יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

2 שאלות תאולוגיות

<< < (2/5) > >>

benjo_k:
בס"ד

זה נחמד לשבת מול המחשב ולהסתלבט על גיהנום וגן עדן, אבל אתם שוכחים שהקדוש ברוך הוא המציא את המושג פחד והמושג כאב והוא גם מכיר כל נשמה יותר טוב משהיא מכירה את עצמה כמו כן הוא יודע מה ממה היא מפחדת ומה מכאיב לה.
לא, אני לא חושב שאם מישהו מכם היה נידון לגיהנום ח"ו הייתם ממשיכם להסתלבט, אני חושב שהייתם רועדים כעלה נידף ברוח ומתחננים לפני בורא עולם שיתן לכם הזדמנות לתקן את מעשיכם...
אז תעשו לעצמכם טובה ותיזהרו בכבוד שמיים. "בִּינוּ-נָא זאת שׁכְחֵי אֱלוֹהַּ פֶּן-אֶטְרף וְאֵין מַצִּיל:" (תהילים נ כב)

נדב:
אני לא מתכוון להתחנן בפני אף אחד, איומים טרוריסטיים לא משפיעים עליי.

הבוס הגדול:

--- ציטוט של: benjo_k על אפריל 14, 2010, 09:03:45 ---בס"ד

זה נחמד לשבת מול המחשב ולהסתלבט על גיהנום וגן עדן, אבל אתם שוכחים שהקדוש ברוך הוא המציא את המושג פחד והמושג כאב והוא גם מכיר כל נשמה יותר טוב משהיא מכירה את עצמה כמו כן הוא יודע מה ממה היא מפחדת ומה מכאיב לה.
לא, אני לא חושב שאם מישהו מכם היה נידון לגיהנום ח"ו הייתם ממשיכם להסתלבט, אני חושב שהייתם רועדים כעלה נידף ברוח ומתחננים לפני בורא עולם שיתן לכם הזדמנות לתקן את מעשיכם...
אז תעשו לעצמכם טובה ותיזהרו בכבוד שמיים."בִּינוּ-נָא זאת שׁכְחֵי אֱלוֹהַּ פֶּן-אֶטְרף וְאֵין מַצִּיל:" (תהילים נ כב)

--- סוף ציטוט ---

יפה אמרת...

זה כמו שהיום להרבה אנשים אין בעיה להמציא מלא בדיחות על השואה אבל אם הם היו שם בתקופה ההיא הם לא היו צוחקים אלה בוכים ומפחדים.

."בִּינוּ-נָא זאת שׁכְחֵי אֱלוֹהַּ פֶּן-אֶטְרף וְאֵין מַצִּיל:" (תהילים נ כב)

חיים בן_פסח:

--- ציטוט של: אוהד הפועל על אפריל 14, 2010, 01:56:07 ---עקב העובדה שמדובר בפורום של אנשי דת הייתי רוצה לשאול:

1. מה כל כך טוב בגן עדן? אזי אם נגיע לעולם הבא, מה יש בגן עדן שכל כך טוב שם?

2. נניח והגיע זמן אחרית הימים. הגיע הגאולה ביחד עם המשיח אחרי מלחמת גוג ומגוג(תקנו אותי אם אני טועה, על פי הנבואה, תהיה מלחמה גוג ומגוג כאשר במהלכה, אחריה או לפניה יגיע המשיח, יציל את היהודים ויתקיים שלב של תחיית המתים).
מה יקרה לאותם צדיקים אם חלקם יחליטו לחטוא? לעבוד אלילים, לגנוב, לרצוח או כל חטא אחר?

--- סוף ציטוט ---

בס''ד

דוקא שאלות מעניינות. אולי אעשה סרטון על זה ב''נ (בלי נדר).

חרותניק:

--- ציטוט של: חיים בן_פסח על אפריל 14, 2010, 12:18:40 ---בס''ד

דוקא שאלות מעניינות. אולי אעשה סרטון על זה ב''נ (בלי נדר).

--- סוף ציטוט ---
חיים, אם אתה כבר עושה סרטון בנושא תיאולוגי אז אני אשמח אם באותה הזדמנות תביע את דעתך לגבי נושא האבולוציה אם תוכל. מה דעתך?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה