1. הכללות זה לא נורא. לא כל דבר צריך להיאמר בזהירות ולהיות ידידותי למשתמש. מנהיגים אמיתיים לא אומרים מה שנוח לאוזן, אלא מה שנכון. והם אומרים את זה איך שבא להם. אין להם מאפרת וסגנון עכשיווי, והם לא חושבים כל רגע על 'איך זה ייראה'. - זה כל היופי.
2. הוא לא הכליל, אלא דיבר על אנשים מסוימים.
3. "הוא חייב לך משהו?"
השאלה 'האם לתקוף אדם?', לא תלויה בשאלה 'מה אותו אדם חייב לי?', אלא בשאלה 'האם אותו אדם מנסה לתקוף אותי?'.
חוץ מזה, התשובה לשאלתך היא 'כן'. בתור יהודי, צוקרברג חייב משהו לחיים - יהודים חייבים לא להרוג זה את זה (גם לא בעקיפין). 'לא תרצח'.
בנוסף, תסתכל מה רשמת: "הוא חייב לך משהו?". אתה לא מרגיש שמשהו לא תקין עם סגנון דיבור כזה? טוב שלא אמרת "למה מי אתה? אה? אה?!" או "למה מי אתה חושב שאתה [בכלל]?". - זאת שפת רחוב. והמטרה של שפת רחוב היא להעליב.
בהתחלה קלטתי שאתה לא נבון, לפי כמות שגיאות המלל שיש לך בממוצע במשפט אחד.
אח"כ גם כתבת - "הוא חייב לך משהו?", ואז הבנתי שאתה גם לא נחמד.
ועכשיו לשאלה היפוטתית לחלוטין: נניח שאדם כלשהו, מעוניין להרוג את כל בני האומה הערבית כולה; ובנוסף לכך, גם את כל המוסלמים בעולם. לפי דין הקוראן (שארי אללה - sharia law - shari ala). ונניח שגם יש בידיו הכוח לעשות זאת.
אז למה שהוא לא יעשה זאת? האם הוא חייב להם משהו?
האם מישהו באמת חייב משהו למישהו אחר אי פעם? מהי חובה? האם אבא חייב לגדל את ילדו? [האם] הוא חייב לו משהו? לא.
כאן מגיע הטריק: רגשות.
חובה היא רגש. רגש שרק אדם מוסרי יכול להבין. רגש שאתה חש כלפי אדם שאיכפת לך ממנו. אז התשובה לשאלה "האם צוקרברג חייב משהו לחיים" היא "כמובן שלא", כי צוקרברג איננו אדם מוסרי, ולכן הוא לא חש מחוייבות, כלומר - הוא לא חייב.
מי שאומר דברים כמו "הוא חייב לך משהו?" איננו מבין מהי חובה.
למשחק 'אמת או חובה' יש משמעות כאשר לכל חברי הקבוצה יש תחושה מספיק חזקה של מחויבות כלפיי כללי המשחק. כי אחרת זה סתם יוצא עלוב. מניסיון אני אומר זאת.
--------------------------------------------
"
קודם כול אני חייב לציין שיש דברים שאתה אומר והם אכן נכונים
אבל אני גם לא יכול להתעלם מהכללה שלך
שכול בנאדם עשיר בארץ הוא מושחת או נגד המדינה.
"
זה כמו לומר שלא חשוב מה האמת, רק לא להכליל. אתה טועה, חשוב מה האמת, נימוסים אחר כך, אם בכלל.
"אין לו שום קשר למדינה הוא חי בארצות הברית ולא קשור לשחיטות הפוליטית ולמה שיש פה"
ולקיסרי רומא לא היה קשר עם האנשים שהצבא הרומאי הרג במדינות שמחוץ לאימפריה, כי הקיסרים היו בתוך האימפריה.. ובוא נתעלם מהעובדה שהיום יש אמצעי תקשורת כמו האינטרנט, שמאפשרים לשלוח הודעות בכל העולם במהירות האור.