עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

בושה

<< < (3/4) > >>

Neo:
אני בכלל לא סופר את השקרים שלהם כיוון שהם לא נימוק.
כל ההתנגחויות הללו, הן בעלות חשיבות היסטורית אמנם, אבל לא מדינית.

קדושת מקומות אינה משליכה על בעלות ואנחנו כל הזמן נגררים לויכוח הזה.

zelhar:

--- ציטוט של: Neo על מאי 22, 2010, 22:03:51 ---אני בכלל לא סופר את השקרים שלהם כיוון שהם לא נימוק.
כל ההתנגחויות הללו, הן בעלות חשיבות היסטורית אמנם, אבל לא מדינית.

קדושת מקומות אינה משליכה על בעלות ואנחנו כל הזמן נגררים לויכוח הזה.

--- סוף ציטוט ---
זה לא נכון. עבור יהודים למשל הקדושה של הארץ והצורך בריבונות יהודית עליה קשורים בצורה הדוקה. גם בעבור האיסלאם על אדמה שהם מקדשים חייבת להיות ריבונות איסלאמית. בתכלס גם רוב הכנסיות הנוצריות רוצות שתהיה כאן מדינה צלבנית או לפחות שירושלים תהיה עיר "בינלאומית", אבל הם יודעים שזה בלתי אפשרי.

Neo:
אני לא רואה את העניינים בצורה של "קדושה".  ארה"ב לא צריכה להגדיר את אדמתה כ"קדושה" בכדי שיהיה לה ברור מהם קווי הגבול ההיסטורים שלה וכך כל המדינות בעולם.

El Blanco:
טוב שאנחנו נכנסים לויכוח הזה - מהי הלגיטימציה לקיומנו כאן ולמה אנחנו בדיוק שונים מהביזנטים, היוונים,
הרומאים, הצלבנים, הבריטים כאן לפנינו (רמז: ההבטחה האלוקית בלבד).

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: valeric על מאי 22, 2010, 21:25:13 ---ירושלים לא מוזכרת בקוראן על כך אני מתקשה לראות בה חשיבות יתר לאסלאם.
אבל ייתכן שהיא חשובה בגלל שהאסלאם רצה למנוע מאתרי קודש שונים שהיו באותו המקום להיות רלוונטים ולכן החדיר את החשיבות בו - זה נושא ארוך ובר-וויכוח וקשה לקבל תוצאה ברורה.
זה שטות גמורה מה שאמרת על המסגד, מזה בעיות זמניות? המסגד נבנה בהלך ימי הכיבוש המוסלמי תאמין לי בעיות לא היו.

--- סוף ציטוט ---
אז בא תקשיב קצת למי שהוא סטודנט למזרחנות בבר אילן.
המסגד נבנה באמצע תקופת הח'ליפות האומיית, בשעה שמכה ומדינה נשלטו בידי מורדים בח'ליפות וטוען לכתר הח'ליפות אלטרנטיבי, אז במישור הפיזי, היו גם היו בעיות, אתה לא מפגין רמת ידע גבוהה באסלאם, אז במטוטא ממך.......
אתה גם כותב שאתה מומחה למזרח התיכון, ולהסטוריה של "מדינת א"י" (מה זה בדיוק "מדינת ארץ ישראל", מושג חדש שלא שמענו עליו?), בנתיים לא ראיתי ממך הפגנת ידע רציני וראוי לציון, רמת הקשקשת, חצאי האמיתות והסילופים ממשיכים לעלות בקו ליניארי בכמותם ו"איכותם" מהודעה להודעה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה