יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

למה בכל זאת יש מושג שנקרא ערבים חפים מפשע

<< < (6/11) > >>

הימני:

--- ציטוט של: השמאלני על ספטמבר 12, 2010, 18:53:38 ---
עכשיו, אני הולך לומר לך משהו לא פשוט בכלל, אבל אתה מספיק חכם כדי להבין אותי.
אם אתה סובר שמוסלמי אינו חף מפשע רק בשל האמונה שלו  - שהוא מצווה להרוג אותנו, אז אני מצפה שגם תסבור שאין אפילו יהודי דתי אחד שהוא חף מפשע,
כי בתורה רשום **שבאופן עקרוני דינו של כל מחלל שבת בפרסיה הוא מיתה על ידי בית דין.

--- סוף ציטוט ---

כמובן שהנחת היסוד שלי היא שאתה חילוני שמחלל שבת בפרסיה, על פי התרשמותי ממה שרשמיך בפורום עד היום.

אני אשמח לגלות שטעיתי.  :old_Cheesy:

הימני:

--- ציטוט של: m4a1 על ספטמבר 12, 2010, 18:56:02 ---שמאלני אני עדיין מחכה לשמוע, ילדה תמימה של מחבל, זה בסדר לחסל?

--- סוף ציטוט ---

זה נושא לא פשוט.

אם זה מה שימנע ממנו לבצע פיגועים אז זה בסדר גמור, ואפילו לפגוע רק בה נטו.

אבל אם חיסלו לו ילד חף מפשע (נניח תינוק)  ורואים שזה לא מה שמונע ממנו לבצע פיגועים, אז אין טעם לחסל סתם כך עוד ילד שלו אם זה לא משפיע עליו.

כמובן שאם רוצים לחסל את המחבלים והתינוק/ילד נמצא איתו, לא צריכה להיות שוב בעיה לעשות את זה.

m4a1:

--- ציטוט של: השמאלני על ספטמבר 12, 2010, 19:00:52 ---זה נושא לא פשוט.

אם זה מה שימנע ממנו לבצע פיגועים אז זה בסדר גמור, ואפילו לפגוע רק בה נטו.

אבל אם חיסלו לו ילד חף מפשע (נניח תינוק)  ורואים שזה לא מה שמונע ממנו לבצע פיגועים, אז אין טעם לחסל סתם כך עוד ילד שלו אם זה לא משפיע עליו.

כמובן שאם רוצים לחסל את המחבלים והתינוק/ילד נמצא איתו, לא צריכה להיות שוב בעיה לעשות את זה.

--- סוף ציטוט ---

לשם הנקמה בלבד.

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: השמאלני על ספטמבר 12, 2010, 18:58:14 ---כמובן שהנחת היסוד שלי היא שאתה חילוני שמחלל שבת בפרסיה, על פי התרשמותי ממה שרשמיך בפורום עד היום.

אני אשמח לגלות שטעיתי.  :old_Cheesy:

--- סוף ציטוט ---
אתה טמבל גמור, לך תלמד על האסלאם ואז תחזור לפורום.

א.) באסלאם יש עוד חלקים, לא רק הקוראן, כמו החדית', הסורה ופסקיהם של פוסקי השריעא בארבעת הזרמים של האסלאם הסוני - מאליקים, חנאפים, חנבלים, שאפיעים.
ויש כמובן גם את השיעה.

כל הזרמים באסלאם מסכימים על מהות הג'האד, חשיבותו, ומטרותיו.

ב.) ביהדות יש תורה שבכתב, ותורה שבעל פה, ויש מושגים כמו- "דרכיה דרכי נועם", "בית דין חובלנית", "תינוק שנשבה" וכו', כל השוואה בין יהדות לאסלאם בנוגע לרצחנות והיחס למושג "כופר" וכן מטרות המאקרו היא נואלת מעצם מהותה.
אני חייב לציין שהשוואה שלך פשוט שחררה ממני פרצי צחוק כבדים ביותר.
תחזור ללמוד ואל תבלבל את המוח.

Neo:
היי לשמאלני\ימני,
הצלחתי לעקוב איכשהו בין 20 העמודים של דיונים בהם לא השתתפתי והבנתי ששמך שונה, מקווה שאות הקין הזה יוסר בעתיד - די לי להסתכל בכינוי שלך בכדי לקבל בחילה.  :old_evil:

שלומי טוב, פעילותי מאוד הצטמצמה כיוון שחיי כעת (ברוך השם) עמוסים בעשייה.

לגבי ההתייחסות שלך ואיך שאני רואה את הדברים -
אין מוסלמי חף מפשע.  כל מי שהוא מוסלמי אמיתי, הוא פשוט סכנה לשלום הכופרים.  אותם אלו שאתה אומר שהם מוסלמים אבל חילוניים... הם חילוניים ולא מוסלמים.

בורותי רבה בענייני יהדות (ואיסלאם..) אבל אני יודע שהיהדות ניתנת לפרשנות וחכמים רבים עוסקים ועסקו בביאור ופירוש התורה, בעוד שהאסלאם חתום וסגור ואין לסטות מדרכו, שיש שיאמרו שהיא עצמה מלאה סתירות.

על כן, אינני מרגיש בעל מוסר כפול כאשר אני דן את היהדות והאיסלאם בצורה שונה.  כמו כן, כאדם פרקטי - קל לי להסתכל על הדברים במבחן התוצאה:
כמה הומואים בעת המודרנית הוצאו להורג ע"י יהודים מאמינים וכמה ע"י מוסלמים?
כמה יהודים שחיללו שבת בפרסיה הוצאו להורג?
אני מאמין שגם בחברה הדתית הקיצונית והאדוקה ביותר אצלנו, אותם מחללי ה' יזכו לנידוי ולא למיתה.

ההערכה כאילו אם הייתה מערכת הלכתית הדברים היו כאן הוצאות להורג על ימין ועל שמאל זו ספקולציה בלבד, שאותה כידוע - לא הייתי מעמיד במבחן, למרות שאני מאמין שגם אז פני הדברים לא היו כך.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה