כתב נושא: שאלה היסטורית לחיים  (נקרא 2764 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה היסטורית לחיים
« ב- : אפריל 22, 2010, 13:33:26 »
חיים, האם לדעתך זה היה דבר נכון כאשר בזמנו הקהילה היהודית באמסטרדם הטילה חרם על ברוך שפינוזה?
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
שאלה היסטורית לחיים
« להגיב #1 ב- : אפריל 22, 2010, 21:19:16 »
חיים, האם לדעתך זה היה דבר נכון כאשר בזמנו הקהילה היהודית באמסטרדם הטילה חרם על ברוך שפינוזה?
תשובתי שלי (לא במקום חיים), היא שזה היה צעד נכון בהחלט, אז הוא היה בהחלט פורץ דרך לכיוון שהקהילה עשתה הכל בכדי לסתום את הפרצות, לא ברוך שפינוזה הוביל לסחף של תנועת ההשכלה ביהדות ושהביאה לסחף לעזיבת שמירת תורה ומצוות והתבוללות מואצת, אלא דווקא משה מנדלסון ונפוליון בונפרטה היו האחראים הגדולים לכך.
מה שכן, מעין איזה עשיית צדק קטנה עם מנדלסון בהקשר אחר, אני חושב שהיהדות בכלל וזו האורתודוכסית בפרט, צריכה להכות על חטא שלא יצרה ישיבות תיכוניות, ולימודי קודש וחול מבוקרים בישיבות, כפי שדרש מנדלסון, בגלל זה בדיוק את הסחף שלקח עימו דווקא מגדולי בחורי הישיבות מהמיטב שבמיטב, העילויים שחלקם נסחפו בזרם
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה היסטורית לחיים
« להגיב #2 ב- : אפריל 22, 2010, 23:13:56 »
תשובתי שלי (לא במקום חיים), היא שזה היה צעד נכון בהחלט, אז הוא היה בהחלט פורץ דרך לכיוון שהקהילה עשתה הכל בכדי לסתום את הפרצות, לא ברוך שפינוזה הוביל לסחף של תנועת ההשכלה ביהדות ושהביאה לסחף לעזיבת שמירת תורה ומצוות והתבוללות מואצת, אלא דווקא משה מנדלסון ונפוליון בונפרטה היו האחראים הגדולים לכך.
מה שכן, מעין איזה עשיית צדק קטנה עם מנדלסון בהקשר אחר, אני חושב שהיהדות בכלל וזו האורתודוכסית בפרט, צריכה להכות על חטא שלא יצרה ישיבות תיכוניות, ולימודי קודש וחול מבוקרים בישיבות, כפי שדרש מנדלסון, בגלל זה בדיוק את הסחף שלקח עימו דווקא מגדולי בחורי הישיבות מהמיטב שבמיטב, העילויים שחלקם נסחפו בזרם

ככה זה אצל היהודים... אם דעתך שונה מדעת הכלל אז מטילים עליך חרם...

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
שאלה היסטורית לחיים
« להגיב #3 ב- : אפריל 23, 2010, 00:02:49 »
ככה זה אצל היהודים... אם דעתך שונה מדעת הכלל אז מטילים עליך חרם...
תודה לך חבר קומיסר רבינוביץ', דעתה הדמגוגית אכן הועברה לפראבדה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה היסטורית לחיים
« להגיב #4 ב- : אפריל 23, 2010, 00:08:05 »
תודה לך חבר קומיסר רבינוביץ', דעתה הדמגוגית אכן הועברה לפראבדה.

כאילו שאתה לא דמגוג... בא וקורא לי "קומיסר רבינוביץ'" וגם אומר ש"ישראל היא מדינה של שמאלנים ושאם אתה ימני משתיקים אותך"...

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
שאלה היסטורית לחיים
« להגיב #5 ב- : אפריל 23, 2010, 00:55:21 »
כאילו שאתה לא דמגוג... בא וקורא לי "קומיסר רבינוביץ'" וגם אומר ש"ישראל היא מדינה של שמאלנים ושאם אתה ימני משתיקים אותך"...
אני רק מציין עובדה שאתה נשמע כמו אחד כזה, ואין פה שום עניין של דמגוגיה מצידי (עיין מילון אבן שושן למונח בבקשה ותפסיק לקשקש), ועצם שהמקום היחיד שמהווה לי בית להתבטא בו כיאות זה אתר שהשרת שלו נמצא בחו"ל, אומר דרשני.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה היסטורית לחיים
« להגיב #6 ב- : אפריל 23, 2010, 01:00:49 »
אני רק מציין עובדה שאתה נשמע כמו אחד כזה, ואין פה שום עניין של דמגוגיה מצידי (עיין מילון אבן שושן למונח בבקשה ותפסיק לקשקש), ועצם שהמקום היחיד שמהווה לי בית להתבטא בו כיאות זה אתר שהשרת שלו נמצא בחו"ל, אומר דרשני.

גם אתה נשמע כמו אחד כזה. ואני בכלל לא בטוח עד כמה החברה הישראלית היא "שמאלנית". חברה "שמאלנית" לא הייתה יוצאת למלחמת לבנון השנייה או למבצע עופרת יצוקה. גם התקשורת זה נכון שבעת שלום היא די שמאלנית אבל בעת מלחמה היא מתגייסת אל הדגל. אני זוכר איך בערוץ 10 הוקיעו את השמאלנים שהפגינו נגד מבצע עופרת יצוקה. ובאשר לאתר אינטרנט, אין מניעה מכך שתקים לעצמך פורום ימני שהשרת שלו יהיה בישראל. אני בטוח שרבבות יצטרפו אליו, בעיקר מההתנחלויות ומארבע ערי הקודש.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
שאלה היסטורית לחיים
« להגיב #7 ב- : אפריל 23, 2010, 09:56:56 »
גם אתה נשמע כמו אחד כזה. ואני בכלל לא בטוח עד כמה החברה הישראלית היא "שמאלנית". חברה "שמאלנית" לא הייתה יוצאת למלחמת לבנון השנייה או למבצע עופרת יצוקה. גם התקשורת זה נכון שבעת שלום היא די שמאלנית אבל בעת מלחמה היא מתגייסת אל הדגל. אני זוכר איך בערוץ 10 הוקיעו את השמאלנים שהפגינו נגד מבצע עופרת יצוקה. ובאשר לאתר אינטרנט, אין מניעה מכך שתקים לעצמך פורום ימני שהשרת שלו יהיה בישראל. אני בטוח שרבבות יצטרפו אליו, בעיקר מההתנחלויות ומארבע ערי הקודש.
אני לא דיברתי על החברה הישראלית, אל תכניס מילים לפי שלא אמרתי, האליטה היא אליטה שמאלנית מובהקת, עצם היציאה לשני "מלחמות" מלחמות שלא הושג בהם דבר מלבד השפלה, אלה היו מלחמות שהיו תפורות על הקוד האידאולוגי של האליטה הזו, עצם זה שהמלחמות הללו התרחשו כפי שהתרחשו היא היא הוכחה לכך ששום דבר שפרץ ימניות קשור אליו או שאיזה שהוא ריח של ימניות נודף ממנו, לא עמד ולא בפורמיל של מסכת הרעיונות והשיקולים שעמדו מאחורי היציאה למלחמות הללו, ואל תנסה למכור לי לוקשים.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל