כתב נושא: אחיה של ציפי לבני נוטש את קדימה לטובת הליכוד  (נקרא 2467 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
אלי לבני עזב את מפלגת השלטון וחזר לליכוד. "איבדתי את האמון בהנהגה, מקווה שציפי תבוא גם".

בקדימה לא התרגשו מהודעתו של יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, כי ח"כים מהמפלגה הביעו רצון לחזור לליכוד. "תעתוע זיכרון", אמרו גורמים בקדימה בזלזול, אבל מהמכה שנחתה הערב על מפלגת השלטון הם לא יוכלו להתעלם: אלי לבני, אחיה של שרת החוץ, ציפי לבני, עזב השבוע את קדימה וחזר לליכוד. "איבדתי את האמון בהנהגה ובדרך של קדימה", אמר לבני בנחרצות.

שעות ספורות לאחר שיו"ר הליכוד בנימין נתניהו סיפר היום בתא הכתבים הפרלמנטרים שחברי כנסת ושרים מקדימה מגששים דרכם חזרה לליכוד, יצאה בדרך פלא הודעה על ידי דובר הליכוד שמבשרת, אולי על הסנונית הראשונה: "אלי לבני , אחיה של שרת החוץ עזב את קדימה השבוע וחזר לליכוד", נכתב בהודעה. אפשר שמדובר רק בצירוף מקרים אבל לא מן הנמנע כי מדובר במהלך מתוכנן.

" אני וציפי חונכנו לתת למדינה וזה היה ערך עליון" סיפר ל-nrg מעריב את מניעי החלטתו. "היום , לאחר מלחמת לבנון אני מרגיש שגונבים לנו את המדינה". לבני כיוון בדבריו לפרסומים על השחיתות בשלטון ועל המצב בו נמצא הצבא." השחיתות והצבא המפורק הם הסיבות לאכזבה שלי", אמר לבני.

שורשיהם של ציפי ואלי לבני נעוצים עמוק בתנועת הליכוד, השניים הם בניו של איתן לבני, פעיל מרכזי באצ"ל, איש בית"ר וחבר כנסת לשעבר מטעם תנועת החירות ולאחר מכן הליכוד. "אני מאמין שביבי, למרות כל ההשמצות מוכן לקחת אחריות, ולא למלא אותנו בסיסמאות, אלא במעשים", אמר.

לדבריו , הוא שיתף את שרת החוץ בהחלטתו ואף קרא לה לחזור בעצמה לליכוד. "דיברתי איתה על זה יותר מפעם אחת, אם תחליט לחזור לליכוד נקבל אותה בזרועות פתוחות". בראיון לגלי צה"ל אמר לבני כי לא תיאם את המהלך עם אחותו. "שוחחתי איתה על הדרך של קדימה, לא קיבלתי תשובות והחלטתי לחזור לליכוד. כשהקימו את קדימה דיברו על פוליטיקה נקייה על העם והמדינה", הסביר אחיה של שרת החוץ את המהלך.

"הם לא עמדו בהבטחות, אני לא חושב שאריאל שרון חשב שימנו את פרץ לשר ביטחון ואת הירשזון לשר אוצר - ראינו את התוצאות. כל התנועה וההנהגה נכשלה, היום אני חושב מה יעשו הילדים שלי ואני לא יודע מה יהיה איתם במצב הנוכחי. נותר לי להישאר בקדימה וללכת לקברו של אבי כל שבוע, ולראות איך הוא מתהפך, או לחזור לליכוד של נתניהו".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i