוק ב:
(א - ב) * (א - ב) = א^2 + 2*א*ב - ב^2
ואפשר לעשות עוד טריק, ולהחליף את "א-" בתמונה קטנה של זברה. ואת "ב" בתמונה של תפוז. וכיוצא באלה. העיקרון הוא החשוב.
ויש גם את הדוגמה של "פונקצית המעגל" (שזה שטויות, כי מעגל עשוי משתי פונקציות ולא מפונקציה אחת). אבל תעזבו. לא פלא שתלמידים שונאים מתמטיקה. חבל שהמקצוע הכי הגיוני מלומד בצורה הכי לא הגיונית שיש. זה כמעט כאילו שהמטרה היא מלכתחילה להוציא תלמידי ישראל לא-משכילים.