בס"ד
כמו שאמרת, על המפה הכל נראה יפה, אבל השורה התחתונה והמציאות יותר חשובה. נלך כמוך:
איראן - רוב שיעי, תמנון, אימפריה איסלאמית קולוניאלית עם קולוניות בלבנון ובסוריה ובקרוב גם בעיראק (בדיוק לפי הסיבה שיש שם רוב שיעי).
סוריה - השלטון שם פרסונאלית אין לו שום כוח, הדבר היחיד שמחזיק אותו שם זה איראן שיש לה מספיק כסף ומספיק כוח לדאוג לכך ולכן אין לאוכלוסיה ולדמוגרפיה שם כל חשיבות.
חיזבאללה - הוא השליח האיראני לענייני כופארים בלבנון, הוא החמולה השלטת בלבנון ואין כל מצב שהדומיננטיות שלו תוחלף אלמלא התערבות ישראלית/מערבית (שאני לא רוצה ולא מעוניין בה כיוון שכל הערבים וכל המוסלמים אויבים שלי).
לבנון - למרות ההגזמה איתה, לבנון היא כמדינה לא פאקטור פוליטי רציני, הדבר היחיד הרציני שיש להתייחס אליו (וגם הוא במידה מסויימת) הוא השליח של איראן באיזור והכוחות הסוריים שיכולים להיכנס ולכבוש את לבנון ליתר ביטחון. גם למיעוטים שם אין שום כוח ועוצמה והנקודה שלי שוב היא על הדומיננטיות שיש ולא על הדמוגרפיה שלא משחקת פה עניין חשוב אלא אם זה רוב מוחץ של גורמים שלא נמצאים בשלטון כרגע.
עיראק - האמריקאים עומדים לעזוב עוד מעט, האיראנים או הסעודים ייכנסו וישתלטו על האיזור, השאלה מי, איפה וכמה ואם להגיד את האמת אני לא בטוח שזה שיש רוב שיעי בעיראק יעזור הרבה לאיראן.
אני גם חושב שהסורים מפחדים אבל אני חושב שברגע שתינתן פקודה מאחמדינג'אד לתקוף הם לא יעזו לא לתקוף. מבחינה צבאית עם כל הכבוד הם הרבה יותר מסוכנים לישראל מאשר איראן.