כתב נושא: הגשר על נהר קוואי  (נקרא 2999 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
הגשר על נהר קוואי
« ב- : יולי 20, 2010, 22:56:09 »
שלום לכם, לאחרונה רכשתי בדי.וי.די את סרט המלחמה הקלאסי "הגשר על נהר קוואי", בבימויו של אחד מגדולי במאי הקולנוע אי פעם, דייוויד לין (David Lean), שלמי שלא יודע היה גם הבמאי של "לורנס איש ערב" ו"דוקטור ז'יוואגו". בכל מקרה, אם מישהו מכם במקרה ראה את הסרט, אני רוצה לשאול אתכם מה דעתכם בסרט על המפקד הבריטי הבכיר, קולונל ניקולסון, שבעיקרון זה יפה שהוא עומד על העקרונות שלו, הבעיה היא שלדעתי יש לו עקרונות די מטופשים. האם לדעתכם העובדה שהוא נאבק על עקרונותיו ואף משלם על כך מחיר כבד ראויה להערכה, או שמא הוא ראוי לבוז כי הוא לא מוכן שהקצינים (בניגוד לחיילים) "יעבדו כמו פועלים פשוטים" כדבריו?

אגב, אני רוצה לציין עוד דבר בקשר לסרט. בסרט מוצגים מחנות השבויים של היפנים במלחמת העולם השנייה ממש כמו בתי הבראה. זאת, בניגוד לעדויות מאוד קשות ששמעתי מה קרה במקומות האלה באמת...
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
הגשר על נהר קוואי
« להגיב #1 ב- : יולי 21, 2010, 23:43:29 »
ראיתי את הסרט לפני שנים, סרט טוב דרך אגב,
קודם כל עוד הערות הסטוריות לפני שאני מגיב לגופו של עניין,
1. מחנות השבויים היפנים היו גהנום עלי אדמות ואפשר גם לראות די והותר ראיות מצולמות כיצד חיילים מהאמפריה הבריטית והדומיונים שלה וכן חיילים אמריקנים יוצאים משם בסוף המלחמה כשהם נראים כמו המוזלמנים שבמחנות הריכוז והעבודה באירופה.
מעבר לזה, רבים מאוד לא שרדו ומתו מתת תנאים במחנות אלו והוצאות להורג שרירותיות מצד היפנים.
2. הגשר מעל נהר קוואי מעולם לא הופצץ, היה נסיון נפל אחד והוא נכשל, והגשר לא היה עשוי מעץ אלא מתכת.

ועכשיו לגופו של עניין-
חלק מהעקרונות של הקצונה הגבוהה והבינונית במלחמות העולם הן בצד הגרמני והן בצד הבריטי, והרוסי (במלחמת העולם ה-1) נבעה ישירות מכך היותך קצין אמר עליך הרבה גם במישור ההשכלתי וגם במישור המעמדי, האריסטוקרטיה הבריטית (שעד היום במובן מסויים הם עדיין חברה מעמדית) היוותה את רוב דרגות הקצונה בצבא הבריטי, בטח הבינונית והגבוהה, אז העמידה על עקרונותיו כ"ג'נטלמן וקצין בריטי של הוד מלכותו"- מובן מאוד, מצד שני דווקא עמידה על עקרונות מטופשים גרמה לקפאון מחשבתי בשני מלחמות העולם, דבר שרק הביא לטעויות פאטאליות בשדה הקרב, התעקשות על סגנונות מלחמה ואמצעי לחימה שאבד עליהם הכלח, הקצינים הללו היו יותר מכל מי שלחם את המלחמה הקודמת ולא השכילו לנוע הלאה.
מצד שני יש משמעות של להיות קצין, וצריך להיות לדבר זה הערכה מסויימת (לא מוגזמת כמו בצבאות ערב או בצבאות האריסטוקרטיים של אירופה, ומצד שני לא כה מזולזלת כמו בצה"ל), וצריך להעמיד את זה תחת האור הראוי ובמימדים הנכונים והפרופורציונליים.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
הגשר על נהר קוואי
« להגיב #2 ב- : יולי 29, 2010, 21:52:10 »
לא ראיתי את הסרט, אבל לגבי המחנות כנראה שהדברים לא הוצגו בצורה הנכונה.
יצא לי גם לבקר בגשר, בבתי העלמין ובמוזיאון והתמונות הן ממש תמונות של השואה.

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הגשר על נהר קוואי
« להגיב #3 ב- : יולי 30, 2010, 01:18:42 »
שלום לכם, לאחרונה רכשתי בדי.וי.די את סרט המלחמה הקלאסי "הגשר על נהר קוואי", בבימויו של אחד מגדולי במאי הקולנוע אי פעם, דייוויד לין (David Lean), שלמי שלא יודע היה גם הבמאי של "לורנס איש ערב" ו"דוקטור ז'יוואגו". בכל מקרה, אם מישהו מכם במקרה ראה את הסרט, אני רוצה לשאול אתכם מה דעתכם בסרט על המפקד הבריטי הבכיר, קולונל ניקולסון, שבעיקרון זה יפה שהוא עומד על העקרונות שלו, הבעיה היא שלדעתי יש לו עקרונות די מטופשים. האם לדעתכם העובדה שהוא נאבק על עקרונותיו ואף משלם על כך מחיר כבד ראויה להערכה, או שמא הוא ראוי לבוז כי הוא לא מוכן שהקצינים (בניגוד לחיילים) "יעבדו כמו פועלים פשוטים" כדבריו?

אגב, אני רוצה לציין עוד דבר בקשר לסרט. בסרט מוצגים מחנות השבויים של היפנים במלחמת העולם השנייה ממש כמו בתי הבראה. זאת, בניגוד לעדויות מאוד קשות ששמעתי מה קרה במקומות האלה באמת...

אכן נשמע כמו סרט מרתק.אני אוריד.