חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
מעמד האישה ביהדות VS מעמד האישה באיסלאם
hebraic:
"הכוונה פה לבגידה, אבל עדיין אם אישה בוגדת, צריך לזרוק אותה לרחוב?"
לא מדויק ,בכל אופן,הוא לא זורק אותה לרחוב,הוא פשוט לא רוצה להיות עם *משהו שלא יפה להגיד* ולכן הוא מגרש אותה.
"לא אמרתי המלצה, אמרתי שמותר לו.
רגע, זה בסדר שאבא יכול למכור את בתו לעבדות כל עוד מגנים על זכויותיה כעבד?
מוזר..."
למד על הקונספט "עבד עברי" ,זה לא בדיוק עבד, יותר כמו שכיר לשש שנים (או פחות אם היובל מגיע לפני) שלאחר שמשתחרר האדון לשעבר צריך לתת לו רכוש וכו'.
הזכויות שהתורה מקנה לה שם ,מיועדים בדיוק לשלול את האפשרות שהיא תהפוך ל"עבד".
"זה לפי רבי אליעזר, לא לפי התנ"ך."
משעשע שלא מפריע לך לצטט מקורות חוץ מהתנ"ך כשזה כביכול בעיניך תואם את האשליה שניסית לטפח,אך כשאתה רואה את האמת שזה סותר את אשליתך ,פתאום זה "לא קשור" ?
הבאתי ציטוט אחד, ישנם הרבה מקורות תורניים שאומרים בדיוק את אותו דבר .
קצת רמב"ם :
". ואף על פי שיש רשות לאב לקדש בתו כשהיא קטנה וכשהיא נערה(מהתורה), לכל מי שירצה--אין ראוי לעשות כן; אלא מצות חכמים שלא יקדש אדם את בתו כשהיא קטנה, עד שתגדיל ותאמר בפלוני אני רוצה"
"וכן האיש, אין ראוי לו שיקדש קטנה; ולא יקדש אישה עד שיראנה, ותהיה כשרה בעיניו"
שולחן ערוך בסימן לז סעיף ח סעיף יא
""מצוה שלא יקדש בתו כשהיא קטנה, עד שתגדל ותאמר: בפלוני אני רוצה"
WELL , אני מקווה שהנקודה הובנה , זה ההלכה.
"שוב, זה קבע הרמב"ם יותר מ1200 שנה אחרי, התנ"ך קבע אחרת. "
הדברים שכתבתי מבוססים על הרבה מקורות,לא רק על הרמב"ם זצוק"ל(ושוב,מדוע אתה מביא את הרמב"ם כשזה כביכול מתאים בעיניך הצבועות לשיטה המעוותת שלך של הבנת מצוות אך מתנגד כשאתה רואה את האמת שלא מתאימה לאיך שניסית להציג את זה? ) , אם הנערה או אפילו אביה לא מעוניינים בנישואין האלו ,הם לא מתחתנים (כך או כך,קנסות כבדים הפושע צריך לשלם )
"אז מדוע הבנים צריכים לקבל והבנות לא? "
מה אתה לא מבין בזה שאומרים לך שהן כן מקבלות? בנסיבות מסוימות הן אפילו היחידות שמקבלות!
בנות צלפחד זה סיפור אחר לגמרי ששם מדובר על ירושת הנחלה של אביהן.
"אז אם הוא לא דמות הלכה לא צריך להתייחס לדברים שהוא כתב?
הוא אדם משכיל, שלמד תנ"ך יותר ממך וממני, אני בטוח שיש לו זכות להביע דעה בנושא."
אתה בכלל יודע מי הוא היה ?!
מה כתוב בהמשך ? אתה יודע בכלל מה זה "נגד אפיון" ? קראת פעם את הכתבים של יוספוס שלא במסגרת ציטוטים מאיזה אתר אוטואנטישמי כלשהו ?
דרך אגב,הגרסא שהשתמשת בה לא מדויקת , "לא למען השפלתה" זה לא בהכרח התרגום המדויק , תרגום אפשרי הוא "ולא למען ירדה בה בזדון" (למשל עיין בתרגום ד"ר י. נ. שמחוני ) זאת אומרת, לפי יוסף בן מתתיהו שאתה כה נלהב להשתמש במקורו , אסור לרדות באישה !!!
בכל אופן,אני חושב שזה די ברור מהיכן ייתכן שיוספוס שאב את הרעיון הזה. "אֶל-הָאִשָּׁה אָמַר, הַרְבָּה אַרְבֶּה עִצְּבוֹנֵךְ וְהֵרֹנֵךְ--בְּעֶצֶב, תֵּלְדִי בָנִים; וְאֶל-אִישֵׁךְ, תְּשׁוּקָתֵךְ, וְהוּא, יִמְשָׁל-בָּךְ. " בראשית ג:טז.
כל שהוא ניסה לעשות,הוא להסביר את מהות "השלטון" שזה לא על דרך רודנות(!!!) , העניין שהוא הוסיף שם שהאישה פחותה מהגבר לכל דבר ,לא בהכרח מסתדר עם חז"ל שאומרים שאישה נולדת עם בינה יתירה וכו' ,ושהיא היא "הבית" ושאדם חייב אישה כדי להגיע לחכמה שלמה וכו' .
"כוונתם הן שנשים "מלאות דברי ניאופים" זה סטראוטיפים נגד נשים, הם יכלו להגיד "אם אישה מדברת דברי ניאופים לא תרבה שיחה איתה" אבל לא, הם כתבו את זה בכללי."
זה לא סטראוטיפים נגד נשים , ישנם גם תיאורים מלבבים מאד על נשים בספרות חז"ל . אתה צריך ללמוד לקרוא בין השורות ולהבין את הקונטקסט שהדברים נאמרו בהם ובאיזה הקשר . הציטוטים שהבאת לא נוגעים לשיחה באופן בסיסי ,אלא לשיחה על דברים לא טובים , כגון רכילות (במיוחד הציטוט הראשון) וכו'
""את שייכת לי" זה לא יהיה רשום בשום מערכת משפט... אני מבטיח לך."
האחריות לבעל על מזונות אישתו וכו' (מה שהציטוטים שהבאת מדברים עליהם) בהחלט קיימים בחוק של מדינת ישראל.
"כפי שכבר הראיתי בעניין הבעל ושייכות האישה עליו, ברגע שאישה מתחתנת עם מישהו בתקופה ההיא הוא "קונה" ממנה את דעתה ורצונה החופשי, אז בעלת בעל פה זה שווה לקנייה."
היכן הראת את זה ? כל דבריך הופרכו בראי ההלכה ...
"כמובן, הרבה תירוצים שוביניסטיים, הסיבה שהם נתנו שם במילים יפות היא חשש שהאישה "תפתה" את השופט, נחמד, יחי השוויון."
אה!? קראת בכלל את מה ששלחתי לך ? איך הסקת את הרעיון המעוות הזה מהמאמר שנתתי בנושא ? האם לא ראית את כל ההיתרים שניתנו במקרים מסוימים? האם לא קראת את הסיבה האמיתית לכתחילה ?
"ומה עם זה?
"אין מעמידין אשה במלכות שנאמר עליך מלך ולא מלכה וכן כל משימות שבישראל אין ממנים בהם אלא איש".(משנה תורה הלכות מלכים ומלחמות פרק א ה)לאישה אסור להיות בכל תפקיד ציבורי."
"וכן כל משימות שבישראל"העניין הזה הוא במחלוקת הלכתית . לא על עניין המלך,בהחלט , אבל על העניין של "כל משימות" יש בהחלט מחלוקת .
"הרמב"ם נחשב לגדול יותר."
שניהם היו גדולים.
"וואו אז הבעל צריך לשמח את אשתו אם היא מקשיבה לו..."
הבעל מצווה לשמח את אישתו בדיוק כמו שהוא מצווה להניח תפילין ולשמור שבת.
לוחם יהודה:
אפשר לסכם את כל הנושא הזה במשפט אחד,
אצל היהודים שנולדת ילדה חוגגים בריתה \ מסיבה. אצל המוסלמים חותכים את הדגדגן (עם בקבוק שבור ובלי הרדמה כמובן).
לא חשובה:
--- ציטוט של: הציוני האחר!ן על יולי 01, 2011, 02:47:06 ---אפשר לסכם את כל הנושא הזה במשפט אחד,
אצל היהודים שנולדת ילדה חוגגים בריתה \ מסיבה. אצל המוסלמים חותכים את הדגדגן (עם בקבוק שבור ובלי הרדמה כמובן).
--- סוף ציטוט ---
איככככס
מה למה עושים ככה אצל הבנות המוסלמיות ?
Rafoe:
--- ציטוט של: לא חשובה על יולי 01, 2011, 04:19:33 ---איככככס
מה למה עושים ככה אצל הבנות המוסלמיות ?
--- סוף ציטוט ---
כדי לגרום להן לא להנות מיחסי מין (כדי שגם לא יתפתו לבגוד).
El Blanco:
--- ציטוט של: Rafoe על יולי 02, 2011, 21:29:44 ---כדי לגרום להן לא להנות מיחסי מין (כדי שגם לא יתפתו לבגוד).
--- סוף ציטוט ---
לא עוזר. הגמל המשפחתי מחרמן מדי
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה