גם אני דיי כמוך אין שום בעיה בלחיות ככה זה לא שאתה חייב להתקדם ולעשות דברים חשובים זה בונוס רק אפשר פשוט לחיות את החיים ולעשות מה שנוח כמה שאפשר,
יכול להיות שהדיכאון הוא פשוט בגלל שאתה מלחיץ את עצמך עם הלהתקדם וכל הזמן שופט את איך שאתה חיי.אם אתה ממשיך להרגיש ממש דיכאון חריף ותשישות אז יכול להיות שכדי שתפנה לפסיכולוג שיעזור לך בזה אם אתה לא מצליח לצאת מיזה לבד.
אני אדם שהיה בדכאון מגיל 6 והתחיל להילחם נגדו בגיל 18, ויצא ממנו בגיל 24. (הדיכאון היה קשה, פעמים ספורות רציתי להתאבד.)
אתה טועה. דיכאון נובע מתפיסות עולם שגויות. מהימצאות במקום מדכא. (נגיד אדם שנאלץ להיפגש על בסיס קבוע עם איזה שמוק שהוא לא סובל). וגם מפגיעה רגשית שקרתה בעבר. יכול להיות שמעוד דברים שאיני נזכר בהם. תראו, אני בן לחברה החילונית, אז הדכאון שיצאתי ממנו הוא בעיקר די
דבר אחד בטוח: אל תלכו לפסיכולוגים. הם לא יודעים כלום והם לוקחים כסף. אני חושש שהם אפילו עלולים לעשות לכם יותר נזק. אין יצאתי מהדיכאון שלי? בהתחלה ניסיתי בכוח להיות שמח. זו לא הדרך. הדרך היא להבין דברים שקורים סביבך.
לוחם, חבר יקר, אני כותב בלוג, שכתבתי אותו בערך מגיל 23, אני מאמין שאם תקרא אותו מהתחלה (רק את הדברים הרלוונטיים כמובן, לא כל פיפס)
כולל את התגובות שרשמתי בו, כי לפעמים דווקא בהם רשמתי דברים יותר חשובים מאשר ברשומות עצמן. יחזרו בך הרבה מכוחות הנפש.
תראה, יש לי כבר התכתבות במייל עם בחור (שמאלני) שגם הוא בדיכאון. הדברים שאני כותב לו במייל, הם
עמוקים ביותר, הרבה יותר ממה שאני רושם אצלי בבלוג, ואם יום אחד הוא ירשה לי לפרסם אותם בפרהסיה, כדי שאנשים יוכלו להירפא מהדיכאון שלהם, אני אעשה זאת. (אני יכול גם לקחת את הרעיונות המרכזיים שלהם, ולרשום אותם בבלוג, ואז גם לא השפלתי אותו, וגם עזרתי לכולם)
האמת היא, שכל אחד חושב שהדיכאון שלו ייחודי, אבל זה לא ככה - המון אנשים סובלים מדיכאון מאותה סיבה, מאותה צורת חשיבה שהטלויזיה לימדה אותם. וסיבה שאינני יודע עד כה, כל אחד חושב שזה רק אצלו. (גם אני בעצמי חשבתי שזה רק אצלי), חלק מהסיבה היא, שאנשים בחברה פשוט אינם ישרים - הם עושים את עצמם מאושרים, וצוחקים והולכים לבילויים וזה. אבל כשהם לבד עם עצמם ולא עושים כלום, הם לא מרגישים טוב. יש לי הרגשה שזה מה שמניע את כל האנשים בתל אביב - הריצה אחרי דברים רק כדי לעשות אותם ע"מ להימנע מאותן 'מחשבות טורדניות'.
המחשבות ה- 'טורדניות', שהטעות הכי חמורה היא לדחוק אותן הצידה במקום לנסות לנתח אותן (למרות שזה יכול להיות קשה בהתחלה, כי זה 1. קשה. 2. יש תחושה שכל דבר רע שקרה לך בחיים, אתה תצטרך לנתח אותו שעות. אבל זה לא ככה.)
דבר אחד אל תעשו: אל תחפשו רפואה אלטרנטיבית וכל מיני בלבולי ביצים (סליחה), בלי 'אבנים עם כוח', בלי 'הפנימיאלים' (סוג של קלפים) או קלפי טארוט או אני לא יודע מה.
שלא תעז ללכת לפסיכולוג! הם אהבלים, והם במצב יותר גרוע ממך. רק העובדה שהם מרוויחים כסף על זה שהם עוזרים לך, פלוס העובדה שהזמן שלך איתם מוגבל, לא תיתן לך שלוות נפש. ובנוסף, הם לומדים מספרים שהם לגמרי שגויים, גם אם יש להם רצון טוב. פסיכולוגיה לומדים מנסיון חיים במציאות. לעזאזל עם ספרים.
אני מדבר מניסיון. הייתי גם במחלקה הפסיכיאטרית של תל השומר (כל מי שיוצא על 21, מגיע לשם. רק שאותי הוציאו בכוח מהצבא. לא בחרתי לצאת. היית פשוט בדיכאון בצבא. לא בגלל הצבא, דווקא הייתי בבסיס חלומי לגמרי. אני הייתי בדיכאון לפני שבכלל
נכנסתי לצבא.). הייתי גם במזרעה, בערך שבוע או שבועיים, במחלקה הקלה כצפוי, לא חשוב כרגע למה.