כתב נושא: חייל במדים לא הורשה להיכנס למסעדה במדים !!!!!!!  (נקרא 7507 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
חייל במדים לא הורשה להיכנס למסעדה במדים !!!!!!!
« להגיב #25 ב- : פברואר 26, 2010, 14:13:07 »
ע"פ המקום תיאור המקום שבו הינך מסתובב ביפו אמרתי זאת.
אמת יש רק אחת.
סתם שאלתי,אך כרצונך לנהוג כך.אני מיפו

כשהייתי ביפו לא הלכתי לשם ביוזמתי, מישהו לקח אותי לשם. אבל אני כבר לא בקשר עם אותו מישהו, כי הבנתי שהוא לא חבר אמיתי.
אכן אמת יש רק אחת, אבל לא תמיד אנחנו יודעים אותה.
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
« להגיב #26 ב- : פברואר 26, 2010, 14:15:56 »
כשהייתי ביפו לא הלכתי לשם ביוזמתי, מישהו לקח אותי לשם. אבל אני כבר לא בקשר עם אותו מישהו, כי הבנתי שהוא לא חבר אמיתי.
כשחוקרים בודקים שואלים בסוף מגיעים לאמת!
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #27 ב- : פברואר 26, 2010, 14:17:48 »
כשחוקרים בודקים שואלים בסוף מגיעים לאמת!

מה שתגיד.

מנותק ביתר בדם

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא צדק !
« להגיב #28 ב- : פברואר 26, 2010, 14:29:30 »
אני מאמין שאין לך דבר כזה חבר שלא לדבר על חבר אמיתי לא מגיע לך דבר כזה לפי דעתי מגיע לך רק סרטן
"ואריה אם ישאג מי לא ירעד"

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #29 ב- : פברואר 26, 2010, 15:02:15 »
אני מאמין שאין לך דבר כזה חבר שלא לדבר על חבר אמיתי לא מגיע לך דבר כזה לפי דעתי מגיע לך רק סרטן

מה שתגיד.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #30 ב- : פברואר 26, 2010, 15:17:25 »
א. מה הבעיה לתבוע אותם? אתה מגיש תביעה וזהו.
סכום מרתיע? 3000-4000 שקל זה מספיק. אתה חושב שהם ירצו לשלם 3000-4000 שקל לכל חייל שירצה לאכול אצליהם? הרי פעם אחת זה יהיה תקדים, פעם השנייה הם כבר יארחו את הרמטכ''ל. 
ב. אם אתה תעשה את זה לערבים אז יתבעו אותך ובצדק. ואז אתה תפרנס כמה משפחות.
אז ילה, לך על זה.
זה לא כזה פשוט לתבוע תאמין לי אני יודע יש הרבה מקרים שכביכול ניראה שקל לתבוע בהם מישהו אבל זה לא כזה פשוט בכלל,ועוד זה לא שבעל המקום עבר על איזה חוק מותר לו להכניס מי שהוא רוצה,ולחיילים(ולאדם הממוצע בכלל)אין כל כך כסף בשביל לתבוע אנשים בקלות ועוד על דברים כאלה(זה לא שהם עשירים בעלי השפעה עם כמה עורכי דין בעלי שם)זה פשוט לא מעשי במיוחד.מה שכן מעשי זה להחזיר להם באותו המטבע.
אל תצביע תשפיע

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #31 ב- : פברואר 26, 2010, 15:32:12 »
זה לא כזה פשוט לתבוע תאמין לי אני יודע יש הרבה מקרים שכביכול ניראה שקל לתבוע בהם מישהו אבל זה לא כזה פשוט בכלל,ועוד זה לא שבעל המקום עבר על איזה חוק מותר לו להכניס מי שהוא רוצה,ולחיילים(ולאדם הממוצע בכלל)אין כל כך כסף בשביל לתבוע אנשים בקלות ועוד על דברים כאלה(זה לא שהם עשירים בעלי השפעה עם כמה עורכי דין בעלי שם)זה פשוט לא מעשי במיוחד.מה שכן מעשי זה להחזיר להם באותו המטבע.

מה? זה מאוד קל לתבוע משהוא, הוא יכול להביא פסקי דין קודמים אם קיימים+לראות בכך הפליה. אם אני לא טועה כבר היה תביעה כזאת והתובע זכה, ככה שזה תקדים מספיק טוב.
בקשר לעורכי דין או עמלת בית משפט-יש לזה פתרון, תביעות קטנות(עד 33 אלף שקל). ככה שמאוד מאוד קל.

בבית דין לתביעות קטנות, אין עורכי דין לאף צד.

מתייעצים עם עורך דין לפני להגשת כתב תביעה מקסימום, אבל אין לך עורך דין מייצג.

אנשים שם תבעו כבר על "שירות לקוי" שקיבלו במלון, בטח שהם יכולים לזכות בתביעה כזו.

ועוד פעם, אזרח ערבי לא יכול להיות אחראי למדיניותו של אותו בעל מסעדה. תחזיר להם "באותו מטבע" כלשונך, ויתבעו אותך. כתב הגנה של "יש איזה ערבי אחד שעשה את זה לחייל שלנו" לא תופס ובצדק בבית משפט.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #32 ב- : פברואר 26, 2010, 19:40:42 »
אבל על מה הוא יתבע אותו? יש איזה שהוא חוק שאומר שבעלי מסעדות צריכים להכניס כל אחד?,יש אולי סיכוי לתביעה עם זה על גזענות(מה שבעייתי ברוב המדינות הדמוקרטיות)אבל אם זה סתם בגלל שהוא עם מדים בתי המשפט השמאלנים גם ככה יזדהו איתו ואין לזה סיכוי לתביעה משמעותית ולא בטוח שזה יצליח,וכן בעלי מסעדות מגרשים הרבה פעמים אנשים שלא נראים להם כמו סלקטורים במועדונים שמגרשים אנשים בצורה גזענית אפילו(וכמות התביעות על זה קטנות מהנעשה..שלא נדבר על אלו שמצליחות)אז למה אין תביעות על ימין ועל שמאל? זה פשוט לא מעשי ואני חוזר זה לא כזה פשוט לתבוע כל הזמן גם לצד השני יש מה לומר בנושא ובכלל אין ערבון שהשופט יפסוק לטובתו.זה פשוט לא יעיל נקודה.
אל תצביע תשפיע

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #33 ב- : פברואר 26, 2010, 21:01:50 »
אבל על מה הוא יתבע אותו? יש איזה שהוא חוק שאומר שבעלי מסעדות צריכים להכניס כל אחד?,יש אולי סיכוי לתביעה עם זה על גזענות(מה שבעייתי ברוב המדינות הדמוקרטיות)אבל אם זה סתם בגלל שהוא עם מדים בתי המשפט השמאלנים גם ככה יזדהו איתו ואין לזה סיכוי לתביעה משמעותית ולא בטוח שזה יצליח,וכן בעלי מסעדות מגרשים הרבה פעמים אנשים שלא נראים להם כמו סלקטורים במועדונים שמגרשים אנשים בצורה גזענית אפילו(וכמות התביעות על זה קטנות מהנעשה..שלא נדבר על אלו שמצליחות)אז למה אין תביעות על ימין ועל שמאל? זה פשוט לא מעשי ואני חוזר זה לא כזה פשוט לתבוע כל הזמן גם לצד השני יש מה לומר בנושא ובכלל אין ערבון שהשופט יפסוק לטובתו.זה פשוט לא יעיל נקודה.

אז אני מסביר לך, אין היום הרבה תביעות על סלקציה(גזענית) משני סיבות:
1. יש דרכים לעקוף כמו במועדון "עם מסיבה סגורה" וככה זה יותר קשה להוכיח.
2. הרבה לא יודעים בכלל שיש להם אופציה לתביעה אזרחית.

אבל כאן אמרו לו במפורש שהוא עם מדים אז הוא לא יקבל שירות.
כאן מדובר בהפליה, לא גזענית אומנם, אבל עדיין הפליה. עקב כך נגרם לחייל עוגמת נפש+השפלה והוא היה צריך לחפש מסעדה אחרת.
על כך בית העסק צריך לפצות אותו, ואפשר לתת כאן קייס.

בנוגע לחוק, מדובר כאן באפליה אסורה(איני זוכר את שם החוק המלואו, ניתן לחפש את השם המלא ולבנות מזה כתב תביעה).
בנוסף לא היה פרסום על איסור לבישת מדים מחוץ למסעדה, כך שאין פרסום הולם לנוהל זה. ואם זה היה רשות מקומית, היה מדובר בתקנה בעל פועל תחיקתית(משנה מצב קיים ומופנת לכלל הציבור) המחוייבת בפרסום- אפשר לראות בכך כסוג של תקנה(אני
לא יודע אם תנאי תקנה בסקטור הפרטי תקפים כפי שבסקטור הציבור, אך זאת באמת טענה הולמת).
חסר לך חוקים כדי לתבוע את החתיכת דראק ההוא?

האופציה של השנייה של החייל היא לבכות על כך לתקשורת/משטרה שלא יעשו באמת כלום.

« עריכה אחרונה: מרץ 02, 2010, 19:49:15 על ידי אוהד הפועל »

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #34 ב- : פברואר 27, 2010, 13:23:00 »
צריך להתייעץ עם עורך דין בקשר לזה והוא יגיד כמה זה קל או יעיל.בכל מיקרא הכי טוב לעשות זה לשים שלטים("אין כניסה לאנשים עם כאפיה")או כל לבוש ערבי אחר..יעיל ופשוט אנחנו לא נכנס אליהם והם לא יכנסו אלינו.
אל תצביע תשפיע

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #35 ב- : פברואר 27, 2010, 14:09:21 »
צריך להתייעץ עם עורך דין בקשר לזה והוא יגיד כמה זה קל או יעיל.בכל מיקרא הכי טוב לעשות זה לשים שלטים("אין כניסה לאנשים עם כאפיה")או כל לבוש ערבי אחר..יעיל ופשוט אנחנו לא נכנס אליהם והם לא יכנסו אלינו.

בפעם המיליון, כל בית עסק שיעשה כזה דבר(חוץ מהפרסום התקשורתי המזיק והפסד לקוחות פוטנציאלים) יהיה בסכנה של תביעה, אם זה צודק או לא.
אתה רוצה? לך תפתח מסעדה, ותכין את העורך דין שלך להיות בכוננות.