כתב נושא: משטרת הר הבית: זה גדול עלינו  (נקרא 2453 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מנחם בן דב

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
משטרת הר הבית: זה גדול עלינו
« ב- : מרץ 13, 2010, 23:26:04 »
http://lamikdash.blogspot.com/2010/03/blog-post_13.html

המשטרה הודיע הערב, כי אין בכוחותיה להוציא את החיות הפראיים המסתובבים חפשי בהר הבית, ואי לכך ובהתאם לזאת הר הבית יהיה סגור לבני אדם כל השבוע / גדול עליהם

שלמה ידיד / הר הבית שלנו

המשטרה הודיעה הערב כי הר הבית יפתח השבוע רק לחיות טרף ופראי אדם (קרי: ראאדים וסלאחיים), ותיסגר חוצץ מפני בני האדם (קרי: תיירים ומתפללים יהודים) המנסים להשתלט על המקום, ובכך להפר את הסדר הקיים זה רבות בשנים, שהר הבית הוא גן חיות והגישה אליו היא אך ורק למיידי אבנים בלוקים ובקבוקים !
יו"ר הארגון למען זכויות אדם בהר הבית, ר' יהודה גליק, הגיב להחלטת המשטרה לסגור את הר הבית למבקרים, "המשטרה שוב נכנעת לאלימות ושוב מעבירה את המסר כי האלימות משתלמת", אמר.

"לצערנו הערבים בירושלים למדו שהשיטה עובדת וחוזרים פעם נוספת על אותו דפוס פעולה. כמו בחג סוכות האחרון לקראת החג הם יצרו מתיחות בסביבות הר הבית והמשטרה סגרה את ההר ליהודים הנה למדו הערבים שזה עובד ושוב לקראת חג הפסח מחממים את האווירה סביב ההר והמשטרה משתפנת וסוגרת את ההר".

"חבל מאוד שהמשטרה שוב מענישה את הקרבן ונותנת פרס לאלימות. ושוב מתכננת לסגור את ההר ליהודים דוקא ביום חגם. יש כעת מספיק זמן לפני החג - על המשטרה להיערך בכוננות מוגברת ולמנוע כל אלימות בהר הבית ולדאוג שההר יהיה פתוח לכל אדם שיודע לכבד את המקום הקדוש מכל הדתות ולהרחיק מן המקום את כל הגורמים האלימים מכל הדתות

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #1 ב- : מרץ 13, 2010, 23:31:50 »
שהחיינו וקיימנו להגיענו לזמן הזה, זה בדיוק מה שהיה צריך לעשות בשניה הראשונה ברגע ששחררנו את הר הבית במלחמת ששת הימים, היה צריך לומר בצורה חד-משמעית השטח הזה הוא שלנו, היה צריך להניף על זה את הדגל ולהשאיר אותו שם, לפזר את הווקף ולומר בצורה שאיננה משתמשעת לשני פנים, שאף אחד אבל אף אחד ולא משנה מה זהותו לא נכנס יותר להר הבית כולל יהודים מסיבות הלכתיות, עד שיבוא משיח.
שטח שלא מסתובבים בו אנשים, זה הכל, זה מה שהיה צריך להיות מהשנייה הראשונה, חבל שהתעוררו רק אחרי 43 שנה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק מנחם בן דב

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : מרץ 13, 2010, 23:52:47 »
רמב"ם הלכות ביאת מקדש פרק ג' הלכה ד'

"טמא מת אפילו המת עצמו מותר להכנס להר הבית שנאמר ויקח משה את עצמות יוסף עמו, עמו במחנה לוויה"

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #3 ב- : מרץ 13, 2010, 23:58:22 »
רמב"ם הלכות ביאת מקדש פרק ג' הלכה ד'
"טמא מת אפילו המת עצמו מותר להכנס להר הבית שנאמר ויקח משה את עצמות יוסף עמו, עמו במחנה לוויה"
נכון, אבל אתה מוזמן לעמת את המקור הזה מול פסיקתם של אין ספור רבנים הן חובשי כיפה שחורה, מגבעת או שטריימל והן חובשי כיפה סרוגה.
נכון שישנם גם רבנים שמתירים ואף עולים, כך שזה נתון במחלוקת הלכתית ואין משהו חד משמעי בנושא.
אני אישית תומך בעליות +תפילה בהר הבית ליהודים כל עוד המסלמים ותיירים גויים נכנסים לשם, וזה כדי לאזן ושלא יהיה חוסר נוכחות שם של יהודים מולם חס וחלילה, אבל, אני אישית הייתי מעדיף להפוך את הר הבית לאקס-טריטוריה עם דגל שלנו שלא דורך שם איש עד שיבוא גואל ובניין בית המקדש יהפוך לרלוונטי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אשי

• מנהל הפורום "הפצת הימין האמיתי"
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #4 ב- : מרץ 14, 2010, 00:00:58 »
יהודה גליק: המשטרה שוב נכנעת לאלימות

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/281821

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #5 ב- : מרץ 14, 2010, 03:47:06 »
בס"ד
מגיע להם. זונות
שילכו ירביצו למתנחלים,כי זה כל מה שהם יכולים.
« עריכה אחרונה: מרץ 14, 2010, 18:18:02 על ידי יובל הכהניסט »

מנותק מנחם בן דב

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #6 ב- : מרץ 14, 2010, 10:56:59 »
נכון, אבל אתה מוזמן לעמת את המקור הזה מול פסיקתם של אין ספור רבנים הן חובשי כיפה שחורה, מגבעת או שטריימל והן חובשי כיפה סרוגה.
נכון שישנם גם רבנים שמתירים ואף עולים, כך שזה נתון במחלוקת הלכתית ואין משהו חד משמעי בנושא.
אני אישית תומך בעליות +תפילה בהר הבית ליהודים כל עוד המסלמים ותיירים גויים נכנסים לשם, וזה כדי לאזן ושלא יהיה חוסר נוכחות שם של יהודים מולם חס וחלילה, אבל, אני אישית הייתי מעדיף להפוך את הר הבית לאקס-טריטוריה עם דגל שלנו שלא דורך שם איש עד שיבוא גואל ובניין בית המקדש יהפוך לרלוונטי.

רמב"ם ספר  עבודה, הלכות בית הבחירה פרק ו' הלכה ט"ו

"לפיכך מקריבין הקרבנות כולן, אף על פי שאין שם בית בנוי ואוכלין קודשי קודשים בכל העזרה אף על פי שהיא חרבה, ואינה מוקפת במחיצה ואוכלין קודשים קלים ומעשר שני בכל ירושלים, אף על פי שאין שם חומה שקדושה הראשונה קידשה לשעתה, וקידשה לעתיד לבוא."

אם אתה סוגר את הר הבית ליהודים, אתה גורם לחיוב כרת, לכל עם ישראל, בעבור שלא מקריבים את קרבן הפסח ! כנפסק ברמב"ם ספר קרבנות הלכות קרבן פסח פרק א' הלכה א-ב

אתה לוקח אחריות ??

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : מרץ 14, 2010, 12:12:40 »
לכאורה זה נכון. בגאולת עזרא, למשל, הקימו מזבח וחידשו את העבודה שנים לפני בניין הבית השני.

לא שמבחינה זו מדינת ישראל שונה בזה מהבריטים, העותמנים והביזנטים (ואולי אף גרועה יותר),
אבל ברגע שיש אפשרות לבנות מזבח, יש חובה לעשות זאת משום קורבנות שמפניהם נדחת טומאה בציבור.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #8 ב- : מרץ 14, 2010, 14:02:28 »
רמב"ם ספר  עבודה, הלכות בית הבחירה פרק ו' הלכה ט"ו

"לפיכך מקריבין הקרבנות כולן, אף על פי שאין שם בית בנוי ואוכלין קודשי קודשים בכל העזרה אף על פי שהיא חרבה, ואינה מוקפת במחיצה ואוכלין קודשים קלים ומעשר שני בכל ירושלים, אף על פי שאין שם חומה שקדושה הראשונה קידשה לשעתה, וקידשה לעתיד לבוא."

אם אתה סוגר את הר הבית ליהודים, אתה גורם לחיוב כרת, לכל עם ישראל, בעבור שלא מקריבים את קרבן הפסח ! כנפסק ברמב"ם ספר קרבנות הלכות קרבן פסח פרק א' הלכה א-ב

אתה לוקח אחריות ??
זאת שאלה שאתה מוזמן לשאול די והותר רבנים מכל קצווי הקשת האורתודוכסית, חרדים וחובשי כיפה סרוגה.
הצעתי היא בסך הכל הצעת פשרה, כי עובדתית, יש גם דעות אחרות בעולם ההלכה ביחס לעניין, אמנם אני במישור החשיבתי רמב"מיסט, אבל במישור ההלכתי אני לא, אני בהחלט חושב שהרמב"ם הוא הצדיק היחיד שהניח את היסודות החשובים מאוד למדע המדינה לאור היהדות וכן בהלכות בית המקדש, אבל כשזה נוגע למצבי ביניים, לפני שהשעה כשרה לכך, זה כבר מאוד בעייתי.
אחת מהסיבות שבגללה הר הבית התנהל ממלחמת ששת הימים ועד היום בצורה הזו, היא דווקא דעת התורה שהובעה בעניין בפני הממשלה, עוד בשעתו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל