בס''ד
זה היה נס עצום ששרדתי חמש וחצי שנים בבתי הכלא בגלות הארורה בתנאים זוועתיים.
הנה סרטון שעשיתי על בתי הכלא באמריקה (יש לסרטון מעל 12,000 צפיות ב''ה):
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1723826
חיים רק שתדע הכלא בישראל זה לא בת מלון. הייתי בכלא(אני אפילו לא זוכר איפה) בגיל 17(בתור סיור כיתתי לא בתור אסיר) באגף שהוא יחסית אגף קליל, לנרקומנים שמשתקמים, כך שרמת העבריינים היא נמוכה והם מקבלים יחס וזכויות שונות מעבריינים "כבדים יותר" כי הם כביכול מעוניינים להשתקם.
"החדר" זה בעצם תא צפוף שבקושי יש לך שם מקום לנשום. לפי העבריינים(והיה על זה גם כתבה כמה חודשים אחרי שהייתי בסיור) לפעמים אין מספיק מקום לעבריינים אז חלקם יושנים על הרצפה.
אכן יש להם טלוויזיה עם כבלים, כיתות לימוד ופעילויות לצורך שיקום. אין לך ביקורים יום יום, והשב''ס יכול למנוע או להגביל את הביקורים מכל מני סיבות. טלפונים/פאלפונים לא אמורים להיות בתא(לפחות מאז שאני הייתי בסיור),
זה שאסירים מבריחים אותם זה משהוא אחר(שלא תחשוב שבארצות הברית לא מבריחים ציוד כזה או אחר).
עד לפס''ד קטלן נגד המדינה, בוצע לכל אסיר שחזר מחופשה חוקן, אף בכוח אם הוא היה מתנגד(בפס''ד הזה בית המשפט אסר על החלטה זו).
כמובן אין לך שום פרטיות, סוהרים שאומרים לך מה לעשות, ואתה כל היום נמצא בחברת עבריינים(אנסים דו מיניים, נרקומנים, רוצחים וכן הלאה, תלוי כמובן לאיזה אגף אתה זוכה). זה לא שחסר בכלא בארץ אלימות קשה, אונס של אסירים, סמים וכל מני דברים לא נחמדים גם כן.
יכול להיות שבארצות הברית התנאים יותר גרועים(אני לא יודע) זה לא אומר שכאן זה בית מלון.