כתב נושא: עזרה!! השכנים שלי הביאו לי מתנה!!  (נקרא 3882 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חחחח

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
עזרה!! השכנים שלי הביאו לי מתנה!!
« ב- : ספטמבר 20, 2010, 18:48:34 »
בס"ד

אז ככה יש לי שכנים חדשים והם דתיים והם הביאו לנו הרגע מין לביבת בצק (סופגנייה אני לא יודע איך לקרוא לזה) ושמו אבקת סוכר מעל  ונתנו פתק :
"

בס"ד

ערב טוב!

ברכתן "בורא מיני מזונות"

(ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם בורא מיני מזונות)

תהנו!

"

הבעיה שאני לא יודע איך להחזיר להם מתנה!!! אני ארגיש מניאק אם לא ניתן להם משהו נחמד חזרה!!

מה לעשות? מה להכין?

תודה כ:

השכנים האלא ממש נחמדים!!!!!!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 20, 2010, 19:11:22 »
אל תתקרב יותר מדי לאנשים שהם ממש נחמדים. אנחנו חיים בתקופה שבה אנשים נחמדים הם לפעמים תקיפים בהתחלה, בשביל לגונן על עצמם. האנשים הממש נחמדים, זה לא שהם עושים את עצמם, אבל הם חיים בשקר, והם כתוצאה מכך איפשהו בפנים אינם נחמדים כלפיי עצמם, לכן אם תתקרב אליהם יותר מדי, הם יתחילו להיות גם לא נחמדים גם כלפיך. יש לי הורים שהיו מאד אכזריים אליי, ומאד טובים כלפיי הסביבה. ככה זה עובד כשבנאדם לא מעיז להחזיר - הוא באופן טבעי קצת משקר לעצמו כדי לא להרגיש רע. גם אני פעם הייתי אקסטרה-נחמד, אחרי זה, כשהבראתי, נהייתי לא נחמד, ועכשיו אני קצת נחמד. קצת נחמד זה בסדר. תאמין לי, זה ככה. או שאל תאמין לי ותקבל כוויה, ורק אז תאמין לי.

אתה לא צריך לתת להם שום דבר. מתנה זה לא דבר שאני נותן למישהו בציפייה לקבל ממנו משהו. אולי אמירת תודה, או אפילו רק חיוך של הערכה, או קידה עדינה, לא מעבר לזה.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק Alex37

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • תחי יהודה!
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 20, 2010, 19:21:02 »
תביא להם חבילה של עוגיות, לא סתם איזה עוגיות זולות מהשוק, אלא מושקעות (וכשרות כמובן) ממאפייה, שזה יספיק להם להרבה זמן, ככה הם יזכרו אותך לטובה. אתה יכול גם להביא להם שוקולדים, נגיד חבילה של שוקולד MERCI (זה כשר), נראה לי שהם יאהבו את זה, אני הייתי רוצה מתנה כזאת בכל אופן.                
כל דור שאינו נבנה בימיו [בית-המקדש] מעלין עליו כאילו הוא החריבו. תלמוד-ירושלמי, מסכת יומא, א'.