כתב נושא: האם יש לכם בעיה להנות מיצירות של אומנים אנטישמיים?  (נקרא 5515 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
בס''ד
לאחרונה יש לי קצת לשבת ולקרוא כמה קלאסיקות, כי יש ל עכשיו תקופה של שקט וחופש מהעבודה. כאמור, קיבלתי המלצות מחברים ומכרים על כל מיני ספרים שכדאי לי לקרוא.
בינהם היה ספר של פיודור דוסטוייבסקי, שהוא אנטישמי מובהק וכמעט כל ספר שלו מכיל מילות גנאי על יהודים שהוא קורא להם ז'יד, כלומר ''יהודון'' ברוסית.
יש לי בעייה לקרוא ספרים שלו, למרות שהם מומלצים וזה הסגנון הספרותי המועדף עליי. ספרים כמו ''החטא ועונשו'', למרות שהם נחשבים לספרי מופת, הם רוויים בשנאה חולנית והסתה ארסית נגד יהודים.
בנוסף לכך, אני מקפיד שלא לנגן יצירות מוזיקליות של מלחינים אנטישמיים, שהבולט בינהם הוא כמובן ריכרד וואגנר, שאמר במאמר מפורסם שלו כך: ''היהודי הוא מנוון, הוא חלש בשכלו ובכוח המחשבה והיצירה שלו..........
אין לו ליהודי את הכוח הפנימי שמנחה כל יוצר מוזיקלי. המוזיקה של היהודי היא נחשלת, מעוררת בחילה וסלידה. בניגוד אליו ניצב המלחין הגרמני ששואב את השראתו מהמורשת של ה''פולק''.''
עדן איסקוביץ

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
בס''ד
לאחרונה יש לי קצת לשבת ולקרוא כמה קלאסיקות, כי יש ל עכשיו תקופה של שקט וחופש מהעבודה. כאמור, קיבלתי המלצות מחברים ומכרים על כל מיני ספרים שכדאי לי לקרוא.
בינהם היה ספר של פיודור דוסטוייבסקי, שהוא אנטישמי מובהק וכמעט כל ספר שלו מכיל מילות גנאי על יהודים שהוא קורא להם ז'יד, כלומר ''יהודון'' ברוסית.
יש לי בעייה לקרוא ספרים שלו, למרות שהם מומלצים וזה הסגנון הספרותי המועדף עליי. ספרים כמו ''החטא ועונשו'', למרות שהם נחשבים לספרי מופת, הם רוויים בשנאה חולנית והסתה ארסית נגד יהודים.
בנוסף לכך, אני מקפיד שלא לנגן יצירות מוזיקליות של מלחינים אנטישמיים, שהבולט בינהם הוא כמובן ריכרד וואגנר, שאמר במאמר מפורסם שלו כך: ''היהודי הוא מנוון, הוא חלש בשכלו ובכוח המחשבה והיצירה שלו..........
אין לו ליהודי את הכוח הפנימי שמנחה כל יוצר מוזיקלי. המוזיקה של היהודי היא נחשלת, מעוררת בחילה וסלידה. בניגוד אליו ניצב המלחין הגרמני ששואב את השראתו מהמורשת של ה''פולק''.''
אני דווקא מקשיב ליצירות של וואגנר ונהנה לשמוע את זה, על אף דעותיו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
זה לא אמור להשפיע לדעתי אין סיבה שלא להינות ממה שהבן אדם עשה רק בגלל דעותיו
אל תצביע תשפיע

מנותק Alex37

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • תחי יהודה!
אהה... מהו בדיוק "הסגנון הספרותי" האהוב עליך אם אלה הדברים שאתה נהנה מהם?? בכל מקרה, לא רק שאסור לנו ליהנות מ"יצירות" אויבנו, אני בכלל חושב שיצירות אנטישמיות צריכות להיות אסורות למכירה. (כמובן שאני מחשיב את החרא של המוסלמים והחרא של הנוצרים כיצירות אנטישמיות) בכל מקרה, לא מגיע לאנטישמים להרוויח מה"יצירות" שלהם, אז ברור שאלו לא נהיה אנחנו, היהודים, שנממן לאויבים שלנו ת'חיים (כמו שקורה פה בארץ עם הערבים שממומנים ונתמכים על יידי ממשלתנו). תגיד, כשמחבר הוא אנטישמי, אינך שונא אותו? אז אל לנו להתחבר לאנשים כאלו. יש מספיק שירים, ספרות, כל מה שאתה רוצה, שלא נוצרו ע"י אנטישמים, אז אני בטוח שאפשר להסתדר בלי אנשים ששרים "היהודי הוא מנוון".   
כל דור שאינו נבנה בימיו [בית-המקדש] מעלין עליו כאילו הוא החריבו. תלמוד-ירושלמי, מסכת יומא, א'.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
עדן, עד כמה שאני יודע ז'יד זה לא ברוסית אלא בפולנית. אם אני לא טועה יהודי ברוסית אומרים יברה.
בכל מקרה, אין לי בעיה להאזין לאמנים אנטישמים או לקרוא ספרים שנכתבו על-ידי אנטישמים. קראתי למשל פרקים נבחרים מתוך מיין קאמפף שתורגמו לעברית (תתפלאו אבל פרקים נבחרים מספרו הנודע של אדולף היטלר תורגמו לעברית באופן חוקי לכל דבר).
בתחום המוסיקה יש לי באוסף הדיסקים הגדול שלי את פסקול הסרט "זורבה היווני", פרי יצירתו של המלחין היווני מיקיס תיאודוראקיס, שהוא כנראה ידוע בעמדותיו האנטישמיות והאנטי-ישראליות הקשות. כמו כן יש לי כמה דיסקים של מייקל ג'קסון, שגם לו מייחסים כמה התבטאויות אנטישמיות.  
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
בס''ד
אדר, כמה דברים; ראשית, המילה שדיברת עלייה ''ייבריי'' משמעותה ''עברי'' - והיא מילה מהתנ''ך הרוסי. כיום היא משמשת כ''יהודי'' מכיוון שהמילה הארכאית ''ז'יד'' נחשבת לפוגעת ומעליבה, בדומה למילה ''ניגר'' על שחורי-העור בארה''ב.
בחזרה לעיניין, בתקופת דוסטוייבסקי, המילה ז'יד, שהיא קיצור של ז'ידובסקי - שזה מילה גם ברוסית, גם בפולנית וגם בשפת האם שלי, הייתה בשימוש, אך כיום יש עלייה טאבו.
עדן איסקוביץ

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
עדן, עד כמה שאני יודע ז'יד זה לא ברוסית אלא בפולנית. אם אני לא טועה יהודי ברוסית אומרים יברה.
בכל מקרה, אין לי בעיה להאזין לאמנים אנטישמים או לקרוא ספרים שנכתבו על-ידי אנטישמים. קראתי למשל פרקים נבחרים מתוך מיין קאמפף שתורגמו לעברית (תתפלאו אבל פרקים נבחרים מספרו הנודע של אדולף היטלר תורגמו לעברית באופן חוקי לכל דבר).
בתחום המוסיקה יש לי באוסף הדיסקים הגדול שלי את פסקול הסרט "זורבה היווני", פרי יצירתו של המלחין היווני מיקיס תיאודוראקיס, שהוא כנראה ידוע בעמדותיו האנטישמיות והאנטי-ישראליות הקשות. כמו כן יש לי כמה דיסקים של מייקל ג'קסון, שגם לו מייחסים כמה התבטאויות אנטישמיות. 

יבריי=יהודי
ז'יד=יהודון

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
ניסחת את השאלה בצורה נכונה האם יש בעיה בהנאה מיצירה של שונאי ישראל. כי ברור שאפשר לקרוא או להאזין ליצירות מכל מיני סיבות אחרות.

אני לא נמנע מזה אבל כן יש לי איזו צרימה שפוגעת בהנאה וזה נכון לא רק לוואגנר אלא גם ואף יותר מכך לגבי יהודונים מומרים למשל פליקס מנדלסון.

בנוסף צריך להבין שבמאות ה 17, 18, 19 זה עדיין היה פוליטיקלי קורקט ללכלך חופשי על היהיודים ולהציג אותם כשיילוק, ופייגין והיהודי זיס. במקרה של שייקספיר ומולייר למשל מדובר בדעות קדומות שכמעט כולם הניחו אותן בזמנם. אבל ווגנר היה ממש חולני בשנאת היהודים שלו. כמו רבים מהיוצרים בני זמננו.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
לי זה קשה להנות מאומנות של אנטישמים.
עניין פסיכולוגי יותר ופחות אידיאולוגי.

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
בס''ד
ריכרד וואגנר הוא היוצר האנטישמי ביותר שנתקלתי בו. אינני מסוגל להנות מייצירותיו.
בנוגע לדוסטוייבסקי, אני מודה שקראתי את ''האחים קרמזוב'', ''שדים'' ועוד כמה.. אך זה היה לפני שגיליתי שהוא היה שונא יהודים מושבע.
ספרו הראשון ''אנשים עלובים'' מראה בבירור את אהבתו האדירה לעם הרוסי, וסלידתו לעמים אחרים כמו, גרמנים, שבדים, פינים, אוקראינים ובעיקר - יהודים.
עדן איסקוביץ