בס''ד
אני בן 53 ואני גר כל חיי בין הגויים כאן בגלות הארורה. וניהלתי ארגונים בארה''ב עם תמיכה מהרבה גויים כמו שתוכלו לראות עד עצם היום הזה בפורום האנגלי שלנו. אז אני מבין את הגויים יותר טוב מ99% של היהודים.
הרוב המכריע של הגויים אנטישמים לפחות במידה מסויימת. למה?
הסיבה הראשונה היא כן קנאה בוערת. הגויים הדתיים מקנאים בעם הנבחר. ואפילו הגויים החילוניים רואים שעם ישראל כל כך מרשים, כל כך מוכשר, כל כך גאוני, כל כך מצליח - אין עם אחר שמתקרב לעם ישראל ברוב התחומים. זה עם כל כך קטן עם השפעה כל כך עצומה. עם ישראל הוא עם מדהים אפילו בעיני גויים חילוניים, וזה גורם לקנאה נוראה.
אבל גם יש עוד סיבות.
עם ישראל מייצג את ה' בעולם הזה. גם הנוצרים יודעים מהתנ''ך שאנו עם הנבחר. כשהגויים מתרגזים על אלוקים, הם לא יכולים להלחם באלוקים. אבל הם כן יכולים לתקוף את עמו של אלוקים. בהרבה מקרים, הגויים שכועסים על אלוקים, הם האנטישמים הגרועים ביותר.
ויש עוד סיבה: אנו המצפון של העולם. אנו הקול המוסרי. אנו גורמים לגויים להרגיש אשמים. לצערנו, בני אדם בדרך כלל שונאים את מי שגורם להם להרגיש אשמים. אנשים שונאים את המוסר והמצפון. כי הם רוצים לעשות מה שבא להם.
עוד דבר מעניין: יהודונים ששונאים את היהודים הדתיים הם ממש כמו הגויים האנטישמים. היהודונים שונאים את הדתיים כי הם כועסים על הקב''ה והם לא יכולים להלחם בבורא עולם, אך הם כן יכולים לתקוף את שומרי המצוות שהם מייצגים את אלוקים בעיני השמאלנים.
והיהודונים גם שונאים את הדתיים והמתנחלים כי היהודים האמונים גורמים להם להרגיש אשמים. היהודונים שונאים את הקול המוסרי ואת המצפון.