כתב נושא: מה הערבים היו עושים בלעדינו ?  (נקרא 2811 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
מה הערבים היו עושים בלעדינו ?
« ב- : דצמבר 19, 2009, 21:03:34 »
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3822180,00.html

ר"מ לבנון, סעד חרירי, נפגש בדמשק עם רוצח אביו, נשיא סוריה בשאר אל אסד, וסיכם אתו:
"הקשרים הטובים יסייעו לאחד את השורות בהתמודדות עם המדיניות הישראלית".

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #1 ב- : דצמבר 19, 2009, 21:16:56 »
בס"ד

והנה לכם הוכחה כי הפחד חזק יותר מהכבוד העצמי אצל הערבים וכמה זה חשוב להשיג את פחדם מאיתנו.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #2 ב- : דצמבר 19, 2009, 21:47:50 »
אני לא מאמין לדברים הללו, חרירי לא סובל את אסד שרצח את אביו.

לגבי השאלה שלך - אם לא הייתה ישראל הערבים היו שוחטים איש את רעהו בקצב מהיר יותר מהנוכחי בשלב הראשון ובשני היו ממציאים ישראל אחרת (צרפת?).

כמו שהיטלר אמר:  אם לא היה קיים היהודי - היינו צריכים להמציא אותו.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : דצמבר 19, 2009, 21:59:25 »
נראה לי שרון צודק במקרה הזה- חרירי משקשק מפחד והוא מוחל על כבודו רק כדי לשרוד.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #4 ב- : דצמבר 19, 2009, 22:27:16 »
אני לא מאמין בברית סורית-לבנונית.
אומנם אף אחד מהם אינו חבר שלנו אבל גם אחד את השני הם שונאים לא פחות.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : דצמבר 19, 2009, 22:29:49 »
בס"ד

אני לא מאמין בברית סורית-לבנונית.
אומנם אף אחד מהם אינו חבר שלנו אבל גם אחד את השני הם שונאים לא פחות.

אתה לפחות מאמין בברית שיעית?

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : דצמבר 19, 2009, 22:36:02 »
בס"ד

אתה לפחות מאמין בברית שיעית?

אני לא בדיוק מאמין בברית ערבית כלשהיא לאורך טווח ואפילו ברית של מדינות קרובות מכול בחינה שהיא בעולם הערבי יכולה להיות לא יציבה מאוד.
אני מאמין שאכן יש אינטרסים בלבנון שרוצים שסוריה תהיה בעלת בריתם לטווח קצר או ארוך בעוד סוריה רוצה לראות בלבנון מחוז נוסף במדינתה רחוות היהידם בטווח התמידי.
בכול מקרה כול זה רק דיבורים אני לא מאמין ביד ענקית מברזל שסוגרת על העם היהודי היושב בציון ואני לא רואה את הליגה הערבית המאוחדת והחזקה אוספת את כול בניה תחת נס אחד ממרוקו שבמערב ועד עירק שבמזרח.
כמובן שזה שהעולם המוסלמי בפרט והערבי בפרט אינם מאוחדים כמו שצריך אינה גורמת להם להיות אויבים חסרי משמעות לרוב המדינות הערביות יש אכלסיה גדולה בהרבה מזאת שלנו והם אכן יכולים להקים בריתות מסוימות לטווח קצר ראה 48,67,73,82.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : דצמבר 19, 2009, 22:43:42 »
בס"ד

אני לא בדיוק מאמין בברית ערבית כלשהיא לאורך טווח ואפילו ברית של מדינות קרובות מכול בחינה שהיא בעולם הערבי יכולה להיות לא יציבה מאוד.
אני מאמין שאכן יש אינטרסים בלבנון שרוצים שסוריה תהיה בעלת בריתם לטווח קצר או ארוך בעוד סוריה רוצה לראות בלבנון מחוז נוסף במדינתה רחוות היהידם בטווח התמידי.
בכול מקרה כול זה רק דיבורים אני לא מאמין ביד ענקית מברזל שסוגרת על העם היהודי היושב בציון ואני לא רואה את הליגה הערבית המאוחדת והחזקה אוספת את כול בניה תחת נס אחד ממרוקו שבמערב ועד עירק שבמזרח.
כמובן שזה שהעולם המוסלמי בפרט והערבי בפרט אינם מאוחדים כמו שצריך אינה גורמת להם להיות אויבים חסרי משמעות לרוב המדינות הערביות יש אכלסיה גדולה בהרבה מזאת שלנו והם אכן יכולים להקים בריתות מסוימות לטווח קצר ראה 48,67,73,82.

ללאומיות הערבית אין היום הרבה מקום, קל וחומר לא כמו שהיה לה עד מותו של נאסר, היום זה יותר מאבק חמולות בגוון איסלאמי ולא בגוון ערבי ולכן שאלתי על ברית שיעית מסויימת (איראן-סוריה-חיזבאללה הדיוויזיה הפארא-מיליטנטית של איראן-השיעים בעיראק וכו') ולא על ברית ערבית בין קולקטיבים ערביים כלשהם.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : דצמבר 19, 2009, 23:03:08 »
על המפה הכול ניראה יפה אבל כבר תגיד בית שיאית-עלווית כי בסוריה אין מיעוט שיעי גדול והם בהחלט לא בשלטון.
אבל בו נתחיל לעבור מדינה מדינה.
איראן-רוב שיעי השיעים בשלטון שלטון שיעי.
סוריה-רוב סוני עלווים בשלטון שלטון חילוני שמטרתו אחת לשמר על המשפחה של אסד בשלטון או בקיצור שולטים כדי לשלוט.
חיזבאללה הדיוויזיה הפארא-מיליטנטית של איראן-ברשותך אני אתן להם שם אחר המיעוט הגדול השיעי בלבנון שמונה כ30%-50% לא ברור בדיוק כמה אבל נגיד בשביל הנוחות 40% כלומר המיעוט הגדול ביותר.
לבנון-רוב-אין המיעוט הגדול ביותר שיעי בשלטון-ערב רב קצת מכולם שלטון-חילוני.
עירק-במקרה והאמריקאים עוזבים את הארץ רוב שיעי כניראה שלטון שיעי חילוני.
אפשר להגיד כך ברית אירנת-עירקית-סורית-לבנונית היא דבר מסובך ולא יציב בצורה יוצאת דופן.
כניראה שברית כזאת תקרוס בגלל שחלק יתנגדו לרעיונות שכן יש להם הרבה ניגודים כמובן שאפילו 3 או 2 מהמדינות האלה ביחד יכולות להוות סכנה קיומית ממשית לישראל.
האמת שאני חושב שהסורים פוחדים ממלחמה ודי מרוצים מהמצב כיום העם דרוך השלטון יציב כולם חוששים מה"ענק" הציוני טורף הילדים והסונים שהם 85% מהאכלסיה לא סמים לב שהנתח שלהם בשלטון ובצמרת המדינה מצחיק.
בלבנון המצב לא ברור כדי להוות איום אמיתי לבטחון ישראל הם צריכים קצת יותר מחיזבאלה וכמה אלפי או עשרות אלפי מחבלים.
הם צריכים שליטה במדינה ואת זה הם ניסו להסיג אך כשלו.
בעירק כול עוד האמריקאים בתמונה אין מה לדבר.
אירן חזקה הוכיחה שהמשטר חזק כוחה גדול מכול בחינה שהיא אבל היא רחוקה מידי וצריכה שלוחה רצינית קרוב עלינו המדינה האופטימלית היא בלי ספק סוריה ואז בעזרתה יהיה אפשר לפתוח בהתקפה סורית אירנית מאוחדת אבל סוריה כאמור חוששת.
כך נמשך המצב בשנים האחרונות האובים שלנו לא מאוחדים וחוששים אבל אנחנו פשוט יושבים ונותנים להם להתארגן.
המצב לא כזה גרוע ובלי ספק יכל להיות גרוע בהרבה אבל זה בטח אבל בטח שלא בזכותינו.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : דצמבר 19, 2009, 23:15:10 »
בס"ד

כמו שאמרת, על המפה הכל נראה יפה, אבל השורה התחתונה והמציאות יותר חשובה. נלך כמוך:

איראן - רוב שיעי, תמנון, אימפריה איסלאמית קולוניאלית עם קולוניות בלבנון ובסוריה ובקרוב גם בעיראק (בדיוק לפי הסיבה שיש שם רוב שיעי).

סוריה - השלטון שם פרסונאלית אין לו שום כוח, הדבר היחיד שמחזיק אותו שם זה איראן שיש לה מספיק כסף ומספיק כוח לדאוג לכך ולכן אין לאוכלוסיה ולדמוגרפיה שם כל חשיבות.

חיזבאללה - הוא השליח האיראני לענייני כופארים בלבנון, הוא החמולה השלטת בלבנון ואין כל מצב שהדומיננטיות שלו תוחלף אלמלא התערבות ישראלית/מערבית (שאני לא רוצה ולא מעוניין בה כיוון שכל הערבים וכל המוסלמים אויבים שלי).

לבנון - למרות ההגזמה איתה, לבנון היא כמדינה לא פאקטור פוליטי רציני, הדבר היחיד הרציני שיש להתייחס אליו (וגם הוא במידה מסויימת) הוא השליח של איראן באיזור והכוחות הסוריים שיכולים להיכנס ולכבוש את לבנון ליתר ביטחון. גם למיעוטים שם אין שום כוח ועוצמה והנקודה שלי שוב היא על הדומיננטיות שיש ולא על הדמוגרפיה שלא משחקת פה עניין חשוב אלא אם זה רוב מוחץ של גורמים שלא נמצאים בשלטון כרגע.

עיראק - האמריקאים עומדים לעזוב עוד מעט, האיראנים או הסעודים ייכנסו וישתלטו על האיזור, השאלה מי, איפה וכמה ואם להגיד את האמת אני לא בטוח שזה שיש רוב שיעי בעיראק יעזור הרבה לאיראן.

אני גם חושב שהסורים מפחדים אבל אני חושב שברגע שתינתן פקודה מאחמדינג'אד לתקוף הם לא יעזו לא לתקוף. מבחינה צבאית עם כל הכבוד הם הרבה יותר מסוכנים לישראל מאשר איראן.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : דצמבר 19, 2009, 23:20:42 »
הבעיה של הסורים שתבוסה בשדה הקרב יכולה להיות סוף המשטר.
ולצה"ל יש הרבה יתרונות על הצבא הסורי.
לא הייתי מזלזל כ"כ בלבנון אמת הצבא שלה חלש מאוד וקטן אבל הם יכולים מרצון או לא מרצון להצתרף למלחמה נגד ישראל ואז הגודל של החזית שלנו בצפון יגדל מאוד וכידוע אין לצה"ל כח אדם רב כ"כ...
לגבי עירק אני מסכים איתך.
בקשר לאירן גם כן.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : דצמבר 19, 2009, 23:29:31 »
בס"ד

הבעיה של הסורים שתבוסה בשדה הקרב יכולה להיות סוף המשטר.
ולצה"ל יש הרבה יתרונות על הצבא הסורי.
לא הייתי מזלזל כ"כ בלבנון אמת הצבא שלה חלש מאוד וקטן אבל הם יכולים מרצון או לא מרצון להצתרף למלחמה נגד ישראל ואז הגודל של החזית שלנו בצפון יגדל מאוד וכידוע אין לצה"ל כח אדם רב כ"כ...
לגבי עירק אני מסכים איתך.
בקשר לאירן גם כן.

אני לא חושב שאם הם יעזו להתנגד לפקודה באיראן המשטר ישאר גם ככה מאידך.
אני לא חושב שכל הלבנונים יצטרפו גם ככה גם אם לא מרצון מכמה סיבות:
א.) הגירה למערב.
ב.) חבירה לציר הסוני.
אני לא חושב שיש בלבנון מספיק שיעים/פאן-ערביסטים מטומטמים מספיק בשביל זה.