אולי בשביל אוהדי הפועל 7 שנים ללא אליפות זה לא נורא (בכל זאת אתם לוקחים אליפות פעם ב-10 שנים), אבל בשביל מועדון כמו מכבי ת"א זה כישלון.
אני בטוח גם שאוהדי חיפה היו חושבים ש-7 שנים ללא אליפות (עם כל הכבוד לגביע המדינה) זה כישלון.
אני מסכים איתך שבתוך ת"א עצמה יש לכם יותר אוהדים אמיתיים (מן הסתם בגלל האידיאולוגיה - כבר הזכרתי את הקשר בין הדעות הפוליטיות לבין הכדורגל)
נו בדיוק הפואנטה שלי, זה רק מראה על חוסר הנאמנות שלהם. אם בשנים "רעות" כאלו הם מביאים פחות אוהדים משנים הרבה יותר רעות שלנו(10 לאומת 7 שנים בלי אליפות, עם יציבות לאומת חוסר יציבות אצלינו) אז
כנראה "האוהדים השרופים שלהם" נשארים בבית.
וסביר להניח שאם חיפה לא תיקח 7-10 שנים אליפות אכן לא יהיה להם קהל רב. היחידים שבינתיים הוכיחו זאת אחרת זה אנחנו ובית''ר. ככה שעשה לי טובה עם הנאמנות של אוהדי מכבי וכמה שהם שרופים.
דבר שני, רוב האוהדים השרופים באמת שלנו, בכלל לא מתגוררים בת''א. הם מבת ים, חולון(למרות שזה די מעוז מכבי) מראשון, מהקיבוצים איזור השפלה ועוד. חלק מסוים כמובן מתגורר בת''א עצמה, אך רובם ממש לא.
אתה חייב להכיר את מערך הכוחות של אוהדי הכדורגל, בדחיפות.
יכול להיות שיש להפועל חצי מליון אוהדים, אבל אני עדיין לא חושב שיש לחיפה מליון אוהדים.
לא הבנתי מה לא הסתדר לך במספרים: יש בישראל בין 1.5 ל-1.7 מליון ערבים בעלי אזרחות ישראלית (מן הסתם לא כולם אוהדי ספורט).
מן הסתם יש לפחות חצי מליון אוהדי כדורגל (ש-30-40 אחוז מהם מהווים 150-200 אלף אוהדי חיפה), ואם יש למשל 700 אלף אוהדי כדורגל (אז 30-40 אחוז מהם יהוו 210-280 אלף אוהדי חיפה).
לפי סקר שקראתי (אני לא זוכר איפה וגם אי אפשר לדעת אם זה נכון), בין 40 ל-50 אחוז מכלל אוהדי חיפה הם ערבים (אז זה אומר שלחיפה יש לכל היותר בין 600 ל-700 אלף אוהדים).
אני לא הייתי זורק מספר כמו מליון (בעצם מה שאתה אומר הוא שבין 10 ל-15 אחוז מכלל אזרחי ישראל אוהדים את חיפה, מה שלא נשמע לי הגיוני).
http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/009/057.htmlפה(אחרי חישובים) יש להם כמעט מליון(36 אחוז מכלל האוהדים הם אוהדי מכבי חיפה, 39 אחוז מכלל הציבור הישראלי הוא אוהד כדורגל של קבוצה מסוימת- 7 מיליון כפול 0.39=2.73 מיליון כפול 0.36=מעל 980 אלף).
ככה שמיליון זה לא בשמיים(וזה כולל כמובן את אוהדי ההצלחות' כי בלי אוהדי ההצלחות יש בערך בכל הליגה 50 אלף אוהדים גג).
וזה עוד פעם דוגמה.
אם קבענו שיש יותר אוהדים של חיפה מהפועל, ולהפועל יש חצי מליון(גם אם לאוהדים של חיפה יש רק 700 אלף ולא מיליון) האחוזים נעים אחרי חשבון קצר ב- 25-29 אחוז(אחרי עיגול) שזה הרבה פחות מ-40 אחוז.
חישוב: משהוא כמו שליש מערבי ישראל הם אוהדי כדורגל- שזה 500 אלף- מתוכם- 35-40 אחוז הם אוהדי מכבי חיפה, שזה בין 175-200 אלף אוהדים.
175/200 לחלק ל-700 זה 0.25-0.28-29.
לפי הכתבה במעריב, האחוזים הם אפילו נמוכים יותר(לפי החישוב יש להם מעל 900 אלף אוהדים).
הנתונים שלך נכונים רק אם: קיימים 500 אלף אוהדים ערבים בארץ, 35-40 אחוז מהם הם אוהדי חיפה, וסך האוהדים של חיפה הם חצי מיליון.
אין מצב שזה נכון, כיוון שאין מצב שיש לחיפה רק חצי מיליון אוהדים. ובכלל לא בטוח ש-35-40 אחוז מהאוהדים הערבים אוהדי חיפה.
אם אתה מתעקש ומפחית את אוהדי ההצלחות הלא רלוונטים, אתה מחויב להפחית את האוהדים הערבים שהם אוהדי הצלחות, ולכן גם כאן לא תוכל להגיע לאחוזים כאלו.
בכל אופן הפואנטה שלי היא שחיפה לא מייצגת כלום, היא סתם עוד קבוצה, בדיוק כמו מכבי נתניה, רק שהיא לקחה יותר אליפויות.
אם תחליף בין ההצלחה של חיפה לנתניה, הנתונים התהפכו לטובת נתניה.