יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
יש"ו?
DiZaSTeR:
אני זוכר שקראתי פעם שיש אזכור בתנך לישוע מנצרת בתקופה שמתאימה לתקופת הולדתו
בנוסף לכך, בספרדית למשל קוראים לישו El Salvadore, "המושיע", מה שמזכיר את השם ישוע ויכול להוות ראיה נוספת לדבר
ישו לא עשה דבר רע - בסך הכל הזכיר ליהודים בזמנו שיש לשמור גם על מצוות שבין אדם לחברו, אלה תלמידיו ששינו את האידיאולוגיה שלו למשהו אחר לגמרי שהביא למותם של מיליונים בכל רחבי העולם.
אוהד הפועל:
--- ציטוט --- אני לא יודע מה הכעיס את הרבנים בזה, אבל מה שכן, אני חייב לדייק בסיפור שסיפר לך אותו חייל (שהוא רק קמצוץ ממה שהיה ליהדות לומר על ישוע עצמו, כאמור)- ישוע בסיפור הזה היה תלמידו של רבי יהושע בן פרחיה (דבר שלא עומד באותו קו כרונולוגי עם הסיפר הנוצרי) הם הגיעו לאכסניה שם אמר רבי יהושע שהאכסניה נאה, ישוע הגיב שעיניה של בעלת האכסניה (ויכול להיות שהיא זו שעמדה בדלפק) טרוטות (ככתוב).
טרוטות יכול להיות מובן כיפות, וזה יכול להיות מובן כמכוערות או עייפות.
כאמור ישוע סולק גם בגלל חטאים הרבה יותר חמורים, זה רק אנקדוטה על תלמיד שציפו ממנו יותר.
והבאתי גם את ההשוואה לתלמידו של אלישע הנביא הוא גיחזי.
הברית החדשה נכתבה הרבה אחרי ישוע על ידי ממשיכיו ושליחיו, שום מילה בברית החדשה לא נכתבה על ידיו אישית וגם הנוצרים מכירים בכך.
מי שניתק בין הנצרות למצוות המעשיות היה בכלל שאול התרסי הוא פאולוס (ויש שאומרים שזה בכלל פטרוס, האפיפיור הראשון- או בשמו העברי שמעון כיפא).
זה שהוא היה הומוסקסואל, זה ממקורות יהודיים מגוונים (ובראשם "תולדות ישו" אבל לא רק, זה גפ מופיע בכתבי פרשנות על התלמוד, דברי אגדה וכו')
--- סוף ציטוט ---
מה שנ''ץ כתב בנוגע ישו
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על מרץ 03, 2010, 21:54:01 ---מה שנ''ץ כתב בנוגע ישו
--- סוף ציטוט ---
נכון ואלמ הביא פה את הציטוט המדוייק מהגמרא בנדון
ואגב, זה נץ בלי גרשיים באמצע.
האלקשי:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על מרץ 03, 2010, 22:49:25 ---ואגב, זה נץ בלי גרשיים באמצע.
--- סוף ציטוט ---
מה?! וכל הזמן הזה חשבתי שאתה "נקודת ציון וגאה בזה".
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: האלקשי על מרץ 04, 2010, 00:17:45 ---מה?! וכל הזמן הזה חשבתי שאתה "נקודת ציון וגאה בזה".
--- סוף ציטוט ---
קצת קשה להתחרות באחד שבא וקובע סטנדרטים חדשים בכתיב העברי......
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה