קראתי את הכתבה, ועולה בי שאלה.
האם זה יהיה בסדר למכור לערבי דירה קטנה שיש לך בכרמיאל, במיליון שקל מזומן, ולא מזויף. (זה קטן עליהם). ואז לתת את מיליון השקל לברוך מרזל?
במילים אחרות, כמה כוח באמת יש פה לכסף?
המוסר אומר שלא למכור לערבי את הדירה. אבל לגבי הפרקטיקה אינני יודע. מה כוחו האמיתי של כסף? הוא שווה בדיוק כמה ש*אנחנו* מחליטים שהוא שווה. אני לא בטוח אם כוח ממש *שווה* לכסף, תקראו את זה:
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=ownedמיליארדים של דולרים מחו"ל מושקעים בשביל לרסק אותנו. ואמנון יצחק עם קסטות שייצורן עולה אגורות, מוריד על הברכיים את כל השמאל. לא ייאומן.
דרך אגב, לגבי מה שאמרו שם על ערבים. באמת תיזהרו! יש ערבים שאתה עלול לחשוב שהם אשכנזים. יש אחד, מפקיעין, יש לו שם ישראלי, צוחק כמו אשכנזי, מדבר כמו אשכנזי, ורק כשהוא דיבר עם הוריו פתאום ראיתי שהוא ערבי. שאלתי "למה אתה מדבר ערבית?" הוא אמר "שפת אם.". הוא לא ערבי רע, אבל.. יש ערבים שאתה עלול לחשוב שהם אפילו אשכנזים. באמת התורה. בעיניים שלי ראיתי את זה.
(כשהוא מדבר עברית, זה בלי מבטא ערבי. כשהוא מדבר ערבית, זה עם מבטא ערבי.). פגשתי את הערבי הזה בערך בשנת 2004
כנראה שזה באמת לא חשוב מה אומרים, אלא מה קורה בפועל. (אם אני רוצה לדעת מה יהיה מזג האוויר, אני מביט מהחלון. זאת לא מטאפורה. זה מה שאני עושה כדי לדעת איזה יום הולך להיות היום.)