כתב נושא: הטרור מרכז מאמץ ימי לנוכח הלחץ הקרקעי  (נקרא 1908 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 7985
    • yigal-amir
קצין בכיר בחיל הים: ניסיונות ההברחה דרך הים מתרבים כתוצאה מהלחץ שמפעיל צה"ל ביבשה . 12 מבוקשים נעצרו הלילה בתחומי יו"ש.


יממה אחרי שספינות חיל הים ירו לעבר ספינת דיג מצרית , מתייחס הלילה קצין בכיר במערך הלחימה של חיל הים לתקרית וקובע ש" ניסיונות ההברחה דרך הים מתרבים כתוצאה מהלחץ שמפעיל צה"ל ביבשה". הקצין הבכיר התייחס לירי שבוצע לעבר סירות שהיו בדרכן ממצרים לחוף עזה והעריך כי הכוח סיכל הברחה של אמצעי לחימה. "אם מישהו היה מספיק נחוש לא לעצור לאחר הירי שלנו סימן שהיה לו מה להסתיר". ההערכה בצה"ל היא שלמעשה בהפעלת הירי סוכל ניסיון הברחת אמצעי לחימה ממצרים לרצועת עזה.


לדברי הקצין "התנהגותם של הפלסטינים שהיו על גבי שלוש הסירות שחצו אמש למצרים ושבו לרצועה "לא הייתה תמימה", בעיקר משום שלא עצרו לאחר שנפתחה לעברם אש". הקצין הוסיף כי חיל הים המשיך להיערך גם לאפשרות כי חוטפיו של החייל גלעד שליט יעבירו אותו מעזה למצרים דרך הים. "היה חשש אקוטי כזה עם חטיפתו, וחשש זה קיים גם היום", הוסיף עוד הקצין.


ובתחומי יהודה ושומרון:

כוחות צה"ל עצרו הלילה בתחומי יהודה ושומרון 12 מבוקשים. בג'נין נעצר מחבל מארגון החמאס; בזבבדה, הדרומית לג'נין, נעצרו 5 מבוקשים - אחד מהם מהחמאס; בסמוך לטול-כרם נעצר מבוקש תנזים; ברמאללה נעצר מחבל חמאס; דרומית לבית לחם נעצרו שני מבוקשים. שוטרי מרחב חברון עצרו הלילה מחבל, שנשא סכין באורך של כעשרים סנטימטרים סמוך לישוב תקוע שבגוש עציון. הסכין הוחרמה,והמחבל הועבר להמשך חקירה.

אמש, ידו מחבלים, בקבוק תבערה לעבר רכב של שוטרי מג"ב בא-טור שבמזרח ירושלים. לא היו נפגעים, אך נזק קל נגרם לג'יפ. תושבת טול-כרם נעצרה אתמול, סמוך למערת המכפלה בחברון כשברשותה סכין. בחקירתה הודתה החשודה כי התכוונה לבצע פיגוע דקירה. באירוע נוסף, מחבלים השליכו בקבוק תבערה לעבר רכב ישראלי סמוך לבורין, דרומית לשכם. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i