כתב נושא: למה כתבו שהוא כופר?  (נקרא 9065 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« ב- : אפריל 12, 2010, 15:28:25 »

סרטון של מיכאל לייטמן מה הוא אמר שכתבו שהוא כופר ?

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #1 ב- : אפריל 12, 2010, 15:47:10 »

עכשיו אני קוראת עליו כנראה ש"הרב" מיכאל לייטמן שייך לכת צריך להשמר ולהזהר הגעתי לאתר שלו כי חפשתי על שעורי קבלה :old_undecided:
 האם אתם יודעים על אתרים "נורמלים" ששם אפשר ללמוד קבלה?

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #2 ב- : אפריל 12, 2010, 20:41:07 »
בס"ד

בשביל מה לך ללמוד קבלה? אם מעניין אותך כל הנושאים של גלגול נשמות עולמות עליונים וכו' את יכולה לקרוא ספרים בנושא. אבל קבלה ממש?! מה את רוצה ללמוד זוהר? או כתבי האר"י? את מבינה שקבלה זאת תורת הסוד? כלומר עד שאת לא שולטת בפשט, רמז ודרש את לא יכולה להכנס לסוד.
שזה ה- פרדס (פשט רמז דרש סוד) את רוצה ללמוד שמות קודש של מלאכים? או לעשות עליות נשמה? וקפיצות הדרך?חחח אני מציע לך לעסוק בסיפורי צדיקים...או ללמוד תניא וכד'.
בכל מקרה אם את ממש ממש רוצה אני יכול להמליץ לך על ספר שלוקח את הקורא למסע קסום בעולמות עליונים אבל אני מבהיר מראש הוא לא קל לקריאה כלומר לא כל אחד יכול לקבל את הדברים... לפעמים האמת מבהילה (כל מה שקורה למעלה) אז תחליטי בעצמך אם את מוכנה נפשית.
שם הספר - "הרוחות מספרות" למקובל האלוקי כמוהר"ר יהודה פתיא זיע"א בחלק - יחזקאל (בסוף הספר)
"הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב"(במדבר כ'ג:ט)

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #3 ב- : אפריל 12, 2010, 20:51:02 »

מעניין אותי לקבל פרשנות נוספת על הדברים שאני מבינה (וגם זה חלקי ) מפרשות השבוע וגם ולהבין לעומק את המשמעות של האותיות בעברית בין היתר...
תודה על ההמלצה הספר נשמע מבעית חח כרגע אני אסתפק בדברים "קלים" יותר לעיכול :old_smiley:

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #4 ב- : אפריל 12, 2010, 20:52:35 »
בס"ד

O0
"הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב"(במדבר כ'ג:ט)

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #5 ב- : אפריל 12, 2010, 21:51:12 »
מעניין אותי לקבל פרשנות נוספת על הדברים שאני מבינה (וגם זה חלקי ) מפרשות השבוע וגם ולהבין לעומק את המשמעות של האותיות בעברית בין היתר...
תודה על ההמלצה הספר נשמע מבעית חח כרגע אני אסתפק בדברים "קלים" יותר לעיכול :old_smiley:
גם אני ממליץ לך לא להתעסק בזוהר ובקבלה ובכלל במיסטיקה מניסיון אישיעדיף לדשדש בעניינים יותר פשטניים ומובנים וכמו כן יש גם קריטריונים להתחלת לימוד הזוהר (כמדומני 30שנה של משנה ו\או גמרא)
אני יכול לתת לך משהו קטן בנושא ששאלת ('המשמעות של האותיות בעברית') http://www.zohar-k.com/letters_secret.php אם לזה התכוונת.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #6 ב- : אפריל 13, 2010, 08:56:16 »
הגורו מיכאל לייטמן נחשב לכופר, מכיון שהוא טוען שאין כל משמעות בקיום מצוות התורה לפני שמגיעים למדרגה מסוימת ב"הארה רוחנית".

ואותנו לימדו רז"ל שהתורה אינה אלא גזירות השי"ת על עבדיו, גזרות שיש לקיים בכל מצב.

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #7 ב- : אפריל 13, 2010, 15:50:29 »
גם אני ממליץ לך לא להתעסק בזוהר ובקבלה ובכלל במיסטיקה מניסיון אישיעדיף לדשדש בעניינים יותר פשטניים ומובנים וכמו כן יש גם קריטריונים להתחלת לימוד הזוהר (כמדומני 30שנה של משנה ו\או גמרא)
אני יכול לתת לך משהו קטן בנושא ששאלת ('המשמעות של האותיות בעברית') http://www.zohar-k.com/letters_secret.php אם לזה התכוונת.

תודה על הקישור נשארתי פעורת פה אחרי שקראתי את סוד האותיות אם אתה יודע מאמרים מהמנים נוספים על סוד האותיות אשמח לדעת :old_smiley:
אני לא באה מרקע דתי אני קוראת תהילים לנסות לקרוא את ספר הזוהר תהיה יוהרה אני לא חושבת ללמוד אותו נכון לעכשיו באתר ששמת יש על נושאים של קבלה כמו האותיות זה מאוד מעניין.

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #8 ב- : אפריל 13, 2010, 15:53:09 »
הגורו מיכאל לייטמן נחשב לכופר, מכיון שהוא טוען שאין כל משמעות בקיום מצוות התורה לפני שמגיעים למדרגה מסוימת ב"הארה רוחנית".

ואותנו לימדו רז"ל שהתורה אינה אלא גזירות השי"ת על עבדיו, גזרות שיש לקיים בכל מצב.

האלקשי ברגע הראשון שראיתי אותו בסרטון משהו בו לא נראה לי הוא מן רובוט כזה וההסברים שהוא נותן משאירים מקום לספק
(אומרים עליו שהוא מסיונר?) שמעתי שהרבה "מפורסמים" כאן הולכים אליו אולי הם לא יודעים איזה כופר הוא כמה עצוב.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #9 ב- : אפריל 13, 2010, 16:03:55 »
תודה על הקישור נשארתי פעורת פה אחרי שקראתי את סוד האותיות אם אתה יודע מאמרים מהמנים נוספים על סוד האותיות אשמח לדעת :old_smiley:
אני לא באה מרקע דתי אני קוראת תהילים לנסות לקרוא את ספר הזוהר תהיה יוהרה אני לא חושבת ללמוד אותו נכון לעכשיו באתר ששמת יש על נושאים של קבלה כמו האותיות זה מאוד מעניין.

יש לי בונסף את הספר המלא של סוד האותיות הוא נמצא במאגר ה'תקליטור התורני' שיש לי במחשב אך לצערי אין לי גישה להעבירו לאינטרנט ובכלל.
אני יכול לתת לך הרצאה כללית בעלת ארבעה פרקים בנושא:
פרק א:  http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=653
פרק ב:  http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=792
פרק ג:  http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=1004
פרק ד:  http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=978

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #10 ב- : אפריל 14, 2010, 20:03:35 »

אלמ תודה על הסרטונים הנהדרים :old_smiley:

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #11 ב- : אפריל 14, 2010, 20:59:38 »
אלמ תודה על הסרטונים הנהדרים :old_smiley:

אין על מה אני שמח לעזור.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #12 ב- : אפריל 16, 2010, 14:00:26 »

אתה טועה ובגדול........

אני למדתי אצלו 5 שנים עם הפסקות.... והוא לא כופר בתורה הוא רק מסביר אותה בצורה קלה יותר להבנה,אגב הוא עצמו חרדי שומר שבת ומניח תפילין כל יום המשפחה שלו חרדית לכל דבר,הרבה הזה הזה היה תלמיד של מקובל.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
למה כתבו שהוא כופר?
« להגיב #13 ב- : אפריל 16, 2010, 14:43:52 »

אתה טועה ובגדול........

אני למדתי אצלו 5 שנים עם הפסקות.... והוא לא כופר בתורה הוא רק מסביר אותה בצורה קלה יותר להבנה,אגב הוא עצמו חרדי שומר שבת ומניח תפילין כל יום המשפחה שלו חרדית לכל דבר,הרבה הזה הזה היה תלמיד של מקובל.

לייטמן אכן שומר מצוות, אבל הוא גם כופר בעיקר. אין סתירה.

גם ישעיהו ליבוביץ' שר"י שכפר בתחיית המתים, הקפיד על מצוה קלה כבחמורה.