יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הרב מלמד: הלאומיות החילונית היא בלתי מוסרית
אלמ:
--- ציטוט של: רק_כך על מאי 16, 2010, 19:33:07 ---אז כנראה שלמדת באוניברסיטת ברלין של 1935 כי גר צדק היננו יהודי לכל דבר ולהתחשב בעברו או בהיותו ממוצא גויי זוהי
עבירה.
וכנראה שהקב"ה חולק עליך שכן יהודי שמבצע חטאים מסויימים נכרת מעם ישראל ואיננו יהודי.
--- סוף ציטוט ---
אני לא ממש מסכים איתך במאה אחוז אלא אפילו נאמר ע"י חכמינו(למדתי את זה לא מזמן) שבאיזה וידוי הגר לא אומר אלוקי אבותינו משום שאבותיו אלה גויים.
עדן איסקוביץ:
בס''ד
אני יודע שמבחינה הלכתית-יהודית אתה צודק בדבריך, אולם על סמך הידע שצברתי במהלך הקורס ההוא, ספגתי המון רעיונות אחרים... אני אדם דתי, ולפעמים קשה לי לארגן את כל האינפורמציה הרבה הזאת בתוך ראשי. אך לרוב אני נוטה לכיוון התורה. ודרך אגב, אמי הינה גרה. היא נולדה כסרבית נוצריה-אורתדקסית, כך שעל פי המדע האנתרופולוגי אני נחשב לבן-תערובת, חצי יהודי וחצי סרבי, כלומר אני שייך לשני גזעים שונים, הגזע השמי והגזע הסלאבי... זה באמת נשמע כאילו החומר הנ''ל נלמד בגרמניה בתקופת מלחמת העולם ה-2
m4a1:
--- ציטוט של: רק_כך על מאי 16, 2010, 16:42:10 ---אם מקיימים רק את אחד מהם (אמונה או אורח חיים, וואי, אתאיסט עם כיפה או "מאמין" שמחלל שבת) זו צביעות שהיא החטא הגרוע ביותר.
--- סוף ציטוט ---
כלומר זה הכל או כלום?
אם כך, מי הוא יהודי?
אלמ:
--- ציטוט של: m4a1 על מאי 16, 2010, 19:54:01 ---כלומר זה הכל או כלום?
אם כך, מי הוא יהודי?
--- סוף ציטוט ---
בפירוש לא צריך לעשות מזה תסבוכת במובן הרשמי יהודי הוא הנולד לאמא יהודיה, במובן המהותי יהודי הינו בעל אורח חיים תורני בעל דרך ארץ ירא שמים וכו'.
עדן איסקוביץ:
בס''ד
אז אם כך כל אלה אינם יהודים בעיניך; ירון לונדון, גידי גוב, שלום חנוך...?
הם לא מאמינים בה', הם לא מקיימים מצוות ואין להם כל קשר לדת היהודית, חוץ מהעובדה שמלו אותם בינקותם. האם אתה טוען שהם אינם יהודים?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה